Månedsmagasinet på Costa del Sol
Marbellas våpenhandler er død – Valg i England: Brexit-folket både vinner og taper

Marbellas våpenhandler er død - Valg i England: Brexit-folket både vinner og taper

Marbellas våpenhandler er død

Tidlig i uken sovnet den en gang så velkjente og beryktede våpenhandleren Adnan Khashoggi inn på et sykehus i London. De siste ti årene levde han en tilbakeholden tilværelse, men på 80- og 90-tallet var han en av de største jetsetterne i Marbella. Adnan Khashoggi så på de store konfliktene i midt-østen som en opplagt mulighet til å få solgt og transportert en masse våpen. Han skydde ingen midler, og ble raskt en av verdens mest fryktede og rikeste våpenhandlere. Dermed kunne han leve det søte liv i Marbella, hvor han bl.a. kjøpte sin store finca ”La Baraka” som i dag er en del av det eksklusive La Zagaleta-området, og sin yacht ”Nabila”, hvor en scene til James Bond filmen ”Never Say Never Again” ble innspilt. Hans våpenhandel med midt-østen og de lyssky forretningene med den filippinske diktatoren Ferdinand Marcos ble dog aldri sett på med blide øyne av de amerikanske presidentene. Kanskje nettopp derfor ble han anholdt og fikk de fleste av sine verdier konfiskert på slutten av 90-tallet. Men, hans store fester med Brooke Shields, Liz Taylor og George Hamilton huskes fortsatt blant Marbella-veteranene.
 

Valg i England: Brexit-folket både vinner og taper

Den britiske statsministeren Theresa May både vinner og taper i gårdagens valg. Hun forblir i stillingen som statsminister og hennes konservative parti er fortsatt landets største, men hun har mistet sitt flertall, og får etter alt å dømme store problemer med å samle flertall i forkant av de viktige forhandlingene med EU og det britiske Brexit. Da Theresa May kalte inn for valg for noen måneder siden, var det for å styrke sin posisjon før de viktige forhandlingene finner sted. Nå ble effekten stikk motsatt, for den britiske statsministeren er sterkt svekket. Resultatet viser tydelig hvor delt britene er i EU-spørsmålet.
 
brexit2017
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.