Månedsmagasinet på Costa del Sol
Møbelforretning med romantikk og minimalisme

Møbelforretning med romantikk og minimalisme

Entréen er massiv med en stor resepsjon som byr velkommen til Loft & Roomers. Miljøene – som både er store og åpne – omkranses og adskilles av gardiner som nærmest svever fritt i luften, bare holdt opp av tråder. Gardinene er satt opp sammen med andre idérike og annerledes vegger. Det er bjerkestammer som blant alle møblene signalerer Norden og store tre meter høye romdelere i massivt tre. Det er på en måte uskyldig og noe som samtidig gir den helt riktige wow-effekten. Den nonsjalante innredninger er ikke tilfeldig. For 80-tallets sjarmerende ”look” fra de gamle loftsleilighetene har kommet tilbake, og denne gang til Golden Mile i Marbella.
Loft & Roomers løftet for første gang på sløret for den nye møbelforretningen 18. oktober. Siden har mange kunder besøkt forretningen, mest briter og skandinaver, men også en mindre gruppe spanjoler som faller for den bombastiske brukskunsten. Forretningen treffer et bredt klientell, alt fra den vanlige skandinav, til mer nysgjerrige og modige innredningsentusiaster som bokstavelig talt ikke ønsker seg et firkantet hjem. Innredningen i butikken er skandinavisk og britisk på samme tid.
”Loft er det svært minimalistiske med betonggulv og få vegger. Roomers er mer i retning romantikk og svenske herregårdsstil,” og det er ifølge Kenth Boutrup de to stilartene, Loft & Roomers står for.

Med møbler i årene
”Vi vil gjerne være annerledes, og møblene må presenteres pent,” lyder det fra Loft & Roomers utstasjonerte direktør, Kenth Boutrup som sammen med sin familie driver foretaket. Forretningen håndterer han sammen med de to danskene Lisa og Simon, samt portugiseren Henrique som snakker mer enn fem forskjellige språk. Med danske Actona – som selger og leverer møbler til forhandlere over hele verden – i familien og 32 års erfaring innenfor møbelbransjen, kan Loft & Roomers godt få det til å gå rundt.
”Det er selvfølgelig en fordel at vi kan møbler, og vet hva som selges worldwide. Vi vet likevel ikke hva som selger her, og derfor skyter vi akkurat nå med hagl i alle retninger,” forteller Kenth Boutrup.
Loft & Roomers har likevel trukket veksler på lokal erfaring, bl.a. Lars Sørensen fra Muebles Daneses. Hans far bygde Centro Idea i sin tid, og han har vært på kysten i 28 år.
”Lars Sørensen har vært vår konsulent i prosjektet, og er det fortsatt. Han kjenner til det å drive møbelforretning i Spania,” forklarer Kenth Boutrup som etter mange ferier her nede også kjenner området svært godt.

Kystens kunder
Folk er nysgjerrige og åpne overfor den nye flotte og annerledes møbelforretningen.
”Når du går inn i utstillingen, ser du de forskjellige miljøer. Vi har mye plass, fordi vi vil gi et helhetsinntrykk,” forteller Kendt Boutrup.
”Det er mange flere skandinaver og briter enn spanjoler i butikken,” forteller Kendt Boutrup som likevel kan avsløre at spanjolene kikker etter gode tilbud, for eksempel på chaiselongen som er satt ned til 200 euro og på de store sølvtingene fra handelskompaniet.
Loft & Roomers tilbyr noe annerledes og inspirerende som naboen ikke har.
Og så er det viktig at den nordiske funksjonalitet tilpasser seg i den spanske byggestilen og det varme klimaet. Leverandøren av hagemøbler ligger i Kina der møblene står ute 365 dage i året, og der opplever de omtrent samme mengde regn og sol som her i Spania.

Navnet må innprentes
”Vår plan er at folk må tenke Loft & Roomers når de skal innrede sine hjem. Det må være et nytt ord,” lyder det fra Kendt Boutrup.
Kendt Boutrup selv er svært minimalistisk. Selv om der ennå ikke har hatt tid til å innrede sitt eget hjem, vet han godt hva han foretrekker.
”Jeg vil gå direkte bort i en Loft-avdeling og velge en sofa, et teppe, en skjenk med tv’en oppe på veggen og så en lampe. Kanskje også en enkelt pute, for nå synes jeg også at de er nokså fine de her,” smiler den unge direktøren mens han kaster et blikk over mot avdelingen for brukskunst.
Loft & Roomers kjøper møbler fra Actona og accessories får de fra Henrik Steen Kompagniet i Odense og fra Spizy. Teppene er fra Linje Design, lampene fra Verner Panton, bl.a. Globen, dyner og puter fra Quilts of Denmark, sengetøy og puter er fra Södahl og madrasser fra Carl-Thøgersen.

Av Nanna Lunnemann

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.