Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nyhet for fibromyalgipasienter

Nyhet for fibromyalgipasienter

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

En undersøkelse hevder at åtte av ti får det bedre med en ny behandlingsform.
Organisationen Fundación Humanismo y Ciencia har gjennom de ti siste årene forsket rundt hypotesen om at fibromyalgipasienter har en overfølsomhet overfor smerteimpulser i hjernen. Det er konstatert at elektromagnetisme har en påvirkning på hjernen i denne sammenhengen.
Hittil har man ikke kunne finne noen ordentlig behandling av fibromyalgi. Behandlingen har vært en kombinasjon av medisinering, fysioterapi og psykoterapi.
Den nye behandlingsformen benytter i stedet svake elektromagnetiske impulser som sendes til hjernen 20 minutter om gangen. Vanligvis trengs det fire til seks behandlinger.
Behandlingen som kalles RBF-01, gis mens pasienten ligger i et rom som er isolert fra andre elektromagnetiske bølger. På hodet plaseres en spesiell elastisk hjelm som sender ut impulsene. Pasienten har en god og avslappet følelse mens behandlingen foregår. Behandlingen er helt smertefri, og det er ikke registrert noen bivirkninger (Over 600 pasienter er hittil behandlet). Behandlingen minsker tretthet hos 80 prosent av pasientene, hodepine hos 80 prosent og søvnvansker hos 65 prosent av pasientene.
Resultatene av undersøkelsen er offentliggjort i journalen XL Semanal.
Behandlingen kan i dag fås på Clinica La Milagrosa i Madrid, Clinica Sagrada Corazón i Sevilla og Policlinica Hernan Cortés i Zaragoza.
Dr. Pentti Raaste kan kontaktes på telefon 952 475 290.

Av dr. Pentti Raaste

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet