Månedsmagasinet på Costa del Sol
Stor Lego-utstilling til Málaga · Flere og flere røyker · Nye regler for kjøp av smertestillende medisin

Stor Lego-utstilling til Málaga · Flere og flere røyker · Nye regler for kjøp av smertestillende medisin

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Stor Lego-utstilling til Málaga

Europas største Lego-utstilling åpner i Málagas lystbåthavn, Muelle Uno, 16. juni. Monteringen av den store utstillingen er allerede i full gang, for det tar tid å få samlet de fem millionene med Legoklosser som skal pryde den store utstillingen på 1400 kvadratmeter. Utstillingen vil være åpen for publikum frem til 22. september og entréen blir på mellom 6,50 € og 9,50 € avhengig av ukedag, klokkeslett og gjestens alder. Utstillingen vil bli inndelt i 12 områder, så det blir alt fra et lekeområde for barn til en avdeling med Star Wars og et gigantisk Titanic-skip.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Flere og flere røyker

rykning
Røyking er sterkt helseskadelig. Alle vet det – og allikevel øker antall røykere. Den siste landsdekkende undersøkelsen fra det spanske helsevesen viser at 34 prosent av spanjolene røyker regelmessig. Det er en økning på tre prosent i forhold til forrige undersøkelse, og enda verre; det er de unge tenåringene som står for økningen. Den landsdekkende organisasjonen mot kreft (AECC) er bekymret over utviklingen og etterlyser flere kampanjer rettet mot de unge, i stedet for dagens kampanjer, som er rettet mot den brede befolkning.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Nye regler for kjøp av smertestillende medisin

De letter smertene på rekordtid og kan kjøpes for et overkommelig beløp på alle apotek. Men det blir det nå endringer på. Helsemyndighetene har nemlig lenge påpekt at de smertestillende produktene Ibuprofen, Paracetamol og Omeprazol ikke er helt ufarlige produkter, hvis de ikke tas med omhu. Derfor skal det nå utstedes legeerklæring for å få utlevert Ibuprofen (600 mg) og Paracetamol (1 g) på landets apoteker, som risikerer en bot på mellom 3000 og 6000 euro hvis de ikke håndhever forbudet. Ibuprofen (400 mg) og Paracetamol (500 og 650 mg) kan dog fortsatt kjøpes over disk.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet