Månedsmagasinet på Costa del Sol
Her er Kongen over de andalusiske fjell – han er dansk!

Her er Kongen over de andalusiske fjell - han er dansk!


Her er danske kong Otto – nyutnevnt konge over de andalusiske fjell og eneveldig hersker over flere titalls glade, norske turgåere.

Mosjonistene i den norske ”Turgruppen” i Elviria har nå kronet sin konge og ubestridte leder; danske Kong Otto.

Det var under Turgruppens nylig avholdte og tradisjonelle julebord at Kong Otto, tidligere med etternavnet Larsen, ble kronet. Til den stilfulle og høytidelige seansen hadde 54 undersåtter/turdeltakere møtt fram.

Startet med Himmelbjerget
Selv om danske Otto Larsen har vært primus motor og leder for Turgruppen siden 2003, kom kongetittelen tydeligvis helt overraskende på ham. Kong Otto var selv tydelig rørt og beæret over utnevnelsen og ga da også i takketalen til sine norske undersåtter klart uttrykk for dette.
Han kunne også røpe at han – før han flyttet til Norge for en god mannsalder siden – aldri hadde vært på noe høyere fjell enn danske Himmelbjerget (147m.o.h.)! Møtet med Himmelbjerget – eller kanskje var det snarere møtet med de langt høyere norske fjellene – ga tydeligvis mersmak, for da Larsen omsider flyttet til Costa del Sol ble han etter hvert med i Turgruppen.


Til sammen fikk 24 turdeltakere sine statuetter for henholdsvis 25, 50, 75 og 100 turer i regi av Turgruppen i Elviria.

Stilfull feiring
Restauratør Øystein Wiig Rambøl – for øvrig godt kjent for Det Norske Magasinets som fast spaltist – tok hånd om serveringen på sin populære restaurant Bistro O Sole Mio/Grieg-suiten i den ”norske” urbanisasjonen Elviria del Sol.
Som ved tradisjonelle norske julebord startet festlighetene med at de frammøtte ble hilst velkommen med gløgg. Etter at deltakerne hadde pratet og drukket opp, satt alle seg til bords. Her fortsatte det med brandy- og akevitt gravet laks, tradisjonell norsk julemat med ribbe, julepølse, surkål, øl og akevitt. Deretter riskrem, kaffe og avec. Alt tryllet fram og preparert på Øysteins eminente kjøkken.

Tusenvis av turer
I sin oppsummering av årets sesong, kunne Otto Larsen legge fram følgende tall: Hele 200 mosjonister og turgåere har deltatt på en eller flere av Turgruppens utflukter dette året. Tallet på deltakere svinger gjerne fra 30 til 60 deltakere, avhengig av vær og vind og tidspunktet på året. I gjennomsnitt deltok 36 mennesker på de 21 turene som er arrangert i år.
Til sammen 24 glade turdeltakere mottok deretter sine utmerkelser for ulike antall turer: 5 mosjonister fikk statuetter for å ha deltatt i til sammen 25 turer eller mer, 3 for 50 turer eller mer, 6 for 75 turer eller mer og hele 10 mosjonister ble beæret med foreningens høyeste utmerkelse for å ha deltatt i 100 turer eller mer i andalusiske skoger og på fjelltopper.
Otto Larsen kunne også opplyse at en av deltakerne i gruppen til sammen gjennom årenes løp har gjennomført hele 214 turer. At denne deltakeren er identisk med 82 år gamle Otto selv, ble behørig forbigått, – selv om resten av festdeltakerne raskt syntes å ha fattet poenget.
Under den stilfulle kroningsseremonien som deretter fulgte, ble kong Otto overlevert laurbærkrans, diplom, vandrestav og et ”æresbånd”. Det siste til bruk ved alle offisielle tilstelninger i regi av Turgruppen.

Løst organisert
Den norske Turgruppen har til nå holdt på i over 22 år. Fra starten 11. oktober 1989 har målet hele tiden vært å aktivisere nordmenn på kysten til fysisk trening og bidra til økt sosial omgang. Alt for å bedre helsen og gi økt livskvalitet til pensjonister og alle andre som oppholder seg på Solkysten i kortere eller lengre omganger.
Med i gjennomsnitt 25 turer i året, har dermed Turgruppen arrangert godt over 500 turer i løpet av sine 22 år.
Turgruppen er løst organisert. Det er ikke snakk om faste medlemmer, møter eller kontingent. I høstsesongen fra september til desember og i vårsesongen fram til april, er det bare å møte fram kl. 10 på parkeringsplassen på toppen mot Elviria Hills for å delta på utfluktene.


Slik ser Turgruppens gjeveste utmerkelse ut; beviset for at man har deltatt på 100 turer eller mer i regi av gruppen. Den lykkelige vinneren er Solveig Sundby.

Kong Otto bestemmer
Først der oppe opplyser kong Otto om hva som er ukas tur. Det handler normalt om turer i Málaga-fjellene i øst til områder rundt Estepona i vest. Annenhver uke avsluttes utfluktene med en større lunsj i det aktuelle turområdet.
Trolig kan Turgruppen og dens medlemmer se framtiden lyst i møte, for stadig flere eldre her på Solkysten oppdager at både lyset, varmen, mosjon, sosialt samvær, sunn mat og godt drikke her nede gir økt livsglede og livskvalitet. Eller som en av årets prisvinnere uttrykte det under middagen:
– Før jeg kom hit ned til kysten kunne jeg knapt gå 300 meter. Nå går jeg på tur med Turgruppen 25 ganger i året!

Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.