Månedsmagasinet på Costa del Sol
Vera + Sjømannskirken = Sant

Vera + Sjømannskirken = Sant

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sjømannskirken har betydd mye for Vera Henriksen. Så mye at når Vera nå debuterer med CD´en ”Fra meg”, gir hun hele overskuddet til El Campanario.

– Det er en god følelse å ha ført en idé fram til målet, sier Vera Henriksen (40). Med god støtte fra gode hjelpere med tilknytning til Sjømannskriken i Calahonda, har hun nå nemlig spilt inn sin første CD med kristne sanger.

Aldri tenkt tanken
– Det har aldri tidligere vært i mine tanker at jeg skulle spille inn en CD, forteller Vera. Det var nytilsatt kantor ved El Campanario, Trond Gilberg, som for knapt et års tid siden mente Vera burde utgi en egen CD.
– Etter et år i Norge, kom jeg tilbake til Solkysten. Våren 2010 oppsøkte jeg på nytt Sjømannskirken i Calahonda. Der fikk jeg et viktig løft, både musikalsk og sosialt.
I oktober i fjor la Vera og kantor Trond Gilberg beslag på kirkerommet i El Campanario. Med Tronds svoger, Ståle, på plass med teknisk utstyr fra Norge, ble CD´en spilt inn på to dager. På de ni sangene synger Vera, mens Trond Gilberg som har arrangert sangene, spiller piano og korer.

Tidlig krøket
Vera Henriksen vokste opp i Lier utenfor Drammen sør for Oslo. Hennes viktigste musikalske barndomsminner knytter seg til den svenske popgruppen ABBA som herjet på Topp 10-listene verden rundt fram til Vera var 12 år.
– ABBA var min store gruppe. Jeg husker godt da jeg fikk en genser med ABBA-trykk og et par tresko som det også sto ABBA på, forteller hun:
– Sang og musikk har alltid betydd mye for meg. I vår familie har vi alltid vært glad i å synge. Hjemme i Lier hadde vi både gitar og orgel. Jeg sang også i barnekor. Men utover det har jeg aldri hatt opplæring i sang eller musikk.

15 år i Spania
I 1995 slo Vera seg fast ned i Spania og på Costa del Sol. Under en tilfeldig opptreden på en karaoke-bar, ble hun ”oppdaget” av en spansk musiker. Han var på utkikk etter en musikalsk partner.
– Jeg fikk lyst til å satse på sangen, sier hun. Sammen med José dannet hun duoen ”Two of a Kind” og opptrådte på barer, hoteller og restauranter langs Solkysten.
Etter at sønnen Pablo kom til verden i 1996, fikk Vera problemer med helsen og måtte slutte med opptredenene. Deretter fulgte noen år med operasjoner og behandlinger, både i Norge og Spania.
De to siste årene har helsen vært ganske god, og dermed har sanginteressen igjen fått blomstre.

Bredt repertoar, men …
– Jeg liker mange ulike artister og synger selv både pop, rock og blues, forteller Vera.

Likevel er hun veldig glad for at når hun først skulle få synge inn en plate, var det med kristne sanger, for som hun sier; – Å synge kristne sanger gir meg en helt annen glede.
– Jeg mener sang og musikk har en spesiell verdi. Der ord ikke alltid når fram, kan sangen og musikken ha en spesiell virkning. Derfor har sangen en misjon, og derfor håper jeg CD’en kan bety noe for den som lytter til den. Hvis jeg gjennom sangen kan gi noe til andre, er målet nådd.

Personlig kristen
Vera har hatt sine opp- og nedturer, med sykdom og en tilværelse som alenemor. Men hun har alltid vært sterk i troen og følt at Gud har vært med på laget. Hele veien.
– Kirken har alltid betydd mye for meg. Derfor er jeg stolt over å få gi noe tilbake, sier Vera som forklaring på hvorfor hun vil la Sjømannskirken få det som måtte bli av overskudd fra platesalget.
De ni sangene på Veras CD er alle tradisjonelle kristne sanger og salmer, flere av dem er særlig populære innenfor frikirkelige miljøer.

Reiseleder i Star Tour
På begynnelsen av 1990-tallet kom Vera for første gang til Spania. Som ansatt i charterselskapet Star Tour organiserte hun utflukter og drev hotellservice for de skandinaviske gjestene. I rask rekkefølge ble det et halvt år på hvert sted, først Mallorca, så London, deretter Solkysten, Marokko, Israel, Tenerife før hun på nytt endte opp på Costa del Sol og startet sin første sangkarriere.
– Det var en rar følelse da jeg først gang kom hit til Solkysten. Jeg følte meg hjemme her på en helt merkelig måte. Derfor dro jeg heller ikke hjem til Norge og til familie og venner da jeg ble alene om omsorgen for sønnen min.
– Du kan kanskje si at det var litt rart at jeg stakk alene ut i verden. I familien min har vi ikke tradisjon for å reise utenlands. Dro vi noen steder, var det helst til Alta der moren min kommer fra. Men kanskje kom utferdstrangen da jeg som barn fikk min førsteflytur. Som alle andre jenter i den alderen ville jeg bli flyvertinne.
Siste året i videregående skole gikk Vera på reiselivslinje. Deretter bar det videre til Star Tours egen reiselivsskole.

Lanseringskonsert
– Å synge i kirken koster meg litt. Da jeg sang på restauranter og hoteller var det uproblematisk, fordi folk pratet og danset. Sangen og musikken var mer i bakgrunnen. Når jeg synger i kirken er det helt annerledes, for her må jeg tåle oppmerksomheten på en annen måte. Samtidig gir denne settingen en helt annen mulighet til å formidle det jeg synger om, forklarer hun.
Likevel gleder Vera seg veldig til lanseringskonserten som finner sted på El Campanario torsdag 3. mars:
Jeg har store forventninger og håper mange kommer, sier hun.
Inngangsbilletten koster 15 euro, men da er også Veras nye CD inkludert i prisen. Skulle du ikke klare å få med deg konserten, er det mulig å kjøpe CD´en på El Campanario og i den svenske kirken i Fuengirola.
– Hva skjer deretter?
– Jeg vil gjerne fortsette å synge for andre. Det er meningsfullt for meg, avslutter Vera Henriksen.
 

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet