Månedsmagasinet på Costa del Sol
(20)14 spørsmål til Marlin Florido

(20)14 spørsmål til Marlin Florido

Marlin Florido 2
 
Født: 1973 på Öland i Sverige
Bor: Torreblanca, Málaga
Familie: Mann og to barn
Yrke: Sykepleier
Fritidssysler: Tid med familien og oppfølging av barn med fotball og karate
 
Lær deg navnet hennes først som sist. Marlin Florido er nemlig hjemmesykepleieren som nordmenn her på kysten fort kan få et forhold til dersom behov for medisinsk pleie og hjelp skulle oppstå. Marlin har nå tatt over den viktige rollen som Grete Klavenes i alle har hatt og samarbeider tett med Den norske hjelpe- og støttegruppen i Fuengirola, Sjømannskirken El Campanario og Det norske konsulatet i Málaga.
– Jeg erstatter Grete som jo har jobbet med dette i sikkert 25 år. Hun har vært en institusjon i det norske miljøet, sier Marlin. Hun er svensk og mange vil kjenne henne igjen fra legeklinikken til Jens Naesgaard i Los Boliches. Der hun jobbet i en årrekke.
I sin nye jobb tilbyr hun stort sett alt som har med sykepleie å gjøre, hun kan følge til undersøkelser, sette sprøyter, gi pleie og følge opp etter klienter etter operasjoner. De aller fleste av Marlins klienter er norske, men Marlin tar også på seg oppgaver fra både svensker, dansker, engelskmenn og spanjoler.
Noen av Marlins klienter og pasienter dekker sine pleieutgifter gjennom forsikringsordninger, mens andre betaler Marlin direkte for hennes tjenester.
Som type er Marlin en blid person, hun ler lett og brenner for yrket sitt.
– Jeg trives veldig godt med å behandle og gi pleie til mennesker og har store ambisjoner knyttet til det å gjøre en god jobb, sier Marlin Florido.
 
1. Hvordan påvirker den økonomiske krisen i Spania deg og ditt liv?
¬– Da vi flyttet ned hit til Solkysten i 2007, åpnet mannen min en bar. Like etterpå satte krisen inn, og vi fikk et par tøffe år. Det er lett å merke at mange forretninger har måttet stenge som følge av krisen. På skolen til barna mine samler man inn matvarer til familier som sulter. Mannen min og jeg har nok vært heldige, for vi har begge hatt jobber hele tiden. Men det er helt klart at mange har hatt det tøft.
 
2. Tror du på noen snarlig lysning i spansk økonomi og lavere arbeidsledighet?
– Ja, jeg synes det virker som det lysner litt nå. Krisen har jo pågått lenge, men nå virker det som det verste er over. Om det betyr at den verste arbeidsledigheten er over, er vanskelig å si. Men forhåpentligvis åpner det seg flere muligheter for spanjolene.
 
3. Er korrupsjon et problem i Spania? Stoler du på politikerne?
– Ja, korrupsjon mener jeg er et problem her til lands, selv om jeg ikke følger så veldig godt med i politikken.
 
4. Tyrefekting – kultur eller ukultur?
– Jeg har jo sett det på tv, men har aldri vært på en tyrefekterarena. Ja, det er jo en del av spansk kultur og tradisjon, men jeg liker det ikke helt. Om barna mine på ni og 11 år i dag skulle komme og be om lov til å dra på tyrefekting, ville jeg sagt nei.
 
Marlin Florido 3
 
5. Hva er det beste med Spania?
– Det må jo være det flotte klimaet som gjør alt så mye lettere, særlig på vinterstid. Ungene kan spille fotball og skate året rundt, de trenger ikke ha på så mye klær. Og for folk fra Norge og Norden betyr klimaet et rikt sosialt liv. Ingen trenger å sitte inn og glane på fjernsyn. Her kan man gå ut året rundt.
 
6. …og det verste?
– Spanske hus er så kalde om vinteren. Dessuten slet vi veldig med byråkratiet i begynnelsen da vi flyttet ned hit fra Sverige. Nå har vi nok kommet litt over det. Vi vet at man på Seguridad Social kan bli sittende å vente i mange timer. Nå har vi på en måte innfunnet oss litt med det.
 
7. Hvem er ditt ideal?
– Det har jeg aldri tenkt på. Jeg kommer faktisk ikke på noen.
 
8. Hva er ditt mål for 2014?
Først og fremst at det skal gå bra i denne nye jobben som hjemmehjelper. Dessuten at familien og barna får det bra og holder seg friske. Og så får vi håpe at det faktisk blir bedre tider i år.
 
9. Frykter du klimaendringene? Er de naturlige eller menneskeskapte?
– Jeg blir jo slått av de store variasjonene i klimaet og ekstremværet. Det er jo litt merkelig. Selv om jeg ikke er veldig opptatt av dette, tror jeg nok at klimaendringene for det meste er menneskeskapte.
 
10. Din spanske favorittmat?
– Jeg liker i grunnen ulike typer tapas best og for eksempel gambas al pil-pil og paella som vi rett som det er lager hjemme. Spansk mat byr på større variasjoner enn i Norden, samtidig som maten preges av god kvalitet. Spansk matkulturen er viktig og spanjolene bruker mye mer tid på å tilberede maten.
 
11. Er du opptatt av hva du spiser og hvor sunt eller usunt det er?
¬ – Ja, jeg er ganske opptatt av å spise sunt. Jeg tenker mye på hva jeg putter i meg og prøver bevisst å unngå hvitt brød og pasta.
 
12. Hva slags «dings» kan du ikke unnvære?
– Jeg er litt mot «dingser». De tar så mye tid. Selv har jeg en gammel utgave av en smartphone som jeg kan surfe med, men jeg er ikke veldig opptatt av dette. Jeg synes nok barna mine bruker litt for mye tid på datamaskiner, lesebrett og smartphones.
 
13. Er du redd for å dø?
– Nei, jeg er ikke redd for å dø. Det kan jo hende at jeg ville blitt det om jeg visste at jeg skulle dø snart. Men jeg prøver å nyte livet og tenker ikke mye på døden.
 
14. En gang Spania, alltid Spania?
– Ja, tja… Det ville nok vært vanskelig for meg å forlate Spania i dag. Mange venner som har reist tilbake til Skandinavia kommer gjerne tilbake hit etter en viss tid. Det ser ut som om det ikke er så lett å glemme Spania. Men man vet jo aldri.
Av Foto: Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.