Månedsmagasinet på Costa del Sol
Derfor må du besøke ”Internasjonale dager”

Derfor må du besøke ”Internasjonale dager”

Da er det på nytt klart for vårens vakreste eventyr i Fuengirola: Feria Internacional de los Pueblos, eller Internasjonale dager, som vi gjerne sier på norsk. Mer enn 30 land og spanske regioner deltar i festlighetene og tilbyr nasjonal musikk og kultur og smakfulle og eksotiske typer mat og drikke.

Norge er blant veteranene på dette som regnes som en av Spanias aller største internasjonale fester.

Årlig besøker rundt en million mennesker feria´en, ifølge Fuengirola kommune, og Norge har i nesten alle år vært representert med sitt ”norske hus”.

Etter å ha vært drivkraften bak det norske engasjementet, har Norsk Forening Costa del Sol i år meldt pass. Forklaringen er at jobben med økonomi, praktiske ting, vaktlister og lignende nå har blitt for krevende. Medlemmene i Norsk forening blir som alle andre eldre, i tillegg til at Internasjonale dager arrangeres på en tid av året da mange av de norske trekkfuglene igjen vender kursen nordover. Det er leit, men likevel forståelig. Det ligger et sterkt engasjement og mange hundre timers krevende, men frivillig innsats for hvert år å få den norske caseta´en på plass, sørge for at alle innkjøp av mat, drikke og nødvendig utstyr er på plass, at artistene kommer og at alle vaktlister er fylt ut. Blant annet.

Men. Som en fugl Føniks, har en rekke privatpersoner tatt på seg oppgaven med å representere de norske fargene på årets fem dagers rekordlange arrangementet, fra onsdag 1. til og med søndag 5. mai.

Målet er, nå som før: Å være utstillingsvindu og vise litt av hva lille Norge – helt i den andre ytterkanten av Europa – har å by på, både når det gjelder mat, drikke, musikk og annen kultur.

Med unntak av Finland, er det bare Norge av de nordiske landene som stiller med egen caseta. Tatt i betraktning at den norske kolonien regnes for å være mindre enn både de danske, svenske og finske koloniene her på Costa del Sol, er det en sterk prestasjon.

”Feria Internacional de los Pueblos” er først og fremst glede, farger, musikk og sosialt samvær. Et fantastisk arrangement!

Å bruke noen dager og timer i selskap med folk og kulturer du på forhånd ikke kjenner, gir som oftest gode opplevelser og erfaringer, i tillegg til økt forståelse for ulike nasjonale og kulturelle forskjeller, noe som bør inspirere oss og gjøre oss nysgjerrige.

Bakteppet for årets Internasjonale dager er ikke det beste. Spania opplever en av sine aller største økonomiske kriser i moderne tid. Arbeidsledigheten er rekordhøy og mer enn 350.000 mennesker har mistet sine hjem fordi de ikke klarer å betale boliglånene. Samtidig er sult i ferd med å bli et problem i Spania. Noen mener det knaker i faretruende i grunnvollene til dagens spanske demokrati.

Derfor har du i år et særlig godt argument for å besøke den norske casetaen – du finner den som caseta nummer fire på høyre side av gata på Feria-plassen i Fuengirola. Det skyldes ikke bare at det musikalske tilbudet er variert og bra. Enda viktigere er det at alt overskudd fra feria´en, fra salg av vafler og annen mat og drikke, skal gis videre til spanske organisasjoner som driver nødhjelpsarbeid blant og for spanjoler. Dette som en solidarisk hilsen og takk for den gjestfriheten det spanske samfunnet viser oss utlendinger som nyter livet her på ”solsiden”.

Oppfordringen er derfor: Besøk Internasjonale dager i Fuengirola, nyt kulturen, mat og drikke og bruk masse penger på den norske caseta´en. Det går til et veldig godt formål!

Av Arne Bjørndal – arne@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.