Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bodytalk – om vårrengjøring av kropp og sinn med en helt unik drenasje

Bodytalk - om vårrengjøring av kropp og sinn med en helt unik drenasje

Våren representerer den reneste, nyeste og fineste av de fire årstidene. Nye skuds på trærne, blomster stikker fram, dyreunger fødes, mens andre dyr kommer ut av hiene, feller pels og skifter ham. Gamle utbrukte celler elimineres for å skape plass til nye, sunne og friske celler.

Hmmm… Slik synes du kanskje ikke akkurat at det føles i din kropp og i ditt sinn. For nei, det er ikke nok å pusse vinduer, pakke bort vintertøyet og kjøpe ny vårgarderobe. De gamle utslitte cellene, avfall og patogener forsvinner ikke nødvendigvis, uansett hvor mye utrensende te du drikker, hvor mange detox-kurer du følger eller hvor positivt du enn tenker.
Din fysiske og mentale kropp holder fast. Og det gjør den ofte fordi det er en kompleks miks av genetiske, miljøbestemte, følelsesmessige og fysiologiske årsaker som har regjert din BodyMind da cellene ble skapt og er dermed bestemmende for deres ‘livsbane’, deres delinger, styrke, helse, bevissthet, osv. osv.
 
The Veltheim Method of Lymphatic Drainage (VMLD), BodyTalks egen, særdeles effektive lymfedrenasje, vil som særskilt behandling eller i kombinasjon med en BodyTalk-sesjon åpne opp for denne komplekse miksen og vise hvilke veier i cellekommunikasjonen som skal gjenetableres, om det må nye veier til, kanskje til og med omveier hvis det er det sunneste for akkurat din BodyMind på det gitte tidspunktet. Kroppen vet det alltid, og kunsten består i å oppfatte dens budskap slik at vårrengjøringen kan foregå i den mest hensiktsmessige hastigheten og i den optimale rekkefølgen (for eksempel arbeider vi med noen spesifikke organer, kjertler, fysiologiske systemer osv., før andre kommer til).

Lymfesystemet er avgjørende for kroppens sunnhet

Lymfesystemet samler opp mellomromvæske, for eksempel blodprotein som sikrer blodet optimal tykkelse (mange blodfortynnende legemidler kunne vært unngått…). Det beskytter kroppen mot sykdom ved å produsere lymfocytter og antistoffer, ved at forhindre sykdomsframkallende organismer i å sirkulere rundt i kroppen, holde en sunn væskebalanse (der næringsrik og oksygenrik væske bringes inn i cellene – og ut igjen (med avfall), når den har gjort arbeidet sitt) og støtte fordøyelsessystemet ved å absorbere fett og motvirke infeksjoner, og så tar det opp lipider (viktige biologiske fettstoffer) fra tarmene og transporterer dem ut i blodbanene.
 
Mellomromvæsken som tas fra blodbanen, blir først til lymfe når lymfekarene opptar den. Den består av 90 % vann og 10 % oppløste stoffer som proteiner, celleavfall, gasser, hormoner, etc. Via lymfekarene sendes den gjennom lymfekjertlene tilbake mot hjertet der lymfen tas opp i blodbanen igjen.
Lymfekjertlene som finnes i det meste av kroppen (bl.a. hals, armhuler, bryst, buk og lysken), produserer og lagrer hvite blodlegemer og er altså en essensiell del av immunforsvaret. Også B-celler som skapes i benmargen for å produsere spesifikke antistoffer til angrep mot infeksjoner, når sitt fulle potensiale i lymfekjertlene (og i milten).

Selv om lymfesystemet handler om kroppen, har det ofte stor effekt på sinnet der vårrengjøringen sørger for orden på hjernes ‘hyller’ med stor effekt på hukommelsen, konsentrasjonen, humøret, etc.

Manglende væskebevegelse kan føre til alt fra cellulitis til cancer

Hvis ikke mellomromvæsken tas opp av lymfekarene, ligger den som ‘stille skogsøyer’ rundt omkring i kroppen. Det gir ødemer og oppsvulmethet i for eksempel buk, bein og hender. Stillestående vann er det perfekte stedet for at bakterier skal vokse og formere seg.
Og det er nettopp her BodyTalks spesielle lymfedrenasje kommer inn i bildet. For å få tatt opp oksygen- og næringsrikt blod i kroppens vev, er det nødvendig først å drenere lymfe fylt med celleavfall og overskytende væske.
Hver dag er det to-tre liter væske som ikke suges tilbake i det kardiovaskulære systemet, og det er så opp til lymfesystemet å klare det. Og fungerer det ikke optimalt og væsken blir liggende i kroppens mellomrom, drukner cellene. De dør, og det gjør personen også.

Gi kropp og sinn en boost med en vårrengjøring

VMLD (Veltheim Method of Lymphatic Drainage) er en sikker, effektiv (energetisk) og mild (fysisk) BodyTalk-teknikk som aktiverer lymfekarenes absorberingsevne slik at kroppen dermed dreneres for overskuddsvæske. Immunforsvaret får en kjempe boost, og teknikken har stor betydning for organfunksjonen, hormonspeil, generell kroppsenergi, sirkulasjonssystemet, luftveissystemet, etc. Og, kanskje uventet, har teknikken som regel en stor betydning for klientens mentale balanse fordi undertrykte følelser, aktive hukommelser og fastlåste overbevisninger ofte ligger og skvulper rundt i kroppens mellomromvæsker og forstyrrer fysiologien og humøret.
 
Føler du deg oppsvulmet, vårstrøtt eller har du vansker med å bli kvitt forkjølelse, bronkitt eller influensa?
Har du lyst til å bli fysisk og mentalt klar til vårsesongen eller forkjæle deg selv med en deilig avslappende behandling som gjør deg lett, glad og energisk, så bestill tid hos BodyTalk Torreblanca.
 
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.