Månedsmagasinet på Costa del Sol
5.000 menn tar ikke feil – Dating
dating
 
Hver tredje vestlige mann vil date norske kvinner
Norske kvinner er svært ettertraktet. I en internasjonal undersøkelse der 5.613 menn fra 15 vestlige land deltok og som datingtjenesten EliteSingles står bak, svarer nesten hver tredje mann at de gjerne vil gå på date med en norsk kvinne. Blant spanske menn oppgir to av tre at de drømmer om en date med en nordisk kvinne!
– Jeg bor selv i utlandet og har mange ganger opplevd at menn fra andre land synes at norske kvinner er spesielt attraktive. Dette henger nok sammen med klisjeen om at alle i Norden er blonde, men i tillegg tror jeg at mange opplever norske kvinner som veldig blide og positive. Dette mener PR-ansvarlig i EliteSingles. Dermed: Er du en singel kvinne og ønsker deg en partner, er oddsen temmelig god for at det bør bli en ”match”!  
 
Likestilling og vintersport
Ifølge Elisa Kaiser er det særlig to forhold som Norge er godt kjent for i utlandet; nemlig at norske kvinner er langt på vei likestilt med norske menn, i tillegg til vintersport:
– For menn fra andre deler av verden framstår norske kvinner som svært selvstendige i arbeidslivet – uten å måtte gi avkall på familie. I tillegg oppleves de som veldig aktive og sporty. Jeg tror at mange menn liker både uavhengige og spreke kvinner, utdyper EliteSingles representant. Den norske 29-åringen er selv samboer og bor i Berlin. Hennes jobb er å publisere nyheter fra ”datingverdenen”, gjennomføre undersøkelser, skrive rådgivningsartikler og pressemeldinger til datingselskapets hjemmeside .
 
Norske kvinner med godt omdømme
I den store, internasjonale undersøkelsen ble 5.613 menn fra 15 land i Europa, i tillegg til Canada, Australia og New Zealand bedt om å fullføre setningen: ”Jeg vil helst gå på date med noen fra…”. Utfra en lista over ulike land skulle deltakerne så velge seg ett.
 
– Blant de mannlige deltakerne var det påfallende mange som ønsket seg en date med en kvinne fra Norge. I disse landene var det i snitt 30 % som valgte Norge som favorittnasjonalitet: 
Tyskland, Østerrike, Sveits, Storbritannia, Irland, Belgia, Nederland, Italia, Finland og Ungarn. Men også så langt unna som i Canada, Australia og New Zealand kan hver tredje single mann tenke seg å date noen fra Norge, sier Elisa Kaiser.
 
Mest populær i Spania og Sverige
– Like barn leker ofte best, sier Elisa og viser til at Kari Nordmann er enda mer populær blant menn på den andre siden av Kjølen:
– Hos ”söta bror” er vi kvinner faktisk enda mer populære. Blant svenske menn var det 43 % som ønsket å date norske kvinner.
 
Enda mer overraskende er det kanskje at nesten seks av ti spanske menn (59%) drømmer om å date en kvinne fra et nordisk land.
 – Hva tror du det først og fremst er som gjør at nordiske kvinner er spesielt attraktive blant spanske menn?
– Kanskje det her handler mer om at motsetninger tiltrekker hverandre, altså at mange liker det eksotiske. I Spania er det f. eks. mye mer uvanlig å ha lyst hår enn i Norge. I en undersøkelse vi gjennomførte for noen år siden, fant vi ut at de fleste synes at hårfarger som de ikke ser til daglig er mest attraktive: Nordmenn oppga at mørkhårete kvinner var mest spennende, mens menn fra kontinentet ble mer tiltrukket av blondiner, forklarer Elisa Kaiser.
 
Hvorfor dating?
For mange mennesker som er ute etter en partner, har dating på nettet og via datamaskiner og smarttelefoner blitt svært populært. Undersøkelser viser at én av fire finner en kjæreste gjennom dating på nett. Men hvorfor er det slik at stadig flere foretrekker dating framfor ”gamlemåten” med sjekking på fester og utesteder?
– Dating på nett har mange fordeler, mener Elisa Kaiser. De du treffer på nettet er ute etter det samme som deg, altså å finne en kjæreste og partner. I alle fall er det slik på de seriøse datingtjenestene.
– Dessuten blir du ikke bare kjent med noen du synes er pen, men med mennesker som deler dine verdier og passer til personligheten din. I tillegg er nettdating veldig praktisk, særlig for folk som bor på mindre steder, eller som har lite tid. Du kan logge deg inn og søke etter en partner når og hvor som helst det passer deg, sier Elisa Kaiser.
 
Mange om beinet
Det finnes utallige datingselskaper som retter seg mot ulike aldre og typer mennesker. I noen av selskapene trenger du bare registrere deg og så søke på egenhånd. Andre, som EliteSingles, bruker en egen personlighetstest der psykologer også har vært med på å utarbeide. Utfra testen lages en personlighetsprofil. Men til å plukke ut mulige partnere, bruker EliteSingles bare datamaskiner, helt uten menneskelig innblanding.
– Hva mener du er fordelen med denne metoden som dere bruker framfor andre datingtjenester?
– Hos oss i EliteSingles er det vi som presenterer forslagene til partnerne, så kan medlemmene våre heller bruke tiden på å bli godt kjent. Du kan si vi fokuserer på kvalitet framfor kvantitet. Se for deg at du heller får litt færre, men riktig gode partnerforslag, enn at du får hundrevis av matcher som du uansett ikke er interessert i, svarer Elisa Kaiser.
 
26 land
EliteSingles har, gjennom sitt nettverk og eiere i selskapet Affinitas, datingsider i 26 forskjellige land og har eksistert i over seks år. Flere enn 13 millioner mennesker er medlemmer i denne datingtjenesten. Mer informasjon finner du på selskapets norske hjemmeside: www.elitesingles.no.
– Helt til slutt: Kunne du selv tenke deg å bruke en datingtjeneste dersom du selv skulle finne deg en partner?
Ja, det kan jeg godt tenke meg. Vi får mange tilbakemeldinger fra lykkelige par som møttes på vår side, og så kjenner jeg flere – blant annet broren min – som traff kjæresten sin på nettet. Jeg ser helt klart en stor fordel i å kunne lete etter nøyaktig det man ser for seg, og ikke minst å kunne utelukke det man ikke vil. Jeg tror at nettdating er spesielt egnet for mennesker med en viss erfaring i livet og med kjærligheten, avslutter PR-ansvarlig i EliteSingles, Elisa Kaiser.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.