Månedsmagasinet på Costa del Sol
Lekkert, lekkert, lekkert…

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email


Hovedretten er stekt due med sopp, rå pære, blåbær og malt. Super delikat. Man smaker tydelig hver eneste ingrediens, og retten er svært flott anrettet i en dyp tallerken.

Så enkelt kan det sies. Restaurant Roca Tranquila i Torreblanca i Fuengirola har fått ny kokk, og hans kulinariske utskeielser måtte jeg selvfølgelig prøve straks.

De fleste av dere har sikkert allerede besøkt Roca Tranquila, og jeg skal derfor ikke komme nærmere inn på de fantastiske omgivelsene som kokken Emil Bahrs delikate retter inntas i, men derimot konsentrere meg om maten, ikke om de elegante lokalene, den storslåtte utsikten og den profesjonelle og vennlige servicen, som jeg har kommet for.
Jeg hilses velkommen ved den store peisen som det dufter hyggelig fra. Et glass cava serveres sammen med noen spennende, hjemmelagede chips og en god dipp. Kokken selv kikker innom og presenterer den nye menyen som byr på en prøvesmakingsmeny (velg fra to (36 euro) til seks retter (67 euro)), en klassisk meny (velg fra to (33 euro) til fire retter (49 euro)) og en rustikk meny (velg to (24 euro) eller tre retter (30 euro)). Man kan også velge å blande retter fra de forskjellige menyene og inkludert er alltid snacks, hjembakt brød og en aperitiff. Altså temmelig rimelige priser når den høye kvaliteten blir tatt i betraktning.
Ved bordet velger jeg et par små, lekre brød fra kurven som jeg nyter med en deilig olivenolje og brunet smør rørt med creme fraiche. Jeg bestiller en flaske av min yndlingsrødvin, Fagus 07 (D.O Campo de Borja). Det er en spansk vin i toppklasse, dyrket på vinstokker som er mere enn 40 år gamle.
Fyldig og kraftig med masser av frukt og en deilig krydret ettersmak gjort på 100 % Garnacha.
Aperitiffen en fin liten ravioliting med jomfruhummer og en herlig lysegrønn saus – og så er jeg klar for min menu. Jeg velger forrett og hovedrett fra prøvesmakingsmenyen, mens desserten er fra den rustikke menyen.
Den første tallerken er avlang og vakkert dekorert med saltede kammuslinger i skiver, syltet agurk, små carpaccio-tynne skiver med rugbrød og spiselige blomster. Nam, nam!


Desserten minner mest av alt om en kjempemessig Toffifee med lekker estragonis. Den bløte karamellen, sjokoladen og isen er bare smaker himmelsk.

Før desserten få jeg en ”fordessert” som er jordbær med appelsin og en skummet yoghurt slik at det i alt faktisk ble fem lekre, lekre, lekre retter på en topprestaurant til bare 45 euro.
Husk at Roca Tranquila har levende musikk hver fredag kveld, at det er åpent hver dag til lunsj og middag (unntatt mandag) og at Emil Bahr og hans team på kjøkkenet gjerne lærer fra seg på kokkeskolen for grupper på mellom 16 og 20 personer. Man begynner med kaffe kl. 10 mens kokken forklarer dagens meny, deretter kaster man seg ut i en spennende kulinarisk opplevelse i det store kjøkkenet. Man lærer om produktvalg, selve matlagingen og presentasjonen/anretningen. Deretter inntas måltidet med gode viner, vann og kaffe i restauranten der man er velkommen til å invitere med en ledsager. Prisen er kun 60 euros per person (45 euros for ledsageren til måltidet).

Roca Tranquila arrangerer flere former for kurser, så ring for mer info (tlf.: 952 196 067) – eller avlegg restauranten et besøk – og prøv Toffifee-desserten når du nå først er der.

Av Helle Espensen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet