Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den lekre gangbroen over Guadalhorce-deltaet har åpnet

Den lekre gangbroen over Guadalhorce-deltaet har åpnet

En slik elv har naturligvis et stort delta, og det er over dette deltaet at man nå har bygd broen som endelig åpnet i september 2020. Broen er laget av tre og er bare for fotgjengere og syklister. Den er veldig lekker med sine svingende former som passer perfekt inn i landskapet – ja, den pynter i stor grad på dette litt triste og flate deltaet. Broen er 270 meter lang og er dermed en av de lengste av sitt slag i Europa.

Når Málagas bystyre har brukt adskillige millioner euro på dette prosjektet, er det fordi broen inngår i La Senda Litoral – en planlagt langvandrerute som følger kysten fra Nerja i øst til Manilva i vest. De 160 flate behagelige kilometerne følger delvis de forskjellige kystbyers eksisterende strandpromenader og delvis på trebroer som er bygd ute i vannet der hvor kysten er ufremkommelig pga. klipper, bekker og elveløp.

Hver av de 14 kystkommunene er ansvarlige for å få bygd en sti langs kysten. Siden de forskjellige kommunene ikke alle har like mange euro i kassen, er det så som så med å få ferdiggjort prosjektet. Den kommunen som er lengst fremme er Estepona, hvor det er gangbar sti på 19 av deres 23 km med kystlinje. En utmerket jobb!

Men nå har Málaga sitt på det tørre for en stund med denne vakre broen over elvedeltaet. For å komme til broen fra øst (fra Málaga sentrum) kjører man til La Playa de Sacaba og parkerer der – det er stor plass. Man kommer til stranden ved å kjøre mot vest på MA-22 fra havnen og ta av i en rundkjørsel. Det ligger et par restauranter og noen stygge bygninger der, men dem snur vi ryggen til og fortsetter vestover. Når vi kommer til en av elveløpene, svinger vi til høyre, vekk fra kysten og krysser en bro over elven. På den andre siden tar vi igjen til høyre og snart får vi øye på det nye vidunderet. 

Nå klapper vi i hendene og begir oss straks ut på den 270 meter lange, syv-buede broen. Midt på broen passerer vi Guadalhorces hovedåre, men det kommer fler elveløp lenger fremme – et delta er jo et delta. 

På den andre siden av broen står det to store skilt som forteller om området og viser hvor man finner stier og skjul for fugleobservasjon. Det er et ganske stort område med masse muligheter for turgåing, sykling og utforskning. 

For meg er det helt nytt at man rett her finner et lite naturområde med mange stier, ville  fuglearter, høye siv og skilter med kart over området. Med andre ord her har vi et herlig lite pustehull som er helt uberørt rett ved storbyen. Og nå kan man komme overalt i området takket være den nye broen. Hurra for det!

Av Else Byskov

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.