Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gode arbeidsledighetstall for mai – Ny boligboble på vei – Spansk motekonge er død

Gode arbeidsledighetstall for mai - Ny boligboble på vei - Spansk motekonge er død

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Gode arbeidsledighetstall for mai

Nesten 112.000 kom ut av arbeidsledighetskøen i mai. Det får Spanias totale arbeidsledighet ned til 3.461.000 personer, noe som er det laveste tallet siden januar 2009. De nye arbeidsplassene er primært opprettet innenfor service-yrkene, og Andalucia, Catalonia og Madrid har i løpet av mai vært de provinsene som har skapt flest nye jobber. Bare i Málaga-provinsen er 5.134 nye personer kommet i arbeid. Det får provinsens totale ledighet ned til 152.000 personer. Alle prognosene tyder på at ledigheten vil falle ytterligere de neste par månedene.
 
{loadposition landingpage}

Ny boligboble på vei

Den økende turismen og aktiviteten på boligmarkedet lover godt for økonomien i 2017. Málagas økonomer er enige om en vekst på cirka tre prosent i provinsen. Men flere økonomer advarer også om at en ny boligboble kan være på vei. ”Boligsalget er i Málaga-provinsen steget med 11 prosent på bare ét år, og generelt er prisene steget med fem prosent – i noen områder langt mer,” forteller Juan Carlos Robles, som er formann for økonomkollegiet i Málaga. Han påpeker at i det øyeblikket boligprisene stiger mer enn den generelle prisindeksen, er markedet i ubalanse, noe som kjennetegner en boligboble.

Spansk motekonge er død

Etter et og et halvt års kamp mot kreft er det spanske moteikonet David Delfín gått bort. Til tross for at han kun ble 46 år gammel, har den Marbella-fødte designeren oppnådd stor respekt og anerkjennelse i hele landet. David Delfín var kjent som en av landets mest innovative, karismatiske og kreative designere. Derfor ble han i 2016 tildelt årets designpris. David Delfín bodde og drev sitt studio og butikk i Madrid-kvarteret Cueca, men blev begravet i Marbella.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet