Månedsmagasinet på Costa del Sol

Juleferien ble avbrutt med en etterlengtet nyttårs-lunsj den 5. januar

Mange møtte opp og hadde savnet Foreningen i juleferien. Kjøkkensjef Helen Gusjås og medhjelpere serverte sprøstekt andebryst og søtpotetmos. Foreningen er stolt over å ha slike flotte medlemmer som støtter opp om den. 

Så åpnet Foreningen som annonsert den 11. januar.

Det er fortsatt strenge Covid-19-regler, men Norsk Forening holder stand. Nå åpner de også dørene utenom de oppsatte tidene. Søndag 17. januar ble det arrangert Quiz-brunsj kl. 12.30. Foreningen serverte deilige retter og kl. 14 startet quizen. Foreningen og Arne Bjørndalen forteller at de fortsetter suksessen på søndager inntil det kommer forandringer i restriksjonene.

På Facebook oppdaterer Arild Kristiansen oss stadig fra Fotballgruppa Oso Polar med smittende optimisme. Det skjer noe hele tiden på banen i Malaga.  

Det innkalles til Generalforsamling torsdag 25. februar kl. 18, andre innkalling kl. 18.30. Se oppslag i Foreningen, informasjon på hjemmesiden og Foreningens medlemsside på Facebook. På grunn av Covid-19 smitteregler tas det forbehold om endring av klokkeslett. President Gunnar Finholth håper at det møter opp et tilstrekkelig antall som er stemmeberettiget. For å være stemmeberettiget må du ha betalt kontingent for 2021. Kan du ikke møte opp personlig, kan du gi fullmakt til en tilstedeværende du har tillit til.

Malegruppas flinke og aktive Gunvor Sørhus har åpnet ny utstilling i Sjømannskirken, El Campanario.

‘Primavera’ kaller hun utstillingen som ble introdusert ved Magnus Køhn den 15. januar. Kirken er for tiden midlertidig stengt, men bildene blir hengene på ubestemt tid. Vi håper mange etter hvert får sett de flotte bildene.

Gunvor Sørhus foran to av sine Primavera-bilder

Boulegruppa vet at mange av våre medlemmer har savnet boulen sammen med vennene i Fuengirola. Det er dessverre bare noen få som har anledning til å møtes og spille på banen bak Norsk Forening. Andre har vært heldige og har hatt anledning til å spille boule hjemme i Norge. Inger og Olaf Jakhelln for eksempel har spilt i hele vinter i Trondheim!

Brynhild Bendiksen har gått bort

Norsk Forening har fått den triste beskjeden om at Brynhild døde på sykehuset Santa Elena den 16. januar. Hennes sønn forteller at hun hadde et kort sykeleie. Da er det hyggelig å tenke på at hun tilbrakte siste julaften i Foreningen. Vanligvis feiret hun den hjemme alene med rakørret og akevitt.

Alle i Foreningen kjente Brynhild. Hun har liksom alltid vært der, også som frivillig medarbeider. Hun var en glad og kunnskapsrik dame som snakket med alle og hadde alltid mye å fortelle. Hun var blitt spansk i sinn og skinn etter mange år i Spania. Etter å ha vært turist i Spania, fant hun ut at det var her hun ville bo. Hun lærte seg spansk, og i 1976 flyttet hun hit sammen med mannen og sønnen for å gå på Tjæreborgs guideskole. I hele ni år arbeidet hun som guide, stort sett i Andalucia. Spesielt fortalte hun mye om sine turer til Granada. Det passet godt – hun hadde ungarsk blod i seg og elsket sigøynermusikk og det fargerike og temperamentsfulle ved Spania.   

Marokko var også det store reisemålet på den tiden. Utallige ukesturer og dagsturer ble det. Det er ikke mange år siden hun hun lot seg overtale til å arrangere en fem dagers Marokkotur for medlemmene i Foreningen. Turen ble en opplevelse for alle. Også turer på fastlandet var hun med og arrangerte for oss. 

Brynhild var en spesielt raus person. I 2017 fylte hun en hel buss med glade medlemmer, alle gjester, og tok dem med til Jaktslottet Refugio Juanar for å feire sine 40 år som spansk statsborger. Hun arrangerte utallige sammenkomster for oss medlemmer, om det var på fiskerestaurant på Paseoen, en typisk spansk restaurant, marokkansk lunsj, eller å dra til en lokal venta. Sansen og interessen for god mat hadde hun fra sin far som hadde vært gourmetkokk. Den fargerike damen snakket ofte om at hun i sin tid hadde en liten matbutikk og lunsj-restaurant i Los Boliches hvor hun serverte norsk mat. 

Brynhild vil bli husket for sitt store hjerte for ungdommen i Fuensocial. Hun var alltid med på julebesøk når den store julekurven skulle overrekkes beboerne. Hun kjente dem alle, snakket med hver enkelt, holdt tale og ønsket god jul.

Hun vil også bli husket for sin innsats ved alle 17. mai-tilstelningene i Fuengirola havn. Brynhild var en ivrig boule-spiller inntil for kort tid siden. Hun var ualminnelig treffsikker, så det var en glede å komme på parti med henne.

Vi er mange som vil savne Brynhild, hennes glade vink og hilsen til alle som kom innom Foreningen. Norsk Forening og Boulegruppa Noruegos lyser fred over hennes minne.

Slik er det vi husker Brynhild. Bildet er tatt for en tid tilbake.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.