Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ta med deg matturen hjem i kofferten

Ta med deg matturen hjem i kofferten

Er du en av de som elsker å begi deg ut på mat-reiser når du er på ferie? I Malaga er utvalget stort – og du vil definitivt komme hjem med noen oppskrifter i kofferten.

Skal du være med på en mattur er det bare fantasien som setter grenser, i Costa del Sol er de mye utvalg og du finner garantert noe som passer for din smaker og interesser. Er du en matentusiast med sansen for litt «Flamenco», er dette turen for deg. Smak på tapas fra forskjellige steder, prat med lokale og sosialiser mens du spiser og tar til deg alle inntrykkene du får på de forskjellige stedene. Etter at du er god og mett venter høydepunktet, nemlig den tradisjonelle flamencoforestillingen. Dette er et must å få med seg, og er ikke bare for turister, men også for de lokale.

Lær deg å lage tapas fra lokale

Er du heller en av de som er rastløs og tenker, nei jeg vil prøve å lage tapas selv, da er det bare å hive seg på et kokkekurs. Lær fra de lokale, og vær med på markedet Atarazanas der kokken viser deg hvilke ingredienser du skal kjøpe. Det beste med dette er at du vil kunne spise det du lager, og være en del av en stor tapasfest når du er ferdig. Du vil også lære hvilke drikke som passer med hva og kunne ta med deg oppskriftene hjem. Kanskje du også får noen nye venner i løpet av matlagingstimen, sosialt vil det iallfall være. Å lage mat er alltid gøy, men som med spill må en ha en god strategi for å kunne gjennomføre det. Spesielt hvis du skal lage mange småretter må timingen være god, og alt må planlegges til punkt og prikke. Derfor er det nyttig å kunne ta en matlagingstime for å lære hvilen strategi en må legge.

Båttur og guidet tapastur

Ønsker du en mer tilrettelagt dag derimot har de matturer med guide der du avslutter med en båttur på Malagabukten. Du vil også få smaksprøver av diverse råvarer på markedet, spise tapas fra restauranter der du vil få passende drikker med, få et innblikk i lokalhistorie, mens du beveger deg i de ulike historiske områdene. Til slutt vil du kunne reise på båttur der du kan slappe av og ta inn de forskjellige uttrykkene mens du ser Malaga og Costa del Sol fra båten.

På tide å ta frem oppskriftene

Vel hjemme i Norge igjen, etter å ha spist deg gjennom Costa del Sol, er det tid for å vise familie og venner hva du kan lage. Endte du opp med å ta kokkekurset har du mer enn nok å briljere med. Tenker du heller at jeg må lære meg å lage noe så familien kan smake på spansk mat, er det bare å planlegge. Å reise på mattur for de aller fleste er et must når du er i Spania, og å lage mat til familien med en «Spansk aften» er den beste måten å gjenoppleve dette på.

Menyen for å imponere

Begynn med en meny og tenk deg noen retter som du vet du kan gjennomføre uten at det blir for mye stress. Holder du deg til noen få, vil det bli mye enklere å gjennomføre og du vil kunne fokusere på å få de til å smake perfekt. Har du bare noen få kan du også spe på med litt småting for å få nok utvalg. Du kan alltids prøve deg på din egen lille tapasvri, ingen trenger om å vite om at det er din oppskrift. Noen gode hovedretter kan være poteter med hvitløk, «abondigas» kjøttbollene som alltid smaker suverene, Chorizo med hvitløk, sesamstekte søtpoteter og røkelaks i lefser. Bare fantasien setter grenser. Husk og lag deilig foccaciabrød eller rundstykker og spe på med noen friske salater. Da har du alt i boks for å imponere familien, lekene kan så klart noen andre i familien stå for.

 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.