Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hundeeiere i Benalmádena må ta med såpevann · Flere tog mellom Málaga og Fuengirola · Juntaen går til kamp mot plast

Hundeeiere i Benalmádena må ta med såpevann · Flere tog mellom Málaga og Fuengirola · Juntaen går til kamp mot plast

Hundeeiere i Benalmádena må ta med såpevann

I praktisk talt alle byer blir hundeeiere som ikke fjerner hundens ekskrementer bøtelagt. Benalmádena tar det nå et skritt videre og gjør det obligatorisk å rengjøre etter at hunden har urinert. Derfor må alle hundeeiere nå ta med en flaske såpevann slik at man raskt og enkelt kan vaske etter hundens «toalettbesøk». Det er allerede vanlig praksis for mange hundeeiere å ha med seg en flaske såpevann når man lufter kjæledyrene sine, men i Benalmádena kommune er det nå lovpålagt og det gis bøter dersom dette ikke overholdes. Med den nye loven ønsker kommunen å sikre en renere by uten dårlig lukt av hundeurin, noe som er spesielt markant etter lange perioder uten regn.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Flere tog mellom Málaga og Fuengirola

renfe tog malaga 
Et nytt prosjekt for flere togavganger mellom Málaga og Fuengirola er på tegnebrettet. Prosjektet er i ferd med å utvide driften slik at det i fremtiden vil komme flere tog først på morgenen og sent på kvelden/natten. En prøveperiode i påskeuken viste så stor interesse blant passasjerene at det nå er seriøst overveid å la togene kjøre til godt etter midnatt og sette inn det første toget før klokka fem om morgenen. I dag går togene fra ca. 05.30 til 23.30. De to hovedargumentene bak den mulige utvidelsen av rutetabellen er den økende aktiviteten på flyplassen som pågår hele døgnet, og at det generelt skal være enkelt og komfortabelt å komme seg til og fra Málaga by, slik at man også kan holde noe biltrafikk utenfor byen.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Juntaen går til kamp mot plast

plastik2019 
Innen utgangen av 2021 må praktisk talt alle plastposer elimineres i driften til spanske selskaper – inkludert supermarkedene. Men Junta de Andalucía har nå startet et prosjekt som tar sikte på å minimere forbruket av plast allerede innen utgangen av 2020. Miljøavgiften på en plastpose økes med fem eller ti øre, mens en papirpose blir avgiftsfri. Det vil være første skritt på veien før Junta de Andalucía vil forby bruken av plastposer helt fra slutten av neste år.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.