Månedsmagasinet på Costa del Sol
Alt er mulig hos Aquapool

Ettetr en turbulent finanskrise har Aquapool nå funnet seg selv igjen. Omsetningen øker, store konkurrenter er borte og kundene er vilt begeistret over spa-virksomhetens enorme fleksibilitet i forhold til levering. En service som etterhvert har gitt noen svært oppsiktsvekkende installasjoner.
For sju år siden åpnet Anja og Claus Kielskov den første Aquapool-butikken. Siden vokste virksomheten og toppet seg i 2008 med tre butikker og åtte ansatte før finanskrisen satte en stopper for spa-leverandørens sterke utvikling. Paret innså da at oppsigelser og stengninger var helt nødvendige for å kunne overleve.
Alt det er nå overstått, og Aquapool har, etter omstruktureringen som betyr at virksomheten satser med tre medarbeidere og én butikk/showroom, vendt sterkt tilbake med en omsetningsøkning på 40 % i forhold til i fjor. Grunnen til at Aquapool lever videre mens flere konkurrenter ga opp, har Anja forklaringen på:

”Vi har overlevd fordi vi rett og slett har et fantastisk produkt og fordi vi sammen med vår leverandør som er verdens største spa-produsent, har tilpasset oss markedet,” forteller Anja. Som en konsekvens av krisen har hun kuttet litt i prisene, og dermed kan hun med glede konstatere at butikken er den eneste i området som bare satser på salg av spa.
”I motsetning til andre spa-selgere som f. eks. Bauhaus eller AKI, er vi eksperter som bare konsentrerer oss om spa. Det er viktig for oss å finne fram til den korrekte spa til hver enkelt kunde, og vi har ekspertisen til å gjøre det” sier Aquapools kvinnelige halvdel som sammen med gemalen og teknikeren Thomas utgjør virksomhetens team anno 2011.

Leverer overalt
En av Aquapools absolutte stoltheter og nisjer er leveringsfleksibiliteten som i prinsippet ikke setter noen begrensning for det mulige. Den innstillingen har brakt Aquapool ut i noen mildest talt vanvittige prosjekter.
”Alt er mulig, og fordi mange av våre kunder er velhavende, har vi flere ganger hatt noen nokså ville leveringer,” forteller Claus Kielskov og nevner et par av de mest ekstraordinære: ”Vi har levert en spa med en 100 meter høy kran til 16. etasje i Torremolinos. Kunden var for øvrig en danske. Det tok tre-fire timer å få kranen opp, og det samme for å få den ned, og vi måtte ha polititillatelse fordi vil ble nødt til sperre av hele veien.” Spa og levering kostet kunden 15.000 euro, mens en russer som ville ha en mindre spa på sin store yacht, slapp unna med 9.000 euro.
Det er ikke uten nerver at Anja og Claus opplever at en av deres spa svever rundt i 100 meters høyde eller nær en dyr yacht. ”Det er skremmende! Jeg er glad for at det ikke er meg som styrer kranen, for jeg har alltid sommerfugler i magen. Det er jo oss som har det overordnede ansvaret,” sier Claus som heldigvis kan konstatere at ingen av Aquapools leveringer noensinne har gått galt. Til gjengjeld må han med en viss ergrelse erkjenne at virksomheten én gang har måttet si nei til levering.

”Skulle vi ha klart den, var vi blitt nødt til å forsere en golfbane med kranen, og det turde vi altså ikke. Hadde vi pløyd opp banen, måtte jo vi betale regningen. Men jeg ergrer meg litt da,” smiler han.
Selv om Aquapool nå på nytt er en sunn virksomhet i vekst, er det ikke planer om å kaste seg ut i enda et ekspansjonseventyr. Håpet er at ordreboken blir så full at enda en medarbeider kan ansettes, men akkurat nå har Aquapool den størrelsen den skal ha, avslutter han.

Når Aquapool sier at alt er mulig, så mener de det. Her leveres en spa i 100 meters høyde på en takterrasse i Torremolinos.
Det eneste en spa-installasjon krever, er en stikkontakt og en jevn overflate som den kan stå på, forteller Anja Kielskov. Den kan også bygges inn i fundamentet.
Til et slikt monster av en yacht hører det med et spa. Det klarte Aquapool, og regningen på 9.000 euro har neppe gjort det helt store innhugget i den russiske eierens konto.
Anja og Claus: Anja og Claus Kielskov heter paret bag Aquapool som de siste sju årene har levert kvalitets spa på kysten.
Luksusspa: En stor del av Aquapools kunder er velhavende, og virksomhetens spa ender derfor ofte i ytterst luksuriøse omgivelser.
En takterrasse er med sin ofte fantastiske utsikt den perfekte plassering for en spa, og en slik levering har Aquapool etter hvert en del rutine på. 

Av Andreas Müller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.