Månedsmagasinet på Costa del Sol

alt
Den mest prominente spanske spilleren i den amerikanske basketballigaen, NBA, er Pau Gasol som spiller for Los Angeles Lakers.
I juni vant laget finalekampen over Orlando Magic(99-86), og dermed ble Gasol den første spanjolen på et mesterlaget i NBA.
Statsminister Zapatero sendte et telegram til Gasol der han bl.a. skrev til sin ”Querido amigo” at spilleren er et symbol på Spanias styrke, vilje og talent rundt om i verden.
Paul Gasol som kommer fra Sant Boi de Llobregat i Katalonia, startet sin karriere på FC Barcelonas basketballag og kom i 2001 til USA der han de første seks sesongene spilte for Memphis Grizzlies.
Han er født i 1980 og rager 213 cm i landskapet.

Historie på asfalt
På asfalten, nærmere bestemt i Le Mans, har en spanjol også skrevet historie. Det dreier seg om Marc Gené som i en Peugeot 908 vant Le Mans, der han sammen med lagkammeratene Brabham og Wurz altså ble den føreren som lyktes i å kjøre flest runder(382) på den 14 km lange banen.
Det er bare et år siden den katalanske føreren(født i 1974 i Sabadell) ble skadet da han under trening foran 24-timers løpet med ”bare” 270 km i timen mistet forbindelsen med asfalten og kolliderte med et rekkverk. Mirakuløst kunne han selv krabbe ut av den nesten totalt smadrede bilen med bare en skadet fot og albue.

Betis i sjokk – jubel i Xerez
Lørdag 13. juni var det klart hvordan La Liga i fotball kommer til å se ut neste sesong.
Da rykket tre lag fra 2. divisjon – den såkalte Segunda Liga – opp i Primera. Det ble Tenerife, Xerez og Zaragoza som avløser de tre nedrykkede fra La Liga, Recreativo Huelva, Numancia og helt uventet hederskronede Betis fra Sevilla.
Den andalusiske arbeiderklubben var i sjokk. Tilhengerne gråt fortvilet og det hele sto i skrikende kontrast til opprykksjubelen i en annen andalusisk klubb, Xerez.
Som omtalt i Det Norske Magasinets i forrige utgave ble FC Barcelona seriemester og fullførte deretter sin kanonsesong ved også å vinne Champions League ved å rundspille Manchester United på den olympiske stadion i Roma.
I toppen av La Liga endte FC Barcelona foran Real Madrid, FC Sevilla og Atletico Madrid.
Alle disse klubbene skal spille Champions League i neste sesong. De to klubbene Villareal og Valencia skal spille i Europa League(den tidligere UEFA Cupen). Der spiller også Athletic Bilbao som tapte cupfinalen, Copa del Rey, mot mesterlaget fra FC Barcelona.

Söderling sendte Nadal hjem fra Paris
I begynnelsen av juni var tennistouren kommet til Paris og dermed French Open. Denne Grand Slam-turneringen hadde Rafa Nadal vunnet fire ganger på rad.
Men allerede i åttendedelsfinalen stod han overfor den 23. rangerete svensken, Robin Söderling, som i det som hittil var hans livs kamp, ble den første til noensinde å slå Nadal i Paris der mallorquineren ellers var ubeseiret gjennom 31 matcher, eller siden han i 2005 for første gang deltok i turneringen.
Nadal som ikke har for vane å dytte skylden på andre enn seg selv, beklaget likevel etter kampen at han hadde problemer med knærne og at publikum var på svenskens side og rett ut lagde ”bølger” når han hadde sine dårligste øyeblikk. Unnskyldning eller ikke, det var faktisk tilfellet.
Den svenske spilleren kunne likevel ikke hamle opp med Roger Federer i finalen, og sveitseren vant sin første Paris Open.
Næste adresse hedder Wimbledon, som Nadal vandt for første gang i 2008.

M16 – Madrid satser på 2016
Madrid tapte innspurten mot London i racet for å få arrangere OL i 2012. Byen reiste seg likevel raskt, ristet av seg støvet og satser nå i stedet på å få tildelt lekene i 2016.
Også foran lekene i 2016 er Madrid med i siste runde, denne gangen er motstanderne Chicago, Tokyo og Rio de Janeiro.
Utover å slå mynt på byens fantastiske sportsfasiliteter, mener Madrids olympiske lobby, anført av borgmester Alberto Ruiz-Gallardón, at turen nå har kommet til den spanske hovedstaden som aldri tidligere har huset lekene. Det har heller aldri vært avholdt et OL i Sør-Amerika .
Saken avgjøres 2. oktober i København når byen er vrrt for Den Internasjonale Olympiske Komités session.

Sesongbilletter selges nå på La Rosaleda
Fotballstadion La Rosaleda har startet salget av sesongbilletter til FC Málagas hjemmekamper for neste sesong.
Prisene starter på 284 euros, mer informasjon på 952 300 816 og www.malagafans.com

Sportsministeren blander seg ikke inn i Valverde-saken

Den spanske sportsministeren, Jaime Lissavetzky, har ikke mulighet for å følge opp den toårig karantenen, som Italias olympiske komité, CONI, har gitt sykkelrytteren Alejandro Valverde.
CONI hevder å ha påvist at en blodprøve tatt fra Valverde under fjorårets Tour de France, matcher DNA-profilen på en av de blodposene som ble funnet under en ransaking av den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes’ klinikk i 2006.

Wimbledon uten spanjoler i finalene
Rafael Nadal bestemte seg for ikke å delta i dette års Wimbledon, offisielt pga. fysiske problemer med kneet. Kanskje kan forklaringen like gjerne være hodepine som skyldes at hans foreldre har bestemt seg for å skilles.
Det la ansvaret for Spanias forsvaret av tennisverdenens viktigste trofé over på bl.a. Juan Carlos Ferrero. Valencianeren nådde fram til kvartfinalen der han ble slått av skotten, Andy Murray.
 

Av norrbom

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.