Månedsmagasinet på Costa del Sol
En inspirerende historie om den naturlige veien for å overvinne kreften

En inspirerende historie om den naturlige veien for å overvinne kreften

Lorraine ALorraine Ereira begynte sin reis ut i naturmedisinen da hun under graviditeten med sitt første barn studerte aromaterapi. Senere har hun tatt en utdannelse innenfor sportsterapi, og fordi hennes mann ble diagnostisert med kreft, fant hun hjelp i en naturlig, plantebasert kost. Boken ”Love and Wheatgrass” er en historie om kjærlighet, håp og en seier over kreften.
Det Norske Magasinet har møtt den karismatiske britiske forfatterinnen som i dag tilbringer det meste av året på Costa del Sol, til en prat om bokutgivelsen samt hvordan livene deres ser ut etter å ha kommet ut på den andre siden av sykdommen.

Tok kontroll – på den naturlige måten
Der hun sitter på kafeen med sitt vakre, brune hår som en løvemanke som omkranser ansiktet hennes, framstår Lorraine Ereira som en ekte ”powerwoman” som ikke kan skubbes av banen av noe som helst. Men ”Love and Wheatgrass” er Lorraines hudløst ærlige fortelling om de nedturer som naturlig følger med en så voldsom rystelse det er når partneren får kreft. Det er likevel også historien om hvordan hun tar kontroll i en uhåndterbar situasjon og ivaretar det eneste hun virkelig har noe innflytelse på, nemlig det som hennes mann Simeon får i seg.
I de perioder under sykdomsforløpet da det så som aller verst ut og de dårlige tankene holdt henne våken om natten, sto hun opp og tilbragte utallige søvnløse timer foran datamaskinen der hun gjorde grundig research om alt fra hvilken salver som var best til de sårene Simeon ville få pga. strålebehandlingen, til hvilken medisin som var den mest skånsomme. Lorraines research gikk i høy grad også ut på å finne ut av hvordan hun med. naturlige remedier kunne hjelpe Simeon til å styrke immunforsvaret og til å bekjempe kreften, samt de skadelige virkninger den medisinske behandlingen hadde på kroppen hans.
Bokens mange kildeangivelser er resultatet av Lorraines utallige søvnløse netter med endeløs kryssjekking av artikler og referanser.
”Vi hadde begge bruk for det,” forklarer hun, ”Jeg pga. et mentalt behov for å ta kontroll og ikke miste forstanden, og Simeon pga. et fysisk behov for korrekt næring.”
Selv om Simeon ikke akkurat var begeistret for de sunne, grønne smoothies´ene, drakk og spiste han trofast alt som Lorraine satte foran ham.
”Når man har med en person å gjøre hvis immunforsvar er så svekket, er det tvingende nødvendig å eliminere de giftstoffene vi daglig omgir oss med og som finnes i bearbeidede matvarer slik at kroppen ikke skal bekjempe dem også. Noe av det første jeg gjorde, var derfor å fylle kjøkkenet med økologiske varer,” forklarer hun.

Møtet med helsevesenet
Lorraine hadde ikke i sin villeste fantasi forventet å møte motstand når hun ville sikre sin mann en økologisk og plantebasert kost.
”Det rystet meg at legene slett ikke ville anerkjenne at kreftpasienter trenger sunn og framfor alt nærende økologisk kost, samtidig med medisinen.” Legene og sågar dietetiker, hadde bare fokus på at Simeon ikke måtte gå ned i vekt – og hvordan han skulle opprettholde vekten. Da dietetikeren hørte hvilken kost Lorraine serverte Simeon, var meldingen at den britiske statlige anbefalinger er 5 x frukt og grønt om dagen, og at dette måtte være tilstrekkelig. Lorraine innså raskt at de når det kom til kostveiledning, i hvert fall ikke kunne forvente noen hjelp fra sykehuset, og hun bestemte seg for å ta saken i egne hender.
”5 x frukt og grønt om dagen er en fornuftig anbefaling, hvis man er et normalt fungerende menneske med god helse. Er du en kreftpasient med et på forhånd svekket immunforsvar som skal bekjempe kreftceller og de skadelige bivirkninger ved medisinen, er det helt håpløst. Jeg hadde jo et hav av vitenskapelige artikler som støttet med på at en økologisk, plantebasert kost forhøyet sjansene for å bekjempe kreften.”
Det tennes en ild i øynene til Lorraine når hun snakker om emnet, og det er tydelig hvor drivkraften til boken stammer fra.
Den plantebaserte, økologiske dietten samt de mange kosttilskuddene ga da også resultater. Simeons blodprøver viste hver gang svært flotte resultater og verdier, noe som er uvanlig for en pasient som gjennomgår kjemo- og strålebehandling.
”Jeg hadde lært at min tilnærming til saken ikke var populær blant legene, så jeg nikket og smilte uten å forklare hva som var årsaken bak resultatene. Det var bare én sykepleier som viste oppriktig interesse for hvordan vi hadde oppnådd de flotte resultatene.”

Det var også Lorraines grundige research som sikret Simeon den mest skånsomme formen for kjemo.
”Legene framstilte det som om at det kun var én mulig form for kjemo, men da jeg spurte om et annet og mer skånsomt preparat jeg hadde lest om, forklarte de at det absolutt ikke var å anbefale fordi bivirkningene var voldsomme utslett på huden. Bivirkningene ved den kjemoen de anbefalte oss var bl.a. nedsatt nyrefunksjon, nedsatt hørsel og nedsatt følelse i hendene, noe som ville være en kjempeulempe for min mann som er tømrer og lever av å bruke hendene. Og det var til og med lengevirkende bivirkninger – utslettet på huden ville kun være et problem så lenge han tok medisinen.”
Lorraine var altså ikke i tvil om hvilken medisin mannen hennes skulle ha – uansett legenes anbefalinger.

Det verst tenkelige – flytende føde
Fordi Simeons kreft satt i halsen, og strålebehandlingen gjorde det umulig for ham å spise normalt, var han på et tidspunkt nødt til å få satt inn et kateter i magen. Gjennom det fikk han flytende føde fra sykehuset som var proppet med konserveringsmidler for å kunne holde lenge – helt opp til ett år.
”Det rystet meg at dette er hva man gir syke mennesker som trenger så mye næring som de kan få, uten at kroppen må bruke energi på å bryte ned overflødige stoffer som konserveringsmidler.”
Lorraine fant trøst i møysommelig å putte blendet hvetegress i kateteret, selv om legene forbød det.
”Hvetegresset ble min redning i den forstand at hvis jeg bare kunne få et par centiliter i ham om dagen, fikk han i det minste dette ene, naturlige tilskuddet som ikke bare var det sølet av langtidsholdbar flytende ’mat’, som sykehuset ga ham.”
Og hvetegressjuice er en sann vitaminbombe – bare 2 cl. tilsvarer å spise 700g brokkoli. Den inneholder alle vitaminer unntatt D-vitamin og et hav av mineraler, enzymer og aminosyrer som alle er redegjort for i boken.

Hvem kan lese boken?
Alle som har hatt kreft innpå livet i et eller annet omfang, vil ha glede av å lese boken som, foruten å gi en guide til nøyaktig hvilke naturlige remedier man kan innta for å styrke immunforsvaret, også forteller en medrivende historie om kjærlighet, håp og vennskap.
Siste del av boken fungerer som et oppslagsverk og inneholder en guide for å få renset ut giftige produkter som finnes i hjemmet og i den daglige skjønnhetspleien. Det er også samlet en rekke oppskrifter på nærende måltider der det gjøres rede for hvilke vitaminer og mineraler samt andre viktige næringsstoffer som er i ingrediensene, og nøyaktig på hvilken måte det gagner kroppen.

Etter endt behandling
Der hvor Lorraines harde arbeid tydelig bærer frukter, er i rehabiliteringsfasen der Simeon viser et overskudd legene aldri har sett maken til. Til det første møtet etter endt behandling, var legene fullstendig bergtatt over den raske framgangen. Simeon er i dag, to år etter å ha overvunnet kreften, sterkere, slankere og sunnere enn før han fikk kreft, noe som i seg selv er et bevis på at Lorraines naturlige kost og tilgang faktisk virker.
”Det er vanskelig å holde fokus på helsen når man er syk, og frykten driver oss ofte til å overgi oss til det som synes å være det eneste svaret; konvensjonell medisin, men ingen forteller deg at du faktisk har et annet valg.”
Det er i dag Lorraines overbevisning at vanlig skolemedisin ikke er den eneste muligheten når man står overfor en kreftdiagnose.
Etter hennes manns sykdom har andre kreftpasienter søkt hjelp hos Lorraine, og hun hjelper og veileder dem, også selv om de foretrekker vanlig medisinsk behandling som hun i dag ikke selv ville valgt.
”Uansett om du velger å få medisinsk behandling eller ikke, er det din beslutning, og jeg kan og vil ikke treffe den for deg. Velger du å få vanlig behandling for kreft, er det svært viktig at du bygger opp immunforsvaret på alle områder, og det er det jeg hjelper til med.”

Har du lyst til å møte forfatteren, avholder Lorraine workshops om:
Detox
Ernæring
Naturlige produkter
Følelsesmessig helse
Dyrehelse
Hormonbalanse

Først workshop finner sted 23/10 på hennes adresse i Benalmádena. Bestill plass på: simandlu@hotmail.com

”Love and Wheatgrass” kan kjøpes hos VitaFakta Health Clinic i Fuengirola.

Av Louise Mercedes Frank

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.