Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fra enkle undersøkelser til fullstendig kosmetiske rehabiliteringer og nye eiere på klinikken

Fra enkle undersøkelser til fullstendig kosmetiske rehabiliteringer og nye eiere på klinikken


Dr. Gogo Celik har jobbet som tannlege i 14 år og ser n fram til å gi kvalitetstannpleie.

Siden september 2012 har Clinica Dental Sueca i Los Boliches hatt nye eiere. Den tidligere eieren, tannlege Marcia Lindberg og hennes mann har, etter mange år på kysten, flyttet tilbake til Sverige. Før beslutningen ble tatt, snakket hun med en bransjekollega angående eierbytte, slik at klinikken skulle fortsette og pasientene være i trygge hender. Og her er han nå, Gogo Celik, som nå altså har eierrollen samt håndterer tannlegeinstrumentene. Å flytte til solen sammen med familien, hustruen Maria og deres ni år gamle sønn som nå går på Svenska skolan i Fuengirola, var ikke noen enkel og rask beslutning å ta. Nei, familien hadde snakket om dette i et par år, slik at å ta over klinikken var en rask beslutning, en slags drøm som gikk i oppfyllelse.

Hele tiden oppdatert
Gogo Celik kommer opprinnelig fra Istanbul, men flyttet allerede i 1973, som barn, til Göteborg der han senere utdannet seg til tannlege. Han har vært i yrket i 14 år, hatt egen klinikk og arbeidet både i Göteborg og i Fredrikstad og Sarpsborg, i Norge. Han er nøye med å holde seg oppdatert om det siste i bransjen fordi dette ofte innebærer bedre og mer skånsomme løsninger for pasienten, og det gjør han gjennom kontinuerlig å være til stede ved kurs og utdanning som ofte strekker seg over ett og et halvt år og som bl.a. gis på Eastman Dental Institute i London.

Clinica Dental Suecas allerede innarbeidede profil kommer han til å holde på, og han håper også at de nåværende pasientene skal stole på ham slik de gjorde med den forrige eieren. Han har allerede siden eierbyttet i september hatt ”full rulle”, men han har alltid tid til sine pasienter, sier han, men om timeplanen blir for full, kommer han til å ansette en tannlege til.

Stort tilbud av behandlinger
Gjennom Gogo Celiks brennende interesse for sitt yrke kan han på Clinica Dental Sueca tilby omfattende behandlinger, samt avanserte inngrep og operasjoner, hvilket han er sertifisert til å utføre. Han kan bl.a. tilby implantat- og estetisk tannpleie og tannregulering, samt behandling av bl.a. tannløsning. Angående tannregulering nevner han at han merker at voksne ofte trekker seg fra å innlede slike behandlinger fordi de sjelden ønsker en synlig tannregulering. Men å gå rundt med en fullt synlig tannregulering er historie, mener Gogo Celik, og forteller at det i dag finnes så godt som usynlig tannregulering.

At Gogo Celik har så bred utdanning og kompetanse betyr at han sjelden trenger å henvise en pasient til en annen klinikk. Dessuten er han nøye med å møte pasientens behov, bl.a. har han 24 timers akuttmottak ved svært alvorlige tilfeller, og han også foretatt hjembesøk. Viktig for Gogo Celik er det også å snakke med pasientene og hele tiden informere dem om alternativene og behandlingene, samt hva han gjør mens hans arbeider. Han synes det er viktig at pasienten forstår hva behandlingen innebærer og hvorfor problem oppstår og hvorfor han gjør det han gjør.

Ser på helheten
Clinica Dental Suecas nye eier er myk og latteren henger løst. Han arbeider for at pasientene skal oppleve behandlingen så smertefri som mulig. Noe som passer pasienter med tannlegeskrekk fordi pasienten alltid får den tiden som kreves, både for at behandlingen skal være behagelig, men også for at behandlingene skal være optimale. Finnes det alternativer til behandlingen, opplyser han alltid om dette på forhånd fordi han anser at pasienten skat ta sine beslutninger om behandlingsalternativ med bakgrunn og riktig informasjon. Gogo Celik ser på helheten og titter alltid på de bakenforliggende årsakene. Han opplyser også pasienten om viktigheten av god munnhygiene og tannpleie. Han arbeider forebyggende og han arbeider utfra mottoet å aldri gjøre unødige inngrep.

Samme klinikk, men i moderne tapping
Clinica Dental Sueca ligger på samme adresse i Los Boliches som tidligere. Likevel ser det litt annerledes ut inne på klinikken der resepsjonen er gjort om. Dessuten har deler av utrustningen blitt oppgradert og modernisert, noe som Gogo Celik kommer til å fortsette å gjøre litt etter litt fordi han bara vil arbeide med de beste materialene, instrumentene, etc. Bransjen er svært dynamisk, og derfor legger han stort vekt på å holde seg oppdatert innenfor det aller siste og på å kunne tilby dette til pasientene.

De som kjenner klinikken fra før, kommer til å kjenne igjen et kjent ansikt nå r de kommer inn dørene. For fortsatt arbeider Gina Bengtsson her, tannpleier og –hygieniker som også har god kontroll på pasientenes journaler og det administrative systemet. Nå etter de første månedene der det gjaldt å få alt på plass, begynner Gogo Celik å se framover, og han gleder seg til å kunne gi den kvalitetsbehandlingen som klinikken tilbyr både gamle og nye pasienter.

Av Sara Laine

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.