Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spania – mulighetenes land & Da Bruno

Spania – mulighetenes land & Da Bruno

For mange nordmenn har Spania alltid vært et mulighetenes land.
Noen har ganske enkelt ønsket seg en feriebolig her nede, i tillegg til sin egen bolig i Norge, men svært mange har gjennom de siste 40 årene sett på muligheter for å gjøre forretninger i Spania, og ikke minst da på Solkysten.
Allerede for nærmere 40 år siden, og helt sikkert enda lenger siden, har nordmenn søkt til Costa del Sol for å finne muligheter for boligprosjekter, med kjøp og salg av eiendommer, hus og leiligheter.
Nye prosjekter dukket opp, og ett av de aller eldste er nå 35 år gammelt. Det norske firmaet Selmer Furuholmen kjøpte opp 55 mål eiendom i Elviria, cirka 10 minutters kjøring fra Marbella, og bygget 18 hus med totalt 184 leiligheter.
Hvis du finner frem bilder fra 40 år siden og ser på utviklingen som har vært, helt fra Malaga og nedover hele Solkysten, gjennom byene Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Marbella, Puerto Banús, San Pedro og Estepona, vil du nok overhodet ikke kjenne noen ting igjen.
Hotel Don Carlos lå ensom og majestetisk i nærheten av Elviria og ble bygget som et luksus-hotell, en tittel de fortsatt bærer med sine 5 stjerner.
Det var ikke bare nordmenn og skandinaver som ble betatt av Costa del Sol, Spanias solkyst.
Ekteparet Giuseppina og Bruno Filippone fra Italia har jobbet sammen i nærmere 40 år med italiensk gastronomi, og da de på ferietur til Costa del Sol besøkte byen Marbella ble de hodestups forelsket i byen, atmosfæren og selvfølgelig Spania. De bestemte seg for at her skulle de bli boende, og her skulle de starte egen business!
I 1994 hadde de alt klart i Marbella for å starte sin egen restaurant, som ble åpnet 1. juli.
Begge to var helt enige om at de skulle vise frem det aller beste av det autentiske italienske kjøkken, og de mente at det rette stedet for dette var i Marbella.
Deres tanker og ønsker er blitt til virkelighet, og de ville ikke bare servere maten i restauranten. Allerede på nitti-tallet begynte de med catering og «take-away».
De ønsket veldig å få presentert ekte italiensk pasta, noe som ble veldig godt mottatt av både spanjoler og tilreisende, og på folkemunne snakket «alle» om pastaen og pizzaen til Giuseppina og Bruno Filippone.
Alle restauranter må jo ha et navn, og valget ble enkelt. Det var Bruno som var lederen i firmaet, og navnet ble derfor DA BRUNO RISTORANTE.
Den aller første restauranten ble liggende rett ved boulevarden i Marbella, og rett ved stranden, hvor den fortsatt ligger. Den er i dag utviklet til en todelt restaurant, med en enklere bodega ut mot boulevarden, og fra sidegaten, ved siden av Hotel SKOL, ligger inngangen til hoved-restauranten.
Ekteparet har bevist at autentisk italiensk mat passer godt inn i Spania, og har etter hvert utvidet med flere restauranter. I tillegg til Da Bruno Sul i Marbella, finner man Da Bruno i Capopino, Da Bruno i San Pedro, Da Bruno i Mijas, og videre med Da Bruno A’Casa, et prosjekt i Cordoba med Da Bruno La Vina, samt prosjekt i Madrid og i Puerto Banús.
Deres drøm om Marbella og Costa del Sol er blitt betydelig utvidet, men ekteparet gir seg ikke med det de så langt har skapt.
Bruno Filippones drøm har alltid vært å kunne få starte sin egen kokkeskole for viderekommende og for vinkelnere / sommelier.
Så de to siste årene har han arbeidet med å skape en helt annerledes restaurant, med preg fra Da Brunos øvrige restauranter, som vil si med smakfullt interiør, en fin smak av luksus, nydelige menyer og håndplukkede viner til vinkartet.
Dette har nå ekteparet fått til, like i nærheten av sin restaurant i Capopino / Las Chapas / Elviria, hvor det til høsten 2019 vil komme de første studenter for å studere sitt fag ved denne gastronomiske skolen.
Her skal studentene, sammen med andre kokker, sette i ammen utsøkte menyer og tilpassende viner, og selv være med på produksjonen.
En drøm er gått i oppfyllelse for ekteparet Giuseppina og Bruno Filippone.
Restauranten er allerede åpnet, under navnet Da Bruno Restaurante DØSS.
Deres valg om å bli i Spania med sine Da Bruno restauranter, og nå med Restaurante DØSS, har vist at drømmer fort ble gjort til virkelighet på solkysten av Spania, og med den nyeste investeringen i form av en kombinasjon av restaurant og skole vil denne bli husket i mange år, og for generasjoner i fremtiden.
 
Det samme gjelder også for nordmenn som startet på samme tid som Da Bruno, og som på disse årene, har gjort stor suksess! Det er veldig mange jeg kunne ha nevnt, men tillater meg kun å nevne ett navn, som er eiendomsmegler Heidi Bråteng, som i dag er en av Solkystens største eiendomsmeglere. Hun kom til Spania samtidig med ekteparet Da Bruno, og begynte som 17 åring med å stelle leiligheter, før hun som 24 åring var registrert som mekler.
Kjærer leser; det er fortsatt store muligheter på Costa del Sol, og nå også med en ny generasjon, så det er bare å se etter mulighetene. De er her, både for kjøp av hus / leilighet, eller bare for å finne livsstilen her nede med en behagelig overgang fra Norge, til videre arbeid og muligheter i Spania.
 
Lykke til!
Av Øystein Wiig Rambøl

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.