Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skattemyndighetene deler ut finnerlønn · Pro-Spania demonstrasjoner ventes i Catalonia · Toppledere avskjediget i Málaga CF

Skattemyndighetene deler ut finnerlønn · Pro-Spania demonstrasjoner ventes i Catalonia · Toppledere avskjediget i Málaga CF

Skattemyndighetene deler ut finnerlønn

skattevaesen
Dersom du kjenner til en person som er død, og som hverken har arvinger eller har skrevet testamente, vil du i fremtiden få en finnerlønn av de spanske skattemyndighetene på ti prosent av den avdødes verdier. Du skal kun rapportere dødsfallet til myndighetene. Hvert år dør nemlig tusenvis av enslige, noe som medfører mye offentlig administrasjon og etterforskningsarbeid for å lokalisere mulige arvinger. Derfor deles nå denne finnerlønnen ut til personer som rapporterer og gir nyttig informasjon til skattemyndighetene. Ifølge loven må 2/3 av avdødes formue gå til sosiale formål, mens den siste tredjedelen går til skattemyndighetene forutsatt at det ikke er skrevet testamente eller det finnes arvinger. Så langt har 56 anmeldelser gitt resultat. De kommer hovedsakelig fra naboer.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 
 

Pro-Spania demonstrasjoner ventes i Catalonia

spanien katalonien
Forrige uke ble preget av store demonstrasjoner og voldsomme opptøyer i de største byene i Catalonia etter at dommene falt for de katalanske politikere som sto bak det ulovlige uavhengighetsvalget for to år siden. Nå ventes det at de katalanske spanjolene som ønsker at Catalonia skal tilhøre Spania vil demonstrere og fylle store deler av Barcelona sentrum på søndag. Flere politikere vil trolig delta i demonstrasjonen. De vil ikke få taletid, ettersom de store folkebevegelsene ønsker at all oppmerksomhet skal rettes mot det katalanske folket. Ifølge meningsmålinger og foreløpige prognoser før valget er det katalanske folket delt i to like store deler angående spørsmålet om regionens tilknytning.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 
 
 

Toppledere avskjediget i Málaga CF 

malaga cf fyret
Uken startet med noen dramatiske døgn for Málaga CF.
Klubbeier og president sjeik Abdullah Al-Thani har igjen anket rettskjennelsen som gir hotellkjeden BlueBay tilgang til 49 % av aksjekapitalen hans på 97. Deretter ble to toppledere avskjediget!
Mandag røk sportssjef José Luis Pérez Caminero, tidligere spansk landslagsspiller, etter knappe to år i klubben. Tirsdag fikk advokat og juridisk rådgiver Joaquin Jofre sparken etter syv års arbeid – det siste året hadde han ansvaret for den daglige driften.
Og onsdag gikk Al-Thanis amerikanske rådgiver Richard Shaheen til topps. Det forventes at han vil bli offisielt utnevnt som generaldirektør. Han har nå fått i oppgave å få kontroll på økonomien til klubben. Med andre ord må det hentes inn 5 millioner euro som Caminero manglet å få solgt spillere for.
For å overholde Financial Fair Play-bestemmelsene har han frist til nyttår ifølge det profesjonelle spanske fotballforbundet.
Richard Shaheen har de siste ukene besøkt hver eneste krok i Málaga CF. Sheikens høyre hånd er utdannet ved flere universiteter i USA – og supplerte i 1998 med en bank- og finansutdannelse ved Bucknell University i Lewisburg i Pennsylvania. Han avsluttet med en Master i Business Administration (MBA) fra University of Maryland.
Lørdag kveld spiller Málaga CF på hjemmebanen Estadio La Rosaleda mot Oviedo.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.