Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga CF med ny kaptein – blir det opprykk?

Málaga CF med ny kaptein – blir det opprykk?

Når første halvdel av denne artikkelen skrives, har det gått et drøyt døgn siden Málagas storseier borte mot Alcorcón (1-4) i det som var Víctor Sánchez del Amos – best kjent som bare Víctor – første kamp som ny hovedtrener.

Málaga har ny ledelse og fikk en fantastisk start. Det gjaldt både scoringer og et solid spill både fremover og bakover på banen. Det var et lag der spillerne kjempet for hverandre, lettere i steget og langt mer offensive enn tilfellet har vært i for mange kamper denne sesongen. Fremragende enkeltprestasjoner fra spillere som Javier Ontiveros og Renato Santos krydret en ellers god kamp, og banens beste var førstnevnte med to scoringer.

Ga spillerne æren

Spillerne virket fornøyde etter kampen, og på pressekonferansen ga Víctor spillerne æren og understreket at dette var den første seieren på veien mot opprykk. Treneren snakket om viktigheten av mental coaching i tillegg til det taktiske, tekniske og fysiske som er fundamentene for et godt fotballag. Alle spillerne vil opp i La Liga og vil yte den ekstra innsatsen som gjør at målet nås. I tillegg har Víctor justert litt på taktikken, og det fikk en umiddelbar effekt i bedre offensivt spill. Málaga har vært et av de beste lagene på den defensive biten, men alle vet at man ikke vinner kamper uten å score mål. Det er der skoen har trykket denne sesongen.
Denne delen av artikkelen er skrevet etter det ferske tapet mot Mallorca:
I den andre kampen under Víctors ledelse fortsatte det gode offensive spillet, men i motsetning til i Alcorcón-kampen satt ikke sjansene mot Mallorca. Málaga var desperate etter å score, men uansett hvor mange ganger Ontiveros utfordret Mallorca-forsvaret, klarte han ikke å finne veien gjennom forsvarsmuren. Det gjorde ingen av lagkameratene heller. Uavgjort hadde ikke vært optimalt, men ett poeng hadde likevel vært til å tåle. Slik skulle det ikke gå. Gjestenes Leo Suárez ødela kvelden for over 23.000 malaguistas som hadde tatt turen til La Rosaleda i runde 36 i La Liga 123.
Når dette skrives har Málaga 58 poeng og ligger på 6. plass, kun ett poeng foran Deportivo og henholdsvis to og tre poeng bak Cádiz og Mallorca på 5. og 4. plass.
Det er for tidlig å konkludere med effekten av trenerbyttet etter to kamper, men snart vet vi mer.
Málaga møtte Cádiz borte 6. mai (resultatet var ikke kjent ved redaksjonens avslutning). Deretter venter Real Oviedo hjemme 13. mai og Real Zaragoza hjemme 26. mai (kampen mot Reus 19. mai spilles som kjent ikke). Etter dette er det kun to kamper igjen i juni; borte mot Albacete og hjemme mot Elche. Mye kan være avgjort før de siste serierundene, men det er jevnt i toppen. Med nok seire kan det fremdeles være et ørlite håp om å kapre andreplassen som nå holdes av Granada med 67 poeng. Det mest realistiske er likevel play-off, men Málaga og Víctor har ikke råd til å snuble i noen av de gjenværende kampene. Lag som Deportivo, Real Oviedo og Sporting lurer like bak.
Den nye treneren har uttalt at han er sikker på at Málaga rykker opp dersom det blir seier i de siste rundene. Samtidig må andre klubber snuble for at andreplassen skal være mulig. Det kan være for mye å be om. Vår klare oppfordring er at alle må stille opp på La Rosaleda for å støtte spillerne og den nye treneren. Lidenskapen for fotball og Málaga Club de Fútbol er en livsstil, ikke en hobby. Det må alle malaguistas vise nå!
 

Arilds Corner: Málaga CF – hva nå?

Det er krise i Málaga CF, og opprykk til La Liga er ikke gitt. Forventninger og mål innfris ikke. I slike situasjoner blir mange grep gjort; trenerbytte, utskifting av spillere, ny ledelse, eierskifter, etc.
Rutine, stjernestatus, medieomtale, lønn, kontrakter o.a. går til hodet på mange spillere og skaper grunnlaget for konflikter. Når spillernes hjerte og hjerne er andre steder, er det fare på ferde.
Málaga CF er velsignet med en hard kjerne av «blodfans” , bla. Peña Oso Polar og en publikumsmasse på 15.000 til 25.000. Tallene imponerer. Ingen klubb i 2.divisjon matcher dette. Når fansen begynner å murre, må man lytte og handle. De fortjener bedre enn det som er prestert hittil i sesongen.
Organisasjonen i og rundt en moderne toppklubb er stor. Fra den daglige administrasjon og drift, til apparatet rundt spillere på forskjellige nivåer og aldersklasser. Barn og voksne. Menn og kvinner.
Det er stilt mange spørsmål rundt Málaga CFs eier(e). I mange klubber er det «rike onkler» som har gått inn. Reddet klubben, ryddet opp i gammel moro, tilført friske midler for videreutvikling på kort og lang sikt. Når det gjelder Málaga CFs vei videre, får vi se.
Malaga er Spanias femte største by med nær 600.000 innbyggere. Tustnæringen er sterkt økende, tilflyttingen stor og næringslivet i rivende utvikling. Malaga er hovedstaden på Costa del Sol.
Fotball er verdens største idrett. Kan byen og provinsen være bekjent av å ha et lag i 2-divisjon ? Nei! Mange lengter tilbake til «gamle dager» da Málaga CF var et topplag som alle var stolte av. Skal Málaga CF være med i det gode selskap og spille mot «De store gutta», settes det store krav til hele klubben – fra topp til bunn. Vi som supportere følger med og lever i håpet.
 

Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer, følgere og alle som vil være med, bedre. Vi benytter Facebook, e-post, munn- til munnmetoden, røyksignaler, etc. etc.
Vil du bli med på fotballkamp med Málaga CF, ta kontakt på:
www.facebook.com/pena-oso-polar
Snart har vi også på plass vår nye webside: www.penaosopolar.com
Av Fredrik Alnæs

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.