Månedsmagasinet på Costa del Sol
Voldsomme uroligheter i Catalonia · 90 % kurert for brystkreft i Málaga · Antonio Banderas selger 20 000 billetter

Voldsomme uroligheter i Catalonia · 90 % kurert for brystkreft i Málaga · Antonio Banderas selger 20 000 billetter

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Voldsomme uroligheter i Catalonia

 
catalonia
33 pågrepne og 80 skadde er status etter de siste dagene med demonstrasjoner og uro i Catalonia i tillegg til dommene for de 12 katalanske politikerne, som for et par år siden utlyste det ulovlige uavhengighetsvalget. I løpet av uken utviklet flere av demonstrasjonene seg til så voldsomme gatekamper at statsministeren, Pedro Sánchez, uttalte seg på spansk tv for å berolige befolkningen og forsikre alle om at sentralregjeringen vil gå hardere til verks mot bråkmakerne om det skulle bli nødvendig. Tilsvarende uttalte presidenten for det katalanske Generalitat, Quim Torra, seg på TV og fordømte uroen og etterlyste fred og orden.
Urolighetene utviklet seg i løpet av uken i de fire største katalanske byene; Barcelona, Girona, Tarragona og Lleida.
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 
 

90 % kurert for brystkreft i Málaga

breastcancer
 
Málaga-provinsens sykehussystem har oppnådd enestående resultater når det gjelder brystkreft. Med ny forskning og behandling blir nå 90 prosent av alle kvinner som er rammet av den fryktede sykdommen, kurert. For bare fem år siden ble mellom 50 og 70 prosent av alle pasienter kurert. De oppsiktsvekkende resultatene skyldes trolig både nye forsknings- og behandlingsmetoder, samt det faktum at sykehusene i Málaga-provinsen starter behandlingene på et mye tidligere stadium enn tidligere. Også flere kvinner blir sjekket for brystkreft enn noen gang, noe som sannsynligvis bidrar til suksesshistorien.
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Antonio Banderas selger 20 000 billetter

antoniobanderas
 
 
På under 24 timer ble billettene revet bort til Antonio Banderas’ debut som skuespiller og teaterdirektør. Den verdenskjente skuespilleren debuterer 27. november i sitt nye teater «Teatro del Soho» i Málagas nye Soho-nabolag. Hans første oppsetning er musikalen «A Churos Line» som vil fremføres 45 ganger frem til 19. januar. Antonio Banderas ble medeier i det gamle «Teatro Alameda» for noen år siden, etter at planene for et stort teater- og kulturhus i byen falt igjennom. Det siste året har imidlertid det nye teateret hans gjennomgått renovering og står nå klart med kapasitet for 900 publikummere. Antonio Banderas har ved flere anledninger uttalt at han anser sitt nye teaterprosjekt som den største utfordringen i karrieren så langt.
 
 
 
 
 
 
 {loadposition google}
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet