Månedsmagasinet på Costa del Sol
Danelca – dansk virksomhet med voksesmerter i krisetider

Danelca – dansk virksomhet med voksesmerter i krisetider

danelca

”Vi har hatt det svært travelt det siste året. Det skyldes bl.a., at vi har klart å skape et tillitsforhold til kundene på det skandinaviske marked er på kysten der jeg føler at vi blir sett på som seriøse og arbeidsomme og med et kvalitetsprodukt som er enkelt å ha med å gjøre. Men det har ikke vært noen dans på roser, og det ligger fortsatt mye arbeid foran oss”, forklarer Nicolai Aarestrup, medeier i Danelca.
”Ikke mange andre virksomheter på kysten har opplevd den utviklingen vi har hatt den siste tiden, og den var absolutt heller ikke ventet, i hvert fall ikke i den målestokken vi nå opplever.”
 
Men hvordan har det gått til at en liten dansk virksomhet i Spanias kanskje tøffeste krise har vokst seg til å bli den største leverandøren av tv-løsninger til det skandinaviske kundesegment på kysten?
 
Året var 2010. Krisen hadde tatt godt tak i alle, og optimismen var lik null i et samfunn hvor praktisk talt bare skandinaver hadde penger å bruke. Mange virksomheter måtte tross innstramminger og oppsigelser stenge dørene og de som klarte å holde seg flytende, strammet inn livreima, mens nye investeringer og tiltak helt forsvant fra dagsordenen. Midt i disse uforutsigelige tidene stod den lille danske virksomheten Danelca som siden 2005 primært hadde beskjeftiget seg med installering av tv- og parabolsystemer til bl.a. dansker bosatt i Sør-Spania.
 
Den som intet våger, intet vinner
I 2009 begynte Danelca å undersøke regler og muligheter for alternative tv-løsninger. Det skapte muligheten for å tilby ikke bare danskere, men alle skandinaver et alternativ til det eksisterende systemet via parabol, og forundersøkelser og godkjennelser fra blant annet EU ble satt i gang. Våren 201 kunne endelig Danelca lansere IPTV-systemet Box TV med skandinavisk tv via en boks tilsluttet internett. Men til tross for et godt produkt, ble neste utfordring å overbevise det skandinaviske publikummet om de mange fordelene ved systemet. Box TV lå nok nemlig litt foran sin tid, fordi internetthastighetene mange steder ikke var slik vi kjenner det i de skandinaviske landene, og mange som ikke er vokst opp med internett eller som ikke har kjennskap til det, klamret seg fast til de eksisterende systemene.
Hardt arbeid 24/7
Danelca stod nå på det sørspanske markedet med et revolusjonerende produkt og med en svær oppgave med å overbevise en stor potensiell kundegruppe om fordelene. En utfordring mange kanskje hadde gitt opp, men Nicolai arbeidet nærmest dag og natt for å finne en måte å lansere BOX TV på som et verdig alternativ til de eksisterende løsningene. Nøkkelen til suksessen ble den innsatsen som ble lagt på kundeservice, for Nicolai måtte raskt erkjenne at et så nytt system krevde betjening og assistanse under hele prosessen. Mange så allerede fordelen i BOX TV som ikke bare tilbød DR men alle de danske, svenske og norske kanalene, samt engelske, tyske, franske og italienske kanaler. Likevel hadde mange skandinaver ikke en rask nok internettforbindelse og var utrygge med et nytt teknologisk system. Framgangsmåten fra Danelcas side var derfor – og er det fortsatt i dag – å hjelpe kunden hele veien, også etter at systemet er installert og etter at kunden har betalt regningen.
 
