Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kim Halliwell redder hunder i Spania

Området Entreríos åpenbarer seg med en kombinasjon av frodige, grønne farger i bunnen av dalen som omgis av fjellveggene. På toppen av det populære utfluktsmålet og det vakre naturområdet arbeider en liten familie for harde livet for å gi hjemløse hunder og katter et bedre liv.

”Kim’s Animal Rescue” huser akkurat nå 111 hunder og 70 katter som venter på å få nye hjem. Kim Halliwell arbeider døgnet rundt for å få inn penger via loppemarkeder og donasjoner til de stakkars dyrene. Det Norske Magasinet har besøkt de herreløse hundene og kattene.

 

Som alle vet er det ulovlig å bygge uten godkjenning, selv om det er på private tomter. Så til tross for at Kim Halliwell eier stedet og det er hennes tomt, så kreves det godkjenning for at hun skal ha lov til å bygge ut hundegården. I fire år har hun hatt en sak gående mot Mijas kommune som krever at hun river halve hundegården. Om hun må gjøre dette, mister Kim Halliwell mer enn halvparten av de hundene som hun har tatt hånd om sammen med sin samboer, datter og svigersønn. Sammen bor de i et lite hus på samme tomt, for det er krevende å ta hand om nesten 200 dyr.

Kim Halliwell har i dag 85 voksne hunder, 26 valper, 70 katter og kattunger. For å forsørge dyrene arbeider hun hardt sammen med familien og tre andre engelskmenn som hjelper henne på frivillig basis. Iblant får de noen donasjoner fra her og der, via deres Facebook- og hjemmeside. Ikke alle donerer penger, mange donerer fôr og annet materiale til dyrene. Om ikke Kim Halliwell hadde tatt seg av dyrene, ville de blitt avlivet eller enda verre, sulte ihjel.

”Det som virkelig er dyrt er å få nye eiere til dyrene. Det koster hele 250 euro å få en hund klar for nye eiere. Hunden må vaksineres, steriliseres og chip-merkes”, forteller Kim Halliwell som ikke tar seg betalt av nye hundeeiere. Som regel gis hundene bort gratis. Om Kim Halliwell har flaks, kan hun få 50 – 100 euro fer en hund, noe som ligger langt unna det det koster å gi dyret videre. Det er flest nederlendere og tyskere som betaler, engelskmenn og spanjoler har ikke tradisjon for dette.

10.000 kvadratmeter er det Kim Halliwell har å røre seg på. Men inntil videre må hun vente til saken er avgjort for domstolene. ”Min advokat sier at det kan ta lang tid. Vi må bara ha tålmodighet og vente”, forteller Kim Halliwell. Enn så lenge har saken kostet 3.000 euro som hun har betalt av egen lomme.

En god måned får rundt 30 hunder fra Kim Halliwell nye eiere, men siden oktober 2012 har det stått stille fordi et samarbeide med en annen organisasjon er avsluttet. I november fikk bare en hund ny eier noe som ikke er tilstrekkelig i forhold til de i gjennomsnitt elleve hundene som hun tar imot hver uke. Forleden stod en kurv med valper utenfor døren hennes. Kim Halliwell tok seg også av disse, så nå er valpene de nyeste medlemmene i hundegården.

Hundene er det viktigste. Kim Halliwell ønsker at flere ville donere eller hjelpe til slik at hundene kan få en god tilværelse hos en ny eier. Det er vanskelig å finne penger til prosjektet, så Kim Halliwell håper at et samarbeide med organisasjoner i skandinaviske land vil gjøre det mulig for henne å komme på litt tryggere økonomisk grunn.

Vil du donere penger, fôr eller lignende til Kim’s Animal Rescue kan du gå inn på hennes hjemmeside: www.kimsanimalrescue.com der du kan gi dine donasjoner direkte.

Av Nanna Lunnemann, nanna@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.