Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kommer mobilspill til å erstatte konsollene?

Kommer mobilspill til å erstatte konsollene?

Spilling har gått gjennom store endringer siden den første konsollen ble lansert i 1972. For mange er fortsatt konsollene de vokste opp med på 80-, 90- og 2000-tallet de store favorittene, men tidene endrer seg raskt.
Med dagens teknologi blir det gitt ut nyvinninger i rekordfart. Samtidig har spill blitt mer tilgjengelig for folk. Med mobilen, som de fleste stort sett har med seg overalt, har man også alltid tilgang til utallige mange mobilspill. Mobilen gjør det mulig å spille hvor som helst og nesten når som helst.
Produsentene av spillkonsollene har også innsett dette. Det har ført til at disse produsentene har gjort mange av spillene de selv har utviklet tilgjengelig for mobilen. Dette har de vært nødt til å gjøre for rett og slett å ikke grave sin egen grav.
Med dette sagt er det også flere som spår at den neste generasjonen med konsoller kommer til å bli den siste. Strømming kommer til å ta over mye av funksjonen konsollene frem til nå har hatt.
Mange av spillene har krevd en sterk maskinvare for å skape en verdig spillopplevelse for spillerne. Men med strømming vil det ikke lenger være behov for sterke maskiner hjemme i stua. Derfor er konsollen på vei ut.
Og med mobilen og Internett-tilgang, vil man ha tilgang til alle mulige spill hele tiden, blant annet via https://no.bingo.com/livecasino/mobile. Det vil derfor kreves langt mindre utstyr eller plass for å kunne spille sine favorittspill. På den andre siden vil mange peke på at spillopplevelsen ikke blir det samme fordi skjermen er betraktelig mye mindre på en mobiltelefon enn den er på en TV.
Samtidig kan man si at det blir litt mer kronglete når man skal spille flere sammen. Å samles for å for eksempel spille det populære fotballspillet FIFA, vil ikke la seg utføre med kun en mobil.
Men igjen må man huske at mange av spillene, som FIFA, også er tilgjengelige for PC. Derfor kan man faktisk spille sammen selv om man ikke fysisk er sammen, gjennom strømming. Men om man skal møtes fysisk og spille FIFA, blir man nødt til å ty til den gode gamle konsollen, med mindre alle som deltar har med sin egen bærbare PC.
Det er mange muligheter for hvordan dette kan ende, og det er ikke enkelt å gi et klart svar på om mobilspillene vil ta over for konsollene, selv om de fleste bevisene peker på at utviklingen går i denne retningen.
Dette er nok til manges store fortvilelse, og det er enda mange som holder konsollen kjær. Det kan fortsatt ta en del år før konsollen forsvinner helt, selv om det allerede i dag er anslått at hele 50% av det verdensomfattende spillmarkedet består av mobilspill.
Dette er en utvikling man ikke kan stanse eller forhindre på noen måte. Det gjelder derfor å henge med på utviklingen, hvis ikke blir man rett og slett stående utenfor festen. Dette gjelder både for utviklere og spillere.
 
 
 
 
(advertorial)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.