Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sommeren 2019 på Costa del Sol og i Andalucía

Sommeren 2019 på Costa del Sol og i Andalucía

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Sommeren 2019 fikk en fin start, da 1. juni i år falt på en lørdag, med sval bris, 26 grader i skyggen, Kristi Himmelfartsdag torsdag før weekenden, og derfor mange nordmenn på Solkysten.
Min faste musiker gjennom 14 år, belgiske Philip De Wachter, spilte fascinerende musikk i min Bistro O Sole Mio til lunsjen, og det er særdeles hyggelig når bistroen er full av glade gjester, som kaster alle hemninger og danser mellom bordene til lyden av «La Bamba»!
Og det er jo akkurat dette som er så flott med Spania, dette å kunne tørre å gjøre ting, som ikke er så veldig vanlig i Norge.
Da Philip inviterte opp til dans kunne jeg merke denne litt usikre stemningen rundt bordene, inntil Camilla fra Tønsberg hoppet ut av stolen og kastet seg inn i rytmen, og da var det gjort!
Seks flotte damer danset og hoppet rundt i full glede, men ingen av de mannlige klarte å bryte seg ut av usikkerheten, og ble sittende, godt lenket fast til stolen. Vel, vel.
Senere på kvelden var det finale i fotball mellom to engelske lag, Tottenham og Liverpool, som vi hadde bestemt oss for å vise på våre tv-skjermer.
Liverpool er også veldig godt kjent for sin egen sang; «You Never Walk Alone», så da Philip og jeg sang denne sangen, ja, da våknet herrene, og stående ved bordene, med armene høyt hevet, sang de alle med sine forskjellige røster, noen basser og noen tenorer, og noen et sted midt i mellom, og da var stemningen totalt satt for resten av dagen.
Det hører med til historien at Liverpool vant med to mål over Tottenham, så det er mulig at det var denne sangen som gjorde utslaget, der alle de rødkledde fansene sang denne sangen nærmest som en nasjonalsang, og flott var det!
Det fine været som ga starten på denne sommeren, ser jo også ut til å vare.
La oss håpe at dette vil fortsette gjennom hele sommeren, og etter min samtale med værmeldingen hjemme i Norge er langtidsvarselet for Norge ikke like bra som sommeren i fjor, men ved Middelhavet ser meldingene svært så bra ut.
Flyselskapet Norwegian melder om gode bookinger til Spania for hele sommeren, men SAS melder om færre bookinger til Middelhavet, og spesielt til Málaga.
De som leier ut leiligheter sier seg fornøyd så langt før sesongen starter, men fra tidligere år vet vi at mange «sitter på gjerdet» og avventer bestemmelsen om ferien nesten helt frem til ferien starter.
Det som tydelig viser allerede nå at sommeren er like rundt hjørnet, er mengden av biler ute på veiene og i gatene.
Selv bor jeg i byen Estepona, og nesten hver dag kjører jeg til min bistro i Elviria, en kjøretur på cirka en halv time normalt.
Allerede nå utvides kjøretiden til cirka 50 minutter, og det blir verre og verre for hver dag.
Jeg må passere Puerto Banus, og der er det kø nå hver dag.
Jeg anbefaler alle om å benytte seg av den motorveien som det betales bompenger for å kjøre, kalt for Autopista, hvis muligheten er tilstede for dette.
Her går det fortere, og spesielt hvis dere har litt dårlig tid og kanskje skal rekke et fly i Málaga, så er denne veien, AP-7, å anbefale.
Den gamle motorveien er det ikke betaling for, og denne kalles for A-7, Autovia.
Benytt gjerne taxier, som er langt billigere enn i Norge, ta også gjerne bussen mellom byene på Solkysten, men hver klar over at på sommeren er det mange som bruker buss, og det kan ta veldig lang tid noen ganger.
Til dere som leier bil, så ber jeg dere om å være forsiktig på veiene, hold fartsgrensen, da det er mye kontroller rundt omkring, også for alkohol, heldigvis.
Selv om dere kjører greit selv, er det alltid noen «villbasser» som kjører helt vanvittig og som ikke tar hensyn i trafikken, så jeg anbefaler alltid å holde et godt øye fremover, og i sladrespeilet for de som kommer bakfra.
Nyt opplevelser, nyt solkysten Costa del Sol og Costa del Golf, nyt fjellpartiene bak Solkysten og nyt byene oppover i fjellet.
Ta gjerne en tur rundt i Andalucía, og nyt De andalusiske sletter, vindruer og oliven, masse frukter og grønnsaker. La meg si det kort og greit:
Nyt Spania og nyt ferien, og kjære leser; ha en fantastisk sommer!
Oeystein
 
 
 
 
 
 
 
Av Øystein Wiig Rambøl

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet