Månedsmagasinet på Costa del Sol
macarot
Maca er en rotfrukt fra Peru der den også er kjent som Perus Gensing. Denne superfood-roten har vært spist i Andesfjellene i hundrevis av år. Den gror høyt oppe i fjellene og har vist seg å ha fantastiske helsefremmende egenskaper.
Maca rot forbedrer energien, hukommelsen, oksygenopptaket og hormonbalansen. Den er rik på Omega 3, kalium, selen, B- og Cvitaminer og er fylt med kostfibre og inneholder svært få kalorier. Mange mennesker har uorden i hormonbalansen på grunn av stor østrogenpåvirkning fra forurensing av miljøet. Maca-roten er en adoptogen plante, det vil si at den regulerer kroppen på den måten at har du for mye av at ett hormon, demper den det, og har du for lite booster den det. Den stimulerer de to overordnede hormonkjertlene i hjernen – pinealkjertelen og hypothalamus. Disse kjertler er ansvarlige for bl.a. thymus, bukspyttkjertelen og kjønnsorganenes kjertlene. Den adaptogene effekten gjør at Maca tilpasser seg den enkelte kropps behov.
Maca blir også kalt for naturens Viagra, og den kan fremme sexlysten hos både menn og kvinner i tillegg til at den fremmer fertiliteten og sædkvaliteten. Den er også særdeles god ved PMS, hetetokter og palger ved overgangsalder.
Maca rot kan kjøpes i Vitamina i Centro Idea.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.