Månedsmagasinet på Costa del Sol
Vitale fakta. Visste du at inflammasjon er kroppens rop om hjelp?

Vitale fakta. Visste du at inflammasjon er kroppens rop om hjelp?

Er inflammasjon et ”sunnhetstegn”?
Inflammasjon er en av kroppens forsvarsmekanismer som kjennetegnes ved hevelser, rød farge, feber, press, irritasjon og varmefornemmelser.
Når slimhinnene i blære, mage og tarm er betente, kalles det katarr. Andre former for inflammasjon oppstår ved leddgikt, urinsyregikt – hevede og ømme ledd – eller ved et enkelt myggstikk som resulterer i en hevelse fordi kroppen sender blod og lymfe til området for å få bort giften.
Ofte betrakter vi inflammasjonen som selve problemet, men man kan også snu saken på hodet se den som et sunnhetstegn.
Når f.eks. slimhinnen i magen får for mye kaffe, sprit eller sterk mat, reagerer den ved å lage et ekstra beskyttende lag av slim. Det samme skjer når vi utsetter oss selv for røyking, smog, kjemiske tilsettingsstoffer, sukker, transfettsyrer og usunt stress.
Så kanskje skal vi venne oss til å se på inflammasjon som kroppens rop om hjelp, i stedet for bare å ta en ekstra pille. Framfor å kjempe mot kroppens reaksjoner, kunne det være en idé å støtte opp om kroppens oppbygging av et forsvar.
 
Kan du huske Alma Nissens potetkur?
På 1970-90-årene fungerte danske Alma på sitt kursted i Sverige der hun hjalp mange giktpasienter med smertene. Resepten var enkel: En kost som fikk inflammasjonen og syreopphopningene ut av kroppen. Den bestod av potetsuppe, masser av grønnsaker og væske. Og friske ble pasientene takket være pioneren Alma som fylte opp folk med basedannende kost og væske.
 
Dr. Robert Young ser også på sykdom utfra et syre-/baseperspektiv og beskriver i sin ”Den nye biologi” hvordan forsuring viser seg i kroppen som sju stadier:
1)        Tretthet og mangel på energi/overskudd.
2)        Irritasjon og sarthet/overfølsomhet.
3)        Økt slimproduksjon og overbelastning.
4)        Inflammasjon/katarr.
5)        Bløtt og elastisk vev blir stift som ved åreforkalkning, fibromyalgi og lupus.
6)        Sårdannelse.
7)        Degenerative tilstander som kreft, hjertesykdom, slagtilfeller, sklerose og diabetes.
I de tidlige stadier er symptomene lette, og kan raskt forsvinne.  Inflammasjonen kan fjernes. Står forsuringen derimot på i lengre tid, er det alvorligere. Organene svekkes, oksygeninnholdet faller, våre celler dør, og det gjør vi også – ganske langsomt.
 
Derfor satser vi i klinikken på å oppdage skjult inflammasjon. Vi kikker på det levende blodet og ser etter tegn til inflammasjon. Vi tester for lengevarende inflammasjon og stress i blodet, også kalt Oksidativ stress-test. Vi måler og veier, kikker etter inflammasjonstegn i blodprøver og gjennomgår kosten din. Med medisinsk termografi går vi på jakt etter den skjulte inflammasjonen i organer, ledd og muskler.
I april er det tilbud om mini-helsesjekk sammen med en bryst- eller hel kroppsskanning.
 
Kom på foredrag
Hva er forskjellen på sunn inflammasjon og skjult, skadelig inflammasjon? Kom de frie radikalene og Oksidativ stress i forkjøpet. Lær hvordan vi styrker immunforsvaret.
Sted: Centro Sanum i Centro Idea
Tirsdag 14. april kl. 14.30 – 17.30
Påmelding nødvendig.
www.vitafakta.es,
vitafakta@vitafakta.es, vitathermo@gmail.com
678253510 eller 694431864
Av Pernille Knudtzon, Vitafakta Health Clinic

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.