Månedsmagasinet på Costa del Sol
AHN – Den dynamiske foreningen for nordiske på Costa del Sol

AHN - Den dynamiske foreningen for nordiske på Costa del Sol

Det er mye folk og livlig aktivitet i AHNs lokale Casitan i Las Rampas i Fuengirola sentrum. Foreningen har et tett aktivitetsprogram og man merker at AHN har rundt 2.000 medlemmer. For å ha kommet dit, har klubben ikke vært redd for å gå nye veier.

Ser fremover Rimelig golf og andre medlemsfordeler 

For flere år siden erkjente bestyrelsen at det ikke var tilstrekkelig å drive foreningen utelukkende basert på sosialt samvær. Det skulle også være økonomisk attraktivt. Derfor dannet AHN et utvalg som skulle jobbe med å skaffe rabatter og andre fordeler for medlemmene. Det skulle vise seg å være en god idé, for flere bedrifter kunne også se fordelen av å gi et godt tilbud til de mange medlemmene. Spesielt golfbanene. «Vi har i dag så gode rabattordninger på nesten alle kystens golfbaner, at man nesten bare trenger å spille én golfrunde for å tjene tilbake medlemskapet,» sier Eckhardt Metzner som er styreformann og ansvarlig for AHN-Golf. Han er stolt over at klubben i dag kan tilby greenfees hele året på Alhaurin Golf for 45 € inkl. buggy, mat og drikke. På Mijas Golf og Rio Real betaler AHNs medlemmer bare 50 euro for en runde golf, mens normalprisen begge steder ellers er 88 € og 104 €. «Det er et språk alle forstår, og det er ingen hemmelighet at golfen har gitt oss mange medlemmer,» fortsetter Eckhardt Metzner som pointerer at AHN er mye mer enn golf. Det er også reiser, utflukter, fysisk aktivitet, god mat og hygge og sosialt samvær. Tingen er at medlemmene strømmer til AHN – og sponsorene følger etter. Derfor har foreningen i dag så sterk økonomi at foreningslokalene er avbetalt, og det økonomiske fundamentet for fremtiden er sikret.

Sosialt hele veien / Vil gjerne gi tilbake

Takket være den sterke økonomien, kan AHN støtte de lokale prosjektene AFA (Asociación de Familiares de enferos de Alzheimer y otras demencias) og Fuensocial. AHN har i de siste par årene donert større beløp til hver av disse gode formålene – og akter å fortsette og gjøre det i fremtiden. AFA er Alzheimer foreningen for Fuengirola og Mijas. Fuensocial er en forening og senter for barn med fysiske og psykiske handicap i Fuengirola. 

«Vi er en liten del av Fuengirola, som alltid har tatt godt imot oss. Derfor vil vi gjerne gi noe tilbake,» forteller Michael Emdenborg fra AHN. «Begge foreningene er gode og lokale formål, hvor vi kan se direkte hvordan våre bidrag hjelper lokalsamfunnet. Derfor støtter vi her. Vi har flere sponsorer enn noensinne og genererer et godt årlig overskudd ved våre golfaktiviteter, derfor er det bare rettferdig at vi gir litt tilbake. Faktisk er det en stor glede å kunne glede andre,» sier Michael Emdenborgs.  

Vil du være med?

Å kunne glede andre, har du også mulighet til. AHN søker folk i alle verv og funksjoner i foreningen. «Vi har det veldig travelt og trenger aktive medlemmer som kan gi oss en hånd. Så hvis du har lyst til å bli en del av vårt gode samhold, så bare kontakt oss,» avslutter Michael Emdenborg. Hos AHN er alle nordiske nasjonaliteter velkommen. Foreningen preges fortsatt av svenskene, men nesten halvparten av medlemmene er i dag finner, nordmenn og dansker.

Det er ikke lenge siden AHN kunne feire sitt 50-års jubileum. Men foreningen er fremdeles ‘ung’ og har stort livsmot. Du kan lese mer på ahn-fuengirola.net – hjemmesiden er på fire språk.


Michael Emdenborg

«Det er et spennende samarbeid vi har fått i stand med Santa Lucia Seguros. Det sikrer ulykkesforsikring for alle medlemmer, samt en lang rekke rabatter på andre forsikringer. Ofte får våre medlemmer 30 -70 prosent på konsultasjoner og behandlinger på flere private klinikker og sykehus.»

Eckhardt Metzner

«Det koster 30 euro i året å være medlem i AHN, men de pengene tjenes raskt inn igjen. Alle medlemmer får nemlig en lang rekke gode rabatter på 20 av kystens golfbaner, i tillegg til restauranter, klinikker og nå også på forsikringer.»

Monica Lodin-Karlsson

«Vi har hatt en sunn og naturlig utskiftning av bestyrelsen, for alle tidligere styremedlemmer er fortsatt aktive i klubben. Saken er at vi har et sterkt team og et godt samhold.»

Ann-Christin Holmqvist

«Vi hygger oss stort i AHN. Alle er velkomne. Røttene våre er svenske, men vi er en nordisk forening. Nesten halvparten av medlemmene våre er i dag fra Danmark, Norge og Finland.»

Pia Mattsson

«Det har gått veldig bra i de siste par årene, hvor vi har vokst til 2.000 medlemmer. Vårt videre mål er å nå 3.000 medlemmer. Det vil gi oss enda flere rabatter og medlemsfordeler i fremtiden.»

Stefan Dolvander

«Vi fokuserer utelukkende på å styrke det skandinaviske foreningsliv og samhold på Costa del Sol. AHN er et godt supplement til de andre foreningene – IKKE et alternativ.»

Rolf Grönberg

«Alle aktivitetene våre gjennomføres i år, men med færre deltagere og de nødvendige Covid-19 forbehold i klubblokalene, kaféen og resepsjonen.»

Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.