Månedsmagasinet på Costa del Sol
BodyTalk – om hvordan klarhet i hjernen skaper sunnhet i kroppen – del 3

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
bodytalk
Hjernebarkbalansen er den mest fundamentale BodyTalk-teknikken, og fordi den er så avgjørende for klarheten i hjernen din og dermed kroppens sunnhet, dedikerer jeg nok en artikkel til emnet. Denne måneden bringer hjernebarkbalansen oss til sjokkbehandling i forbindelse med ulykker, men i like stor grad behandling av mennesker som lever i en konstant, om enn mild sjokktilstand. Det gjør flere enn du tror!
 
Hjernebarkbalansens effekt er så kraftig at den har bragt komapasienter tilbake til virkeligheten. Marci Hettich som er BodyTalker i North Dakota, USA, bruker teknikken på den intensivavdelingen der hun arbeider som ergoterapeut. Av de ti første pasientene som hun benyttet denne enkle teknikken på, våknet ni av dem opp samme dag eller dagen etter. Bemerkelsesverdig!
 
Ved f.eks. trafikkulykker er det ikke uvanlig å se de impliserte vandre omtåket rundt på ulykkesstedet. Medisinsk sett er kroppene deres i sjokktilstand, og hjernen sørger ikke for at kroppsfunksjonene er optimale. Hvis et slikt trafikkoffer har f.eks. indre blødninger, trår ikke kroppens egne reparasjonsmekanismer i kraft, og personen kan ende med å blø ihjel. Hvis man derimot utfører hjernebarkbalansen, vil personen bringes ut av sjokktilstanden, og hjernen vil reagere og få kroppen til selv å sette inn tiltak mot blødningene som den kanskje helt kan stanse – eller i hvert fall vinne tilstrekkelig tid til at personen kan komme under behandling på sykehuset.
 
Den kroniske, milde sjokktilstanden
En annen fordel ved hjernebarkbalansen er at den klarer å bringe mennesker som lever i en mild, men samtidig permanent sjokktilstand ut på den andre siden, så de ikke lenger bare eksisterer i sine egne liv, men rent faktisk lever det. De symptomene jeg oftest støter på i min klinikk, er forårsaket av dagligdagse stressfaktorer, så som vedvarende ekteskapelige problemer, prestasjonsangst, økonomiske vanskeligheter, ensomhet, osv. og viser seg som tomhet i øynene, hukommelsestap, konsentrasjonsvansker eller tretthet og smerter (ofte diagnostisert som kronisk tretthetssyndrom og fibromyalgi) – og selv om personen klarer å besvare vanlige spørsmål, er hjernen langt fra klar og skarp. Personen fungerer i hverdagen, men lever i en tilstand av semi-sjokk som er kroppens måte å minske den emosjonelle smerten på. Populært sagt: Motoren er i gang – det er bare ingen bak rattet.
 
Klienter som kommer til meg i denne tilstanden, lider ofte av kroniske virussykdommer, infeksjoner og allergier, fordi kroppen er i sjokk og derfor ikke fungerer optimalt, noe som bl.a. sløver og forvirrer immunforsvaret eller i verste fall setter det helt ut av spill. Et eksempel er en klient som har lidt av voldsomme matvareallergier i seks år, forårsaket (kom det fram i en BodyTalk-sesjon) av en ubehandlet hendelse (en Aktiv Hukommelse): Klienten var implisert i en bilulykke og fødte sitt nå 6 år gamle barn for tidlig som følge av ulykken. For å minske smerten og angsten for å miste barnet, gikk kroppen i en mild, men vedvarende sjokktilstand som forvirret hennes immunforsvar i så stor grad at det begynte å overreagere på helt vanlige og normalt ufarlige matvarer. Hadde hun vært bragt ut av sjokktilstanden med en enkel hjernebarkbalanse allerede rett etter ulykken – eller etter fødselen som forøvrig forløp bra, hadde hun kanskje aldri utviklet allergiene…
 
Hjernebarkbalancen setter fart på kroppens egen helings-/reparasjonsmekanisme slik at kroppen selv kan lansere angrep på virus, bakterier, etc. – akkurat slik den skal. Vi ser også ofte at skader helbredes langt raskere når hjernen blir klarere ved hjelp av hjernebarkbalansen.
Og sist, men ikke minst er hjernebarkbalansen et verdifullt redskap når man har med barn å gjøre. Slik verden ser ut i dag, stresses små mennesker i høy grad av alt fra moderne familiestruktur, forholdene i skole eller barnehage, sosialt press og forventninger, miljø, tilsetnings- og giftstoffer i mat og medisin – eller en kombinasjon av alle disse faktorene. Tenk hvis alle barn som lever i en kronisk tilstand av semi-sjokk (ofte diagnostisert som adferdsvansker, ADHD og lign.) kunne få en hjernebarkbalanse eller to om dagen…
 
Hjernebarkbalansen har også stor effekt ved akutte skader som f.eks. brannsår, forstuinger og lign., fordi sjokket over uhellet umiddelbart minskes og helingen setter i gang. Men også ved akuttilstander som astma- eller migreneanfall er virkningen bemerkelsesverdig. Hvordan hjernebarkbalansen er til uvurderlig hjelp i et førstehjelpsprogram, kikker vi på neste gang.
 
Hjernebarkbalansen øker sirkulasjonen i hjernen på flere nivåer. Blodsirkulasjonen er selvsagt viktig, men også sirkulasjon av spinalvæsken (som omslutter hjernen og ryggmargen) og det lymfatiske dreneringssystemet (behandlingen av avfallet som produseres ved hjerneaktivitet) forbedres. Hvis teknikken utføres jevnlig, er forbedring av hjernens funksjon uunngåelig.
 
Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon om BodyTalk, er du velkommen til å ringe meg på tlf.: +34 607 62 91 06 – eller les mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com. Her kan du velge mellom BodyTalk-artikler om alt fra hormonelle ubalanser, depresjoner, utbrenthet og stress til spiseforstyrrelser, migrene, fibromyalgi, kreft, diabetes, angst og immunforsvar.
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet