Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny serie på vei: Smaken av Málaga
saborAMalaga
 
I 2011 ble et nytt initiativ lansert for å fremmes smaken av Málaga i utlandet. Det går under slagordet ”Sabor a Málaga”, og produktene kjennetegnes ved at de er utstyrt med et blått og hvitt merke med samme tekst. Bak denne merkeordningen gjemmer det seg en idé om å skape oppmerksomhet rundt lokale produkter fra Málaga og et ønske om å promotere den sørspanske storbyens kvaliteter i form av mat og gode råvarer fra de omkringliggende landområdene. I denne serien går vi derfor i dybden når det gjelder smak og ikke minst i fotsporene etter bøndene og undersøker hvordan alt fra olivenolje til ost, vin og kjøtt kommer fra jord til bord i Sør-Spania.

 
”Sabor a Málaga” har til nå hatt stor suksess. Initiativet er et samarbeid mellom Ministeriet for industri, energi og turisme, gjennom La Escuela de Organización Industrial (EOI), og la Diputación Provincial de Málaga. Prosjektet har blant annet ført til at den andalusiske storbyen nå kan lansere seg selv som et gastronomisk knutepunkt i utlandet, og fokuset på det spanske kjøkken vinner da også innpass i flere land. Tidligere var det ellers det italienske og franske kjøkken som ble ansett for å være de ledende, men den posisjonen blir nå utfordret av Spanias tapas-konsept, billige råvarer og gode viner. En av forklaringene bak den økte utbredelsen av spansk mat er at man har blitt mye flinkere til å skape oppmerksomhet omkring landets mange eksportprodukter, og det er ”Sabor a Málaga” et godt eksempel på.
 
”Målet med Sabor” a Málaga er å skape oppmerksomhet rundt de kvaliteter som produktene som kommer fra Málagas provinser har. Og kjennskapet må spres ut til både inn- og utland,” heter det på hjemmesiden for prosjektet.
 
Det smakfulle initiativet er likevel ikke bare en måte å promotere seg på i utlandet, men danner også grobunn for en ny form for turisme i Sør-Spania. Tidligere var Costa del Sol mest kjent for charterferier, det solrike klimaet og deilige badestrender, med Málaga som sentrum for kultur- og næringslivsturismen. Men med større fokus på lokale råvarer og maten, manifesterer den sørspanske kysten seg nå som et nytt gastronomisk turistmål.
Smaken av Málaga omfatter alt fra olivenolje, manchego-ost, oliven, kjøtt, fisk og grønt, og med det lille påklistrete merket kan folk raskt finne ut om varen de står med i hånden, er fra lokale bønder. I de kommende avsnitt av denne serien blir du presentert for de mange smaksopplevelsene Málaga kan tilby. Hvordan lever en andalusisk sauebonde i dag, hvordan omdannes de små grønne perlene til en gyllen olivenolje, og hva gir Málaga-vinen den søte smaken?
Så len deg bare tilbake og gled deg til å bli tatt med på en kulinarisk reise som tar sitt utgangspunkt i det sørspanske kjøkken og de mange tradisjonene.   
Vil du se hvilke varer som bærer det blåhvite merket, kan du besøke online-butikken: http://www.shoppingsaboramalaga.com/.
Av Christine Petersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.