Månedsmagasinet på Costa del Sol
Los Vikingos – sesongavslutning på Novo Sancti Petri

Los Vikingos – sesongavslutning på Novo Sancti Petri


3 av vinnerne: Svein Andersen, Sina Underhaug, Jorun Lie.

6. og 7. april ble den årlige turen til Novo Sancti Petri foretatt, Dette var 17. gang for Los Vikingos. I år også som avslutning på en fin vårsesong ettersom vi ønsket å avslutte før påsken som falt i siste halvdel av april. Grunnen til denne årlige reisen med spill over to dager er først og fremst at de har 3 baner av meget høy kvalitet, en fornøyelse å spille og med en vanskelighetsgrad som er utfordrende for spillere på alle nivåer. I år spilte vi A og B banen. De er begge designet av Severiano Ballesteros, for øvrig hans første banedesign noensinne. C banen er tegnet av Bryan Griffiths. A og B banen ble åpnet i 1990 og det flotte klubbhuset ble offisielt åpnet 12. desember samme år av Greven av Barcelona. Han er for øvrig far til Kong Juan Carlos. Banene ligger nær den nydelige La Barrosa stranden i Chiclana de la Frontera og området er utviklet med hoteller handel og mange sportsmuligheter. Det milde klimaet er ideelt for sportsentusiaster året rundt. A-banen er 6097 meter fra gul tee og 5206 fra rød. B-banen er noe kortere med 5846 meter fra gul tee og 5185 fra rød. Begge er relativt flate og enkle å gå. I tillegg til vannhindrene og alle pinjetrærne var spilleforholdene meget vanskelige første dag på grunn av den ekstremt sterke vinden. Min tralle med golfbag blåste overende ved flere anledninger. På andre spilledag var imidlertid vinden løyet noe, men fortsatt sterk. Atlanterhavet ligger rett ut og sterk vind kan nok oppleves ofte på Novo Sancti Petri.
Turneringen gikk over to dager og spilleformen var Stableford. Det ble premiert i to dame- og to herreklasser og nærmest pinne på par 3 hull. I tillegg ble det gjennomført en lagkonkurranse siste dag. Vinnerne ble følgende:

Damer gruppe 1 Herrer gruppe 1
Plass Navn Poeng Plass Navn Poeng
1. Jorun Lie 63 1. Jan Teksum 61
2. Kari Duffaut 55 2. John Nordahl 61
3. Tove Glasø 51 3. Jan Nybø 60

Damer gruppe 2 Herrer gruppe 2
Plass Navn Poeng Plass Navn Poeng
1, Sina Underhaug 64 1. Svein Andersen 61
2. Torgunn Olsen 59 2. Bjørn Kallegerg 60
3. Astrid Johansen 57 3. Edgar Duffaut 55

Av 4 par 3 hull på A-banen var det kun en dame som kom på green. Det var Tove Glasø på hull 15.
Av 4 par 3 hull på B banen kom Mette Kierulf nærmest på hull 8 og Gerd Solerød på hull 10.
Herrene derimot fikk premie på alle par 3 hull og resultatet ble følgende:
A bane B bane
Hull Navn Hull Navn
7 Reidar Olsen 6 Terje Olsen
9 Bjørn Kalleberg 8 Edgar Duffaut
15 Jan Nybø 10 Reidar Olsen
18 Jesper Hertz 12 Jan Svabø

Lag spillet på A banen ble vunnet av Jorun Lie, Else Bruvik, Knut Grønlien og Per Istad.
Nordea stod for premieringen i konkurransen.
 

Bøckmanns påske golf

For 10. år på rad arrangerte Gunnar og Edgar Bøckmann med sine koner en Texas Scramble turnering på Marbella Golf og Country Club, skjærtorsdag 21.april. 48 spillere stilte opp kl 0800 på morgenen, men uten store forhåpninger til at konkurransen kunne gjennomføres. Natten før var det kraftig regn, lyn og torden og regnet hadde ikke gitt seg da vi møtte opp på morgenen. Vi ventet til siste øyeblikk før vi spredte oss utover banen i håp om at regnet skulle gi seg, og tro det eller ei, det stoppet i det shotgun signalet gikk. Dermed fikk vi en runde på denne utfordrende og spennende bane, som til tross for regnet var overraskende tørr. Runden tok i overkant av 4 timer uten et regndrypp. Texas Scramble er en sosial form for spill og alle følte seg vel til rette på banen. Etter innkomst ble det servert en 3 retters middag i de praktfulle klubbhuset hvor også premieutdelingen ble foretatt. Under middagen åpnet himmelen seg igjen med styrtregn, lyn og torden, og som Bøckmann uttrykte: ”I år avslutter vi med fyrverkeri og salutt”

De 3 beste lagene ble:
1.plass Ole Christian Hammer, Tor Haug,
Betty Lou Nilsson, Mette Fjeldstad 55.2 nto.
2.plass John Brendmo, Synne Brendmo,
Lasse Thorbjørnsen, Tommy Fagerheim 58.5 nto.
3.plass Edgar Bøckmann, Jonas Bøckmann,
Sivert Brenmo, Knut Strandskogen 59.4 nto.

Nærmest pinne på hull 3
Damer: Jorun Lie
Herrer: Leif W.Eriksen

Lengste drive på hull 17
Damer: Tove Glasø
Herrer: Lars Torbjørnsen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.