Ufrivillige voksesmerter
Da DR Sydeuropa og dermed Radio Solymar som eneforhandler av dansk tv via satellitt sommeren 2013 offentliggjorde at de ved utgangen av 2013 ville stanse sendingen av dansk tv i Sør-Europa, kom det for mange som et sjokk, også selv om Radio Solymar allerede hadde inngått et samarbeid med Danelca om at eksisterende kunder kunne få dansk tv gjennom Danelca resten av året, uten ekstra å betale noe ekstra. Resultatet ble at flere hundre nye kunder skulle settes inn i BOX TV. Samtidig var det kunder som skulle ha hjelp til å etablere internettforbindelser, en service som Danelca også påtok seg for å gjøre det enklere å skifte over til BOX TV.
Dessuten fikk Danelca i samme periode mange nye arbeidsområder som følge av en overtakelse av andre IPTV-leverandører, og Nicolai og kompanjongen Christian besluttet å utvide virksomheten for å kunne betjene de mange nye kundene som også omfattet mange svensker og nordmenn som også fra årsskiftet 2013/2014 sto uten svensk – og norsk TV.
Danelca flyttet inn i nye lokaler i Arroyo de la Miel, rett ved siden av Cudeca, for å være tettere på den sterkt voksende kundegruppen, og medarbeiderstaben ble utvidet med ekstra skandinavisktalende personale. Det engelske Angelasat ble også en del av Danelca i 2014, og teamet ble utvidet med engelsk personale.
Kundeserviceavdelingen er i dag Danelcas fundament. Det er her nye kunder får hjelp til å velge den rette tv-løsningen, eksisterende kunder får hjelp hvis det skulle oppstå problemer, og det er her alle Danelcas punkter på dagsordenen koordineres og settes ut i livet.   
”En viktig del av vår virksomhet er å ha mange arbeidsområder fordi arbeidet i Sør-Spania er sesongbetont og derfor betyr at det er stor forskjell på arbeidsbyrden i løpet av året. Det er derfor ikke mulig i Sør-Spania bare å drive en forretning med IPTV og TV-installasjoner. Man er nødt til også å ha andre arbeidsområder og  oppgaver til de ansatte i de periodene da den største kundegruppen ikke er i Spania, men fortsatt opprettholde et større og fungerende supportteam av medarbeidere både på telefon og epost”, avslutter Nicolai.
 
Teamet bak Danelca
Danelca har hatt voksesmerter de siste årene, og derfor er det som ny eller gammel kunde deilig å kunne sette et ansikt på de personene man snakker med når man ringer til Danelcas kundeserviceavdeling. Rollene hos Danelca er slik:
Nicolai Aarestrup (eier) ved inngangen til Danelca.
Foto
Christian Andersen (eier)
På ferie ved fotosesjonen
Gunn Hansen (grafiker)
Foto
Lene Folkmann (kundeservice)
Foto
Anette Mortensen (fakturering og kundeservice)
På ferie ved fotosesjonen
David Kofoed Larsen(tekniker)
Foto
Matias Hegg(tekniker)
Foto
Cato Johansen (tekniker)
På ferie ved fotosesjonen.
Det engelske team hos Danelca utgjøres a Angela Holland, Darren Harris, Andy Palmer og Jamie Feaviour.  
 
Hva tilbyr Danelca?
Danelca er en danskeid virksomhet med danske, svenske, norske og engelske kunder. Firmaet tilbyr tv-kanaler via internett, det som heter BOX TV.
Danelca streamer for tiden over 300 tv-kanaler og ytelser, hvorav en stor del tilbys sluttbrukeren.
Kanalene kan ses ved at internettforbindelsen tilsluttes en boks og tv´en, deretter er det bare å sette seg i sofaen og begynne å zappe.
 
Hva gjør jeg hvis systemet ikke fungerer?
Danelca har en svært kompetent kundeserviceavdeling på kontoret i Arroyo de la Miel, dit man enten kan henvende seg direkte eller per telefon eller epost. Hvis det skulle oppstå problemer med systemet, kan Danelca dessuten kontaktes via deres kvelds-/weekendservice der eposter leses og betjenes alle hverdager inntil kl. 22.00, samt lørdager og søndager kl. 10.00 – 22.00. På Danelcas hjemmeside www.danelca.com kan kundene dessuten følge med i statusen på eventuelle problemer med systemet og få vite når det forventes å være klart igjen. Det samme gjelder oppdateringer av systemet.
Hvis du vil vite mer om Danelca, kan du kontakte dem på +34 951 242 111 eller besøke kontoret på Avenida del Cosmos s/n, CC. Santangelo 1. sal, 29631 Arroyo de la Miel.    
Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.