Månedsmagasinet på Costa del Sol
Chez Max – nytt image tiltrekker flere skandinaviske gjester

Chez Max – nytt image tiltrekker flere skandinaviske gjester

Restauranten Chez Max, tidligere Max Beach, har i mange år vært et populært spisested blant skandinaver på kysten. Den gode beliggenheten i Riviera del Sol, midt imellom Fuengirola og Marbella, samt den store terrassen direkte ut til Middelhavet og den hyggelige atmosfæren innendørs, har alltid vært trekkplaster for de mange gjestene som de siste knapt ti årene har besøkt restauranten.

Nye tider, ny look
Ved utgangen av 2012 bestemte den belgiske innehaveren Carl Creemers at det var på tide å gi restauranten et nytt image. Navnet ble endret til Chez Max, og samtidig ble restauranten renovert og malt i en flott og blid gulfarge. Det var fortrinnsvis ønsket om en friskere og mer elegant look som lå bak de nye initiativene. Den merkbare endringen i klientellet spilte også en stor rolle for restaurantens nye konsept. Tidligere bestod flesteparten av gjestene av engelskmenn, men de siste årene har andelen av skandinaviske gjester steget markant, og de utgjør nå 40 prosent av det samlede antallet gjester.

”Restaurantens nye, mer elegante look har uten tvil tiltrukket mange flere skandinaver som foretrekker en lunsj eller middag i pene omgivelser, enten det er ute på terrassen eller innendørs i restauranten,” forteller Carl som også merker en økende interesse blant det skandinaviske publikumet for den lille, men nøye utvalgte menyen samt den store, lekre brunch´en som serveres hver søndag fra klokken 13.

Liten, men utsøkt meny
Hos Chez Max finner man ikke den store menyen, men derimot et pent, men lite utvalg av delikate retter som det virkelig er jobbet med. Det anvendes alltid bare ferske råvarer av høy kvalitet.

”Vi kunne aldri finne på å servere retter som har vært frosset. Våre gjester har forstand på kvalitet og vil med det samme kunne se og smake når det slakkes på den. Og som for alle andre foretak er det i vår interesse at gjestene er tilfreds hver gang de spiser på Chez Max,” forklarer Carl Creemers.

På menyen hos Chez Max finner man for bare å nevne noen få retter den lekre forretten oksecarpaccio som serveres med bladselleri, sjampinjonger, valnøtter, parmesanost og valnøtteolje. En annen og svært populær forrett er hjemmelaget ande foie gras med finhakket pistacie og søt dessertvin fra Málaga.

Hovedrettene omfatter både kjøtt og fisk. Blant fiskerettene anbefales laksefilet med purre og grillede sjampinjonger, sjøtungefilet i cava rosé med potetpuré eller blekksprut fylt med grønnsaker servert med kremet hummersaus og basmati-ris. Også kjøttrettene er lekre og byr for eksempel på confiterede hjemmelagde andelår med appelsinsaus og hvitkål, eller stekt pattegris i skysaus med brasserte poteter, samt chateau oksestek med grønnsaker, pommes frites og tre forskjellige sauser (min. 2 personer).

Også dessertene er utrolig lekre. Enten det er snakk om sjokoladefondant med is, konjakk-karamellisert ananas carpaccio med is eller crème brulée.

Verken strandklubb eller chiringuito
Innehaver Carl understreker at ønsket om et nytt image i stor grad også skyldes den feilaktige vurderingen av Chez Max som enten en av de mange eksklusive strandklubbene eller en chiringuito på kysten.

”Vi ønsker ikke å bli satt i bås, vi er verken strandklubb eller chiringuito, derfor har vi også fjernet Beach fra navnet vårt. Chez Max er en elegant restaurant med et lite, med eksklusivt utvalg av internasjonale retter. Kombinert med vår store utendørs terrasse og fantastisk utsikt mot havet, kan vi tilby våre gjester ”fine dining” i flotte omgivelser og med et pent klientell. Og det er nettopp derfor at så mange skandinaver nå gjester Chez Max,” mener Carl. Det nye look´en er likevel fortsatt ikke komplett. I den andre halvparten av restauranten ønsker Carl å lage en utendørs swimmingpool eller noe så utradisjonelt som en skøytebane.

”Tidene er vanskelige og konkurransen stor, derfor vi er nødt til hele tiden å komme med nye initiativer. Hvorvidt min idé om en skøytebane blir en realitet, kan jeg fortsatt ikke si, men det ville helt sikkert være en form for underholdning som andre ikke kan tilby,” avslutter Carl. Det nye området av Chez Max hører til restaurantens barområde og vil derfor være atskilt fra selve restauranten slik at de andre gjestene kan spise uforstyrret. Samtidig betyr det at man kan ta med barn som kan underholde seg selv i den nye delen av restauranten når de blir leie av foreldrenes selskap.

Prismessig ligger Chex Maz på et fornuftig nivå, kvaliteten og servicen tatt i betraktning.

For bordbestilling eller komplett meny, se: http://www.chezmaxrestaurant.com/our-menu.php. Menyen fås også på svensk, norsk og dansk.

Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.