Månedsmagasinet på Costa del Sol
Francos gravsted flyttes på torsdag · Husleieprisene eksploderer · Kommende valgthriller

Francos gravsted flyttes på torsdag · Husleieprisene eksploderer · Kommende valgthriller

Francos gravsted flyttes på torsdag

Diktator Francos gravsted flyttes torsdag formiddag klokken ti. Etter flere års politisk debatt og juridisk uenighet med Francos etterlatte, flyttes nå gravplassen hans fra Valle de los Caídos «de falnes dal» til en langt mer beskjeden kirkegård 50 km fra det nåværende gravstedet. På den nye gravplassen får den tidligere diktatoren selskap av flere av sine tidligere ministre fra hans egen regjeringstid, samt en liten håndfull diktatorer fra latinamerikanske land som Spania ga eksil for mange år siden. Siden hans død i 1975 har Franco vært gravlagt i «de falnes dal», som er et stort, vakkert og velbesøkt minnesmerke for de falne i den spanske borgerkrigen.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 

 

Husleieprisene eksploderer

lejepriser spanien 
Det siste året har husleieprisene i Málaga-provinsen steget mellom tre og ti prosent avhengig av by, beliggenhet og type bolig. Leieprisene har steget mest i Málaga sentrum. Her ligger nå kvadratmeterprisen på ti euro per kvadratmeter. Med andre ord koster det i dag 1 000 € å leie en bolig på 100 km2. Det er dyrest å bo i Marbella. Her er leieprisene på tolv euro per kvadratmeter. I analysen fra boligportalen idealista.es er det oppsiktsvekkende hvor mye prisene har steget i Torremolinos, som for noen år siden var et av de billigste stedene å leie i provinsen. I dag nærmer kvadratmeterprisen i Torremolinos seg ti euro. Det er billigst å leie i Vélez-Málaga. Her ligger leieprisene på 5,5 euro per kvadratmeter.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 

 

Kommende valgthriller

valg spanien november2019 
Det er bare to og en halv uke igjen til det kommende parlamentsvalget, og de første meningsmålingene ser dagens lys. De varsler alle et jevnt valg, der få mandater vil kunne få avgjørende innflytelse. PSOE vil utvilsomt bli Spanias største parti igjen, men partiet vinner ikke nødvendig terreng for å samle et klart flertall. Det tyder på at det nye partiet i spansk politikk, Más País, vil bli representert i parlamentet, men dette går på bekostning av Podemos som også er en opplagt samarbeidspartner for PSOE. På den annen side tyder alt på at Partido Popular vil gjøre et godt valg. Partiet fosser frem, og har for første gang luftet muligheten for et kompromiss med PSOE. VOX opplever også fremgang, mens valgets store taper ser ut til å bli Ciudadanos som er i ferd med å miste halvparten av stemmene sine. De små nasjonalistiske partiene vil trolig beholde mandatene sine, noe som kan bli tungen på vektskålen.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.