Månedsmagasinet på Costa del Sol
Clínica Dental Escandinava feirer 25 år

Clínica Dental Escandinava feirer 25 år

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Drømmen var opprinnelig en skandinavisk inspirert klinikk i Sør-Frankrike. Det ønske delte ikke det franske tannlegekollegium, og i stedet endte Keld og Jette Overgaard på Costa del Sol. Det angrer de ikke på i dag.
Åttitallets ”flytteboom” fra Skandinavia til Spania åpnet et helt nytt marked for nordiske næringsdrivende. Etterspørselen etter skandinaviske produkter, leger, frisører og andre som snakket samme morsmål var stor hos de nytilflyttede, og det ønsket imøtekom mange ved å åpne diverse skandinaviske butikker på kysten. En tannlege var det fantes likevel ikke. Ikke før tilfeldighetene i 1986 brakte Keld og Jette Overgaard til Andalucía.
Opprinnelig hadde de ønsket å supplere klinikken de hadde i København med en lignende i Sør-Frankrike, men den drømmen måtte de gi opp fordi lokale, franske tannleger motsatte seg konkurrenter utenfra. Håpet om et utenlandseventyr ble derfor parkert, helt til Keld på sin fødselsdag i januar ved et sammentreff oppdaget en hyggelig leilighet i Los Boliches.
”Jeg kom helt tilfeldig forbi leiligheten her og gikk inn for å høre mer om den. Jeg fant en spansk selger og begynte å snakke engelsk med ham da han plutselig svarte meg på dansk,” forteller Keld. Selgeren som viste seg å være gift med en danske og hadde bodd i Danmark i mange år, inviterte meg på bar samme kveld. Her ble Keld presentert for Armando Suarez, en spanjol med svensk tannlegeutdanning som ønsket å starte som tannlege her på kysten. ”Han var akkurat det vi trengte for å starte en klinikk her nede. Så vi kjøpte leiligheten og innredet den til tannlegekontor,” forteller Keld som deretter hver fjortende dag pendlet mellom København og Clínica Dental Escandinava i Los Boliches. Interessen for en skandinavisk tannlege viste seg raskt å være enorm, og siden har kalenderen vært fulltegnet.
”Før dro folk helt til Gibraltar for å komme til skandinavisk tannlege, så vår ankomst var for mange svært kjærkommen. Ryktet løp fra munn til munn, og pasientene kom egentlig litt av seg selv,” husker Keld.

Kopi av nordiske forhold
Den spanske tannlegeutdanningen er i dag fullt på høyde med de skandinaviske, mener Keld som selv tidligere har vært med på å lage et kompendium til den spanske utdanningen. Slik var det imidlertid ikke den gangen Clínica Dental Escandinava meldte seg på markedet. Her lå spanjolene, ifølge Keld, et godt stykke etter, både med hensyn til utdanning og utstyr, og det var også med på å dytte pasientene i armene på den skandinaviske tannlegeklinikken. For målet her har hele tiden vært å lage en tro kopi av praksissen i København. Og det gjør man så mye utav at hver gang det skal settes opp en unit (en tannlegestol med tilbehør), får man fløyet ned de samme installatørene til Spania som dem man benytter i Danmark. I prinsippet skal man kunne gi en hvilken som helst medarbeider i Clínica Dental Escandinava bind for øynene og transportere personen til klinikken i København der han eller hun så kan gå direkte inn og fortsette arbeidet.
”Det er viktig for oss å holde samme høye nivå som de gjør i København. Vi legger stor vekt på hele tiden å ha det beste og nyeste utstyret slik at pasienten kan få den optimale behandlingen. Noe annet ville være dumt når vi nå har valgt å gi garanti på våre behandlinger”.

Et 25 år langt høydepunkt
Selv om Keld tenker lenge og tydeligvis blir litt brydd, kan han ikke huske noe som helst negativt ved hans lange engasjement på Costa del Sol.
”Det har vært en svært god opplevelse hele veien. Våre pasienter er svært positive, og vi føler litt at vi har blitt venner med dem,” forteller Keld som er på fornavn med hver og en av sine pasienter.
Selv om klinikkene både Los Boliches og København går godt og teller henholdsvis 14 og cirka 20 ansatte, er det ingen planer om å utvide forretningen her på kysten. Kanskje når datteren Sandra og svigersønnen og partneren Anders Larsen i framtiden tar over. Men ikke nå. Nå er én klinikk i Spania nok.
Clínica Dental Escandinava holder i anledning av jubileet en mottakelse for pasienter og venner fredag 11. november mellom kl. 14 og kl. 17 på Chiringuito Andalucía Playa på Paseo Marítimo i Los Boliches. Du kan dessuten stemme ved klinikkens valg og være med i konkurransen om 10 luksus tannbehandlinger. Les mer på www.clinicdental.eu eller stem direkte på e-post til info@clinicdental.eu med navnet på din favoritt.

Pulserende valgkamp
Det er ikke bare jubileet man for øyeblikket ser fram til hos Clínica Dental Escandinava. I forbindelse med fødselsdagen skal klinikkens beste medarbeider kåres – og det blir i beste valgkampsstil. Personlige slagord, valgplakater og -programmer for hver av de 12 kandidatene ligger nå klare til å erobre så mange stemmer som mulig i jakten på den ærefulle tittelen som valgvinner og som Clínica Dental Escandinavas beste medarbeider. Alle kan stemme, og 10 heldige velgere belønnes med en luksus tannbehandling. Du kan lese mer om de 12 kandidatene på www.clinicdental.eu eller avgi dine stemme på e-post til info@clinicdental.eu med navnet på den mest verdige vinneren i dine øyne. Dessuten kan du også stemme ved klinikken.

Verdt å vite om Clínica Dental Escandinava:
• Som de kanskje eneste på kysten tilbyr Clínica Dental Escandinavas alle mulige tannbehandlinger – og det til gjennomsnittlig halv pris i forhold til i Norden, hevder Keld.
• De største inngrep klinikken foretar, er innsetting av implantater til hele broer i over- og underkjeven som erstatter en løs protese.
• Klinikken benytter ikke importerte parallellimplantater.
• Alle behandlinger er kvalitetsstemplet og fullt ut godkjente i Danmark.
• Klinikken gir garanti på alle behandlinger.

Av Andreas Müller

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet