Månedsmagasinet på Costa del Sol

Kan man stole på journalister?
Det er alminnelig kjent at mange medier bruker feilaktige sensasjonshistorier på forsiden som man deretter beklager inne i bladet, men det er også andre måter å feilinformere på.
Samtlige medier skrev at feltet i Open de Andalucía de Golf var fremragende og fantastisk. Med all respekt for Miquel Angel Jiménez’s store arbeid og støtte for golfen i Andalucía, tør ikke journalistene i golfmiljøet å skrive sannheten. Feltet var dårlig med bare to spillere i topp 50 og 10 spillere i topp 100. Med en premiesum på en million euro hadde ikke de beste spillerne lyst til å delta. Men fortvil ikke, på Finca Cortesín og til Volvo World Match Play Championship som arrangeres fra 19. – 22. mai, deltar flere av verdens beste spillere akkurat nå, som Martin Kaymer og Lee Westwood. Også svenske og danske golfspillere vil delta i turneringen.

 

Alcaidesa LinksGolf Resort – Hold på hatten og løstennene

Vil du oppleve å spille en link type bane, finnes det bare én i hele Spania, men for en bane! Alcaidesa Resort består av to 18 hulles baner som er svært forskjellige, men begge med høy kvalitet. Resortet eies av Alcaidesa Group som eier tomten rundt golfbanene som skal bygges nennsomt ut. I tillegg til golfbanene finnes nesten alle utendørs, sportslige aktiviteter.

Beliggenhet
Alcaidesa ligger fantastisk sentralt, bare 15 min. fra Gibraltars lufthavn og rett ved Sotogrande med alle dens praktfulle golfbaner. Det er enkelt å finne fram, uansett om du kommer fra nord eller sør, ta A7 og sving av ved km. 124.

Banene
Alcaidesa har 36 hull som spres seg over hele området. Alcaidesas flagskib – Alcaidesa Links – ble bygget i 1992, og den nye Heathland ble bygget i 2007.
Den svært berømte golfdesigneren Dave Thomas, har designet begge banene, og begge er klare til å ta imot store turneringer, som man regner med vil komme i framtiden.

Links Golf Course
Denne praktfulle golfbanen er 5.846 meter fra hvit tee, 5.613 meter fra gul tee og 5.020 meter fra rødt teested.
Hull 1 starter ved klubbhuset og hull 18 slutter ved klubbhuset. Vi var fire spillere som skulle vurdere denne banen, og vi var enige om at denne kunne man saktens gå. Vi var ualminnelig heldige med været, det blåste bare 15 km. i timen. Det kan imidlertid være en barsk opplevelse hvis det blåser mye, slik det gjør rett som det er. De 18 hullene ligger 2 km fra vannet og med utsikt over Gibraltar og Afrika. Banen er nokså lett, dersom det er stille vær, men kan være svært vanskelig om det blåser.

Heathland Golf Course
Banen er en del lengre enn storebroren, fra hvitt teested 6.373 meter, fra gult 6.047meter og fra rødt teested 5.272 meter. Denne banen ligger på flere nivåer, og ved alle hull har man en fantastisk utsikt. Å spille denne på banen gir en miks av forskjellige typer golfbaner, likevel med brede fairways. Denne banen vil bli bedre med årene, men konklusjonen for disse to golfbanene er at de er svært annerledes enn andre baner på kysten.
Vær oppmerksom på at Heathland Golf Course er umulig å gå. Ønsker man det må man spille linksbanen.
Når man spiller Heathland, skal man stoppe på broen mellom hull 11 og hull 12 og nyte synet av den formidable utsikten over fjellene, Middelhavet og Gibraltar. Jeg har spilt på disse banene flere gange og vil råde golfere til å sjekke værmeldingen. Det blåser alltid mye mer her enn andre steder, og det er ingen fornøyelse å spille i dårlig vær.

Klubbhus – restaurant
Alcaidesas nye klubbhus ligger mellom de to golfbanene, høyt i terrenget slik at man også her har en fantastisk utsikt.
Klubbhuset som er 3.000 kvm, inneholder proshop, garderober, restaurant, møterom for banketter og lignende. Det er plass til mer enn 500 personer på møter og plass til flere enn 200 gjester i restauranten. I forbindelse med klubbhuset ligger en fantastisk drivingrange i to etasjer, med 72 selvstendige bokser. Den 200 kvm store proshop´en har alle kjente merker. Rundt klubbhuset finnes 150 parkeringsplasser.
Det kan neppe gjøres bedre, det eneste minuset er at prisene i restauranten er litt stive.

Service
Når man har to golfbaner, klubbhus, restaurant og møtefasiliteter, så er det vanskelig å være på topp alle steder. Jeg lette virkelig etter feil, men fant bare én som var vesentlig. Du kan ikke få noe å spise etter kl. 18. Dette er ikke bra nok, alt det andre var perfekt.
Beliggenheten kan ikke bli bedre, og man har bare bygd lave hus som glir naturlig inn i omgivelsene. Siden 2005 har man fått sertifikatene ISO 9001 og ISO 14001. Disse gis til golfbaner som oppfyller de nye miljøreglene og der man bruker den nyeste teknologien til drift av golfbanene. Man har mange tilbud til golfere som ønsker å spille ofte.
Banere fortjener 4½ golfballer

Priser:
Green fee 18 hull 75 euro
Green fee 9 hull 37,50 euro
Green fee junior 13 – 18 år 37,50 euro
Green fee Alcadeisa residente 60 euro
Buggy 35 euro
Trolley 5 euro el trolly 12 euro
Leie av køller 38 euro

Golflandskamp og gourmetmiddag med Nordea som hovedsponsor
Tirsdag 11. oktober blir det arrangert stor landskamp mellom danske, svenske og norske golfere – i alt 90 spillere – 30 fra hvert land som møtes på toppbanen Atalaya Golf Old Course kl. 9 med gunstart. Det blir kjempet om pokal og flotte vinpremier som vanlig fra Nordea. Det spilles stableford, og de 20 beste av de 30 spillerne fra hvert land regnes med.
Etter golfmatchen fester man med gourmetmiddag av høyeste klasse, samt musikk med Marlies og Claudio. Det er plass til 30 spillere fra hvert land og kapteinen fra hvert land velger sine spillere. Det blir mulig for spillernes partnere å delta i gourmetmiddagen om kvelden.
Dette arrangement vil bli avholdt en gang i året. Kapteinene er: Arne Lie Norge, Dan Olsson Sverige og Stig Wiberg Danmark.

Race to Dubai – European Tour
Per 3. april 2011
1. Luke Donald 1.221.411 euro
2. Martin Kaymer 1.042.487 euro
3. Alvaro Quiros 623.954 euro
4. Anders Hansen 570.286 euro
5. Ch. Schwartzel 544.834 euro
6. Thomas Bjørn 454.698 euro
7. Paul Casey 440.783 euro
8. F. Molinaris 429.753 euro
9. M.A. Jimenéz 423.936 euro
10. Roy McIllroy 416.249 euro
148. Erik Tage Johansen 28.650 euro
185. Marius Thorpe 15.650 euro

Verdensrankinglisten
Per 3. april 2011
1. Martin Kaymer 7,91 poeng
2. Lee Westwood 7,43 poeng
3. Phil Mickelson 6,75 poeng
4. Luke Donald 6,59 poeng
5. Graeme McDonald 6,11 poeng
6. Paul Casey 5,65 poeng
7. Tiger Woods 5,64 poeng
8. Steve Stricker 5,45 poeng
9. Rory McIllroy 5,45 poeng
10. Matt Kuchar 5,30 poeng
408. Marius Thorpe 0,38 poeng

Turneringer i april/mai 2011
14. – 17. april: Maybank Malaysian Open
21. – 24. april: Volvo China Open
28. – l. mai: Ballentine’s Championship
5. – 8. mai: Open de España
12. – 15. mai: Iberdrola Open

____


Fra venstre: Tordar Lauritzen, Astrid Johansen, Tove Glasø og Jan Nybø.

Los Vikingos på Los Naranjos

Nok en gang forsøkte vi oss på Los Naranjos, men igjen var vi uheldige med været. På vår spilledag i januar 2010 var banen fuktig og klissete. 13.mars 2011 var den våt og flytende. Begge år som et resultat av omfattende regn dagene før spillerunden. Dessverre for medlemmene som hadde fortjent en bedre opplevelse på denne flotte og meget populære bane. Banen befinner seg i hjertet av Nueva Andalucia og har en lengde fra gul tee på 5813 meter og fra rød tee 5131 meter. Med skandinavisk eierskap er dette en bane som nordmenn har benyttet og elsket i mer enn 30 år. Etter at Percy Nilsson solgte banen for noen år siden er det gjort store investeringer i så vel bane som klubbhus. Til tross for dette så virker det som om banen ikke er blant de beste på kysten ved nedbør. Enkelte fairwaybunkere så ut som innsjøer, mens noen greenbunkere så ut som ut tørkede elveleier. På grunn av regnet var banen ikke klippet på noen dager og det var flere steder det var vanskelig å avgjøre hvor fairway gikk over til rough.
Selv om forholdene var vanskelige så oppnådde vinneren av herreklasse 1, Jan Nybø. 36 poeng med 16 mottatte slag. Vinneren av dameklasse 1, Tove Glasø, oppnådde 32 poeng med 17 mottatte slag, en bragd av begge under de rådende forhold.
Det sies at alle gode ting er 3, og vi gir oss ikke. Vi vil forsøke oss på nytt neste år på Los Naranjos med ønske om å spille banen i normalt Costa del Sol vær, uten å plaske eller flyte rundt på fairway. Det fortjener både banen og medlemmene.

Spilleformen var individuell Stableford med 2 dame og 2 herregrupper og resultatlisten ser slik ut:
Damer gruppe 1 Damer gruppe 2
1.plass Tove Glasø 1.plass Astrid Johansen
2.plass Jorun Lie 2.plass Annema Morg
3.plass Kari Duffaut 3.plass Eli Svabø

Herrer gruppe 1 Herrer gruppe 2
1.plass Jan Nybø 1.plass Tordar Lauritzen
2.plass John Nordahl 2.plass Terje Olsen
3.plass Knut Johansen 3.plass Edgar Duffaut

Videre ble det premiert nærmest pinnen på alle par 3 hull og resultatene ble:
Hull Damer Herrer
4 Turid Ljungmann Roald Gjertsen
8 Ingen Kåre J. Underhaug
12 Gerd Solerød Per Kierulf
17 Tove Glasø Kåre J. Underhaug

Klubbmestere ble Natalia Gjertsen og Knut Johansen

Los Vikingos Klubbmesterskap og generalforsamling på La Cala
Søndag 27.mars ble klubbmesterskapet i Los Vikingos spilt på La Cala, Europabanen. Dette er den lengste av de 3 La Cala baner. Den er 5705 meter fra gul tee, hele 1149 meter lengre enn fra rød tee. La Cala er det største golfanlegget i Spania med 60 hull. I tillegg så er Leadbetter Academy, ett 5-stjerners hotell med spa anlegg lokalisert nær det imponerende klubbhuset. Størrelsen på anlegget har ikke gått ut over kvaliteten. Banenes beskaffenhet er vanligvis av beste kvalitet og organiseringen av turneringer er alltid meget imponerende. I tillegg har de møtelokaler og restaurantkapasitet til store forsamlinger. Personalet er også topp trimmet for å yte den beste service til alle de besøkende som kommer fra hele Europa. Alle 3 banene er tegnet av den anerkjente golfbanearkitekten Cabell B. Robinson. Topografien i området tilsier at disse ikke kan betraktes som parkbaner, men derimot som meget utfordrende baner, hvor ballen ikke alltid blir liggende der den treffer fairway. Bakker og skråstilte fairways gjør sitt til å irritere spilleren.
Klubbmesterskapet ble avviklet i strålende solskinn og praktisk talt vindstille vær. Det ble kåret en klubbmester for damer og herrer basert på brutto slag, og årets klubbmestere ble Natalia Gjertsen med 87 slag og Knut Johansen med 89 slag. De 5 beste ble dermed:

Damer Brutto slag Herrer Brutto slag
1. Natalia Gjertsen 87 Knut Johansen 89
2. Jorun Lie 91 Per Glasø 94
3. Tove Glasø 97 Jan Teksum 97
4. Kari Duffaut 101 Roald Gjertsen 99
5. Gerd Solerød 103 Thor Ljungmann 101

I tillegg ble det premiert for nærmest pinnen på alle par 3 hull:
Hull Damer Herrer
3 Natalia Gjertsen Tordar Lauritzen
9 Ingen Kåre J. Underhaug
10 Astrid Johansen Stein Morg
14 Astrid Johansen Ingen
16 Inge Strand Thor Ljungmann

Premieutdelingen ble foretatt under middagen og premiene var sponset av vår samarbeidspartner Golf y Vinos.

Generalforsamling
Årets generalforsamling ble avholdt etter spillerunden og det ble foretatt noen endringer i styrets sammensetning for det kommende år. Ut av styret gikk John Nordahl og Trine Elvsaas. Begge har deltatt i styret gjennom mange år med John Nordahl som formann i 6 år. Ny formann ble Arne Lie, og som styremedlemmer ble valgt Astrid Johansen, Willy Hoff, Jan Nybø og Reidar Olsen.

Av Stig Wiberg, Arne Lie

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.