Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sector Alarm – med kundesenter i Spania

Sector Alarm – med kundesenter i Spania

alarma
 
De siste årene har skiltet syntes tydelig fra A7/N-340 når du kjører gjennom Fuengirola, på høyde med Carretera de Coín, og spørsmålet dukker opp; har Sector Alarm kommet til Spania?
 
Svaret er både ja og nei. Sector Alarm, det framgangsrike alarm- og vekterselskapet som ble startet i Norge i 1989, har hatt kontor på Costa del Sol i flere år og har skapt mange arbeidsplasser for norske og svenske arbeidstakere innenfor kundeservice og salg til det norske og svenske markedet. Det er altså det norske og svenske kundesenteret som ligger i Fuengirola, men selskapets alarm- og vektertjenester tilbys i Norge, Sverige og Irland. Foreløpig har Irland sitt eget kundesenter.
 
Foretak med god tilvekst
Skiltet i Fuengirola vitner om selskapets store framgang. Tidligere holdt de til i anonyme lokaler bak Mercadona-butikken i Fuengirola, ved grensen til Los Boliches. Men i og med framgangen i nord der sikkerhetsselskapet opplevde en stor tilvekst på det norske markedet 2012 og kjøpet av G4S Sverige, samt Trygga Hem i Sverige i 2014 og med totalt ca. 320.000 kunder i hele konsernet, så har behovet for kundetjeneste og salg vokst markant. Og det er altså det som har resultert i at Sector Alarm i dag forvalter hele huset som de forbipasserende kan se fra A7/N-340.
 
Hvorfor Spania?
Hva gjemmer seg så bak denne glassfasaden med de typiske fargene rødt, svart og hvit og hvorfor ligger kundesentret i Sør-Spania når selskapets produkter leveres i det nordre Europa? Det Norske Magasinets utsendte fikk en omvisning i lokalene sammen med Jørn Anthonisen, kundesentersjef for den norska delen. Og det er enkelt å konstatere at det er en bit av Norden som er plassert sentralt på Costa del Sol sammen med sin nordiske mentaliteten og arbeidsmiljø som gjennomsyrer alle ledd.
”Først og fremst er ikke kundeservice en avdeling hos Sector Alarm. Hos oss ser vi kundeservice som en holdning som gjennomsyrer alle ledd i hela selskapet, i alle land. Vi har alle samme mål – kunden. Her på kundesenteret i Fuengirola arbeider i dag totalt ca. 160 personer. Av dem arbeider 70 nordmenn på den norske kundesentersiden med kundeservice og salg og like mange svensker på den svenske siden, og så har vi administrasjonen selvfølgelig”, forteller Jørn Anthonisen og fortsetter: ”Vi er et selskap som ekspanderer stort i Europa og det er en av grunnene til at vi har valgt å plassere kundesenteret her. Málaga med sin internasjonale flyplass har nemlig gode forbindelser til alle viktige europeiske byer. Dessuten er det viktig for oss å gi kundene samme service uansett hvilket land de bor i og dermed er det smart å ha kundesenteret under samme tak. Videre er det naturligvis også en kostnadsspørsmål. Prisen for å drive et kundesenter er rimeligere i Spania enn for eksempel i Norge. Det i sin tur gjør det mulig å ansette flere kunderådgivere per kunde sammenlignet med i nord. Ytterligere én faktor er at de som arbeider hos oss ofte er unge og søker utfordringer utenfor hjemlandet og da tror vi at det er mer attraktivt å bo i Spania enn i andre land der det er vanlig å etablere virksomheter som den vi bedriver her.”
 
Trivelig arbeidsplass – fornøyde kunder
Nordmennene sitter i første etasje og svenskene i andre. Hver medarbeider har en fint avgrenset arbeidsplass i det åpne kontorlandskapet med tykke, lydabsorberende og røde skillevegger. Arbeidsmiljøet oppleves som bekvemt, belysningen er gode og ingen synes å bli forstyrret av de andres arbeid. Skulle det oppstå behov for bedre isolerte områder, finnes det plasser som er satt av til dette. I tredje etasje ligger matsalen som er lys og moderne innredet der det hver dag serveres både frokost og lunsj, samt frukt som klargjøres av kjøkkenpersonalet på eget kjøkken. Inntil matsalen finnes det et stort oppholdsrom som passer like bra fer tv-titting som for en kortere siesta for dem som ikke bruker pausen på den solrike terrassen. Sammenlignet med mange andre arbeidsplasser i området har alle medarbeidere én times lunsj fordi man på Sector Alarm har forstått at en ordentlig lunsjpause og hvile og gode relasjoner skaper en effektiv arbeidsplass – noe som kommer kunden tol gode.
 
Arbeidsmiljø viktig
Jørn Anthonisen sier at akkurat relasjoner og arbeidsmiljø er virkelig viktige faktorer for Sector Alarm i Fuengirola. Her arbeider som sagt mange unge som søker spenning utenfor Norge og Sverige, hvilket ofte innebærer at de ikke har familie i nærheten, så trivsel og fellesskap arbeides det aktivt med, både på arbeidsplassen samt gjennom tilrettelagte fritidsaktiviteter. Sector Alarm Fuengirola har til og med fått tildelt pris som Spanias fjerde beste arbeidsplass for arbeidsplasser med 50-100 ansatte i konkurransen Great Place to Work 2013.
 
Tydelig lederskap
Å oppnå godt miljø på en arbeidsplass som Sector Alarm i Fuengirola krever tydelig lederskap og selskapets slagord finnes på veggene der de innrammede tavlene formidler budskapet: Målbevisst – Kundeorientert – Vilje til forbedring – Pålitelig.
”Vi er et selskap i stadig utvikling og for å kunne oppnå det Sector Alarm står for, kreves kvalitet, noe vi oppnår gjennom slagordene. Alle hos oss er målbevisste – vi har tydelige retningslinjer og mål å arbeid etter. i tillegg til dette sponser vi mange idrettsarrangementer og tilbyr medarbeiderne idrett, noe som styrker slagordene ytterligere fordi idrett knyttes til det å ha et mål. Å være kundeorientert er Alfa og omega i et selskap med kunden i fokus. Får vi negativ tilbakemelding fra en kunde, går dette ikke bare til kundetjenesten, men går hele veien opp til ledende poster og behandles der. Nylig vant vi faktisk kategorien Customer Focus i European Business Awards i Norge, og nå har vi en finaleplass i den europeiske konkurransen! Vilje til forbedring – hva er et moderne foretak om det ikke finnes en jakt etter utvikling og forbedring? Og pålitelighet – vi arbeider med sikkerhet, og like sikker som kunden skal føle seg med sine produkter, like mye må vi kunne lite på våre medarbeidere, eller holder ikke kjeden hele veien”, sier Jørn Anthonisen for arbeidet igjen kaller.
Av Sara Laine

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.