Månedsmagasinet på Costa del Sol
Katalanske politikere dømt · Protester mot spillehus · Gigantisk avløp mot flom

Katalanske politikere dømt · Protester mot spillehus · Gigantisk avløp mot flom

Katalanske politikere dømt

 
barcelona politi
Dommen har falt for de tolv katalanske politikerne som har sittet varetektsfengslet i to år, anklaget for brudd på den spanske grunnloven for å ha utlyst uavhengighetsvalget i Catalonia. Ni av de tolv siktede ble mandag dømt og har alle fått mellom ti og et halvt og tretten års fengsel. De tre siste tiltalte er løslatt med dagsbøter. Som forventet er det delte meninger om utfallet av dommen. De politiske partiene PSOE, PP og Ciudadanos er fornøyde med dommen, mens Podemos synes den er for hard, og VOX synes dommen er for mild. Reaksjonene er også delte i Catalonia. Noen jubler, mens andre demonstrerer mot dommen. De mest radikale separatistene demonstrerte på Barcelonas flyplass, der demonstrasjonene deres forårsaket flere forsinkelser og kanselleringer når hverken passasjerer eller kabinpersonale kunne ta seg frem. Totalt ble 130 skadet som følge av demonstrasjonene.
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Protester mot spillehus

 
casa de apuesta
Det finnes nå spillehus på nærmest hvert gatehjørne i alle spanske byer. De såkalte «casas de apuestas», som er nye, moderne og forlokkende lokaler hvor publikum enkelt kan følge og spille på allslags sportsbegivenheter. Imidlertid har flere forbrukerorganisasjoner og innbyggere nå begynt å protestere mot de mange nye spillehusene. Deres klare argument er at pengespill er vanedannende på lik linje med tobakk og alkohol, og at reklame for spill ikke bør tillates. Dette gjelder både de nye spillehusene og nettportaler for spill og betting. Organisasjonene mener også at det bør være strengere begrensninger i åpningstiden for de nye spillhusene.
 
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 

Gigantisk avløp mot flom

 
vand malaga
Ved den gamle tobakksfabrikken i Málaga, La Tabacalera, er man i full gang med å plassere et gigantisk avløp som skal beskytte distriktet mot fremtidig flom. Avløpet er 4,15 meter høyt og 1,75 meter bredt og vil kunne lede 20 000 liter vann i sekundet fra byen og mot havet. Det nye prosjektet er budsjettert til 2,5 millioner euro og har en tidshorisont på ett år. Blir det en suksess er det mulig at andre byer på Costa del Sol vil legge ned lignende avløp fremover.
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Nordic Padel-turnering 1.-2. november 

Padel er en populær sport blant skandinaver på Costa del Sol. Mange spiller jevnlig og deltar i turneringer av og til. Den 1.-2. november gjennomføres det en padelturnering i Los Pacos, Fuengirola, hvor førstepremien er på 200 euro. I tillegg er det premier i form av hotellopphold, padelvesker og kuponger for massasje.
For tilskuerne blir det også underholdning i form av konkurranser hvor man kan vinne fine sponsorpremier, og i tillegg vil man få sponsede velkomstpakker.
Det er ventet hundrevis av deltakere til turneringen, som blir live-streamet av VozPlus.
Påmelding koster 20 euro per person og kan bestilles via Padel Manager www.padelmanager.com, eller direkte hos Fuengirola Padel på Wekap-kontoret http://fuengirolapadel.com
 
padel turnering
 
 
 
 
 
 {loadposition google}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.