Månedsmagasinet på Costa del Sol
Konserndirektøren for Roche Bobois: «En sofa er også for en siesta»

Konserndirektøren for Roche Bobois: "En sofa er også for en siesta"

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Sammensat billede
 
Det kjente møbelhuset Roche Bobois feiret sine 30 år i Marbella 25. september. Pressefolk, leverandører, designere m.m. var invitert til åpent hus, for Cecile Peyrard og hendes team hadde inkorporert den nye høst- og vinterkolleksjonen i de tre sammenhengende butikkene. Konserndirektøren for Roche Bobois, Gilles Bonan, var kommet fra Paris for å gratulere og delta i festlighetene. Han stilte seg svært velvillig til rådighet for det store antallet journalister og fotografer, og vi var blant dem som fikk et personlig intervju med Gilles Bonan – en svært dyktig og imøtekommende mann med mye humor. Vi måtte selvfølgelig spørre ham litt om Roche Bobois, men ville også gjerne vite litt om konsernsjefen og hans synspunkt på design, mat og biler.
 
Hvilke designere er blant dine favoritter?
– Det er både designere fra fortiden og nåtiden, og hvis jeg må nevne én fra den sistnevnte gruppen, må det bli Cédric Ragot. Han har blant annet designet vår nye sofa Nautil.
 
I hvilket av landene der Roche Bobois har butikker liker du maten best?
– Vi har butikker i over 40 lander så det er et vanskelig spørsmål. Men det må bli Italia og Spania.
 
Hvordan videreutvikler man nye ideer hos Roche Bobois? En sofa er vel en sofa?
– Det er forskjellige prosesser. Designerne kan komme med sine ideer om nye møbler uten at vi har bedt om det. Andre ganger setter vi oss ned og «brainstormer», der vi tar trenders og tendenser med i våre vurderinger. Det kan også være i forbindelse med en oppgave, for eksempel der glass og marmor, eller stål og tre skal kombineres. Så nei, en sofa er ikke bare en sofa – den er et resultat av et kreativt samarbeide.
 
Hva er din yndlingsfarge?
– Blå – ikke bare fordi det er en motefarge akkurat nå, det har det alltid vært.
 
Når du ser på møbler, kikker du primært på funksjonalitet eller design?
– I bunn og grunn ser jeg etter begge deler. Ofte har estetikken førsteprioritet, for jeg beundrer former og farger, og et møbel som utstråler begge deler, kan jeg bli helt fascinert av. Men det er jo også det praktiske, for jeg skal jo bo med og bruke et møbel, så mange gange vinner nok det praktiske kampen.
 
Betyr det noe for deg hvor godt man sover på en av deres sofaer?
– Ja, selvfølgelig gjør det det! En sofa er også for en siesta, til å ta en liten lur, slappe av og nyte livet og tilværelsen.
 
Hva er det perfekte design for deg?
– Less is more.
 
Når man er direktør, kjører man vel rundt i en flott bil? Hva kjører du ?
– Jeg har en ganske vanlig Audi A4 som jeg bruker til daglig, og så har jeg en litt eldre bil, en Karmann Ghia (red. sportsvogn fra Volkswagen) fra 70-tallet som jeg holder mye av.
 
Hvis man leser litt om Roche Bobois historie, ble grunnideen faktisk til i København, tilbake i begynnelsen av 60-tallet. Så når åpner dere en forretning i Danmark?
– Ja, det er korrekt. I 1960 var Francois og Philippe Roche i København sammen Patrick og Jean-Claude Chouchan, og der kom interessen for skandinavisk design som de så importerte til Frankrike. Allerede året etter startet de med å finne ut av sin egen identitet. Vi vil gjerne åpne en butikk i Danmark, vi må bare finne de riktige og interesserte partnerne.
 
Av Mugge Fischer. Foto: Ose del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet