Månedsmagasinet på Costa del Sol
Andalusierne drikker for mye – Sánchez støtter Rajoy i debatten om Catalonia – Málagas teknologipark setter ny rekord

Andalusierne drikker for mye - Sánchez støtter Rajoy i debatten om Catalonia - Málagas teknologipark setter ny rekord

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Andalusierne drikker for mye

”Et enkelt glass vin for dagen er godt for kropp og sjel.” Dette har vi hørt i en årrekke, men nå har pipen fått en annen lyd fra helsemyndighetene. Junta de Andalucía anbefaler nå at man nøyer seg med fire til fem ukentlige enheter. Alt utover dette er for mye og kan være vanedannende, mener myndighetene. Følger man Junta de Andalucías anbefaling, drikker hver fjerde andalusier i dag for mye. For å være nøyaktig, så innrømmer 26 prosent av andalusierne mellom 18 og 65 år at de ukentlig har et høyere konsum enn den nye anbefalingen. Både de andalusiske, spanske og norske myndigheter holder fast på at man først har et definitivt alkoholproblem i det øyeblikket en kvinne eller en mann konsumerer henholdsvis to eller tre enheter for dagen.

 

Sánchez støtter Rajoy i debatten om Catalonia

Etter bare en uke i stillingen som ny (gjen)valgt formann for PSOE, har det første telefonmøtet mellom statsminister Mariano Rajoy og Pedro Sánchez funnet sted. Uenigheten mellom de to er stor, men i spørsmålet om Catalonias tilhørighets-forhold står de sammen. De er begge enige om at et uavhengighetsvalg er ulovlig, og ikke kommer på tale. Sánchez’ kunngjøring ble offentliggjort på mandag, og sikrer den sittende regjeringen et stort flertall i dette spørsmålet. Tidligere var Sánchez litt vaklende i sine uttalelser om temaet.
Den katalanske regions-regjeringen har fortsatt ikke kommet med en dato for deres lenge ønskede valg.

Málagas teknologipark setter ny rekord

Åtte teknologibedrifter med totalt 130 medarbeidere satset på idéen, da Málaga i løpet av sommeren 1992 innviet teknologiparken PTA i Campanillas, rett utenfor byen. I dag – 25 år senere – har 635 bedrifter sitt sete i teknologiparken, og sysselsetter 17.776 personer, noe som er en stigning på seks prosent i forhold til i fjor. Det er primært bedrifter innenfor elektronikk, informatikk og telekommunikasjon som holder til i parken, og i det siste ti årene har flere utenlandske bedrifter etablert seg her. Málagas teknologipark har tro på fortsatt vekst de kommende årene, men påpeker at infrastrukturen må forbedres. Det går hverken tog eller metro til parken, så køene av biler og busser til og fra teknologiparken er uendelig lange hver morgen og sent på ettermiddagen.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet