Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga FrP – størst på Costa del Sol

Málaga FrP - størst på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Etter to års hard jobbing lyktes Eirik J. Petterson i å starte et lokallag av Fremskrittspartiet på Solkysten. Det nye laget har allerede sikret seg 50 medlemmer.

– Jeg er helt overveldet, sier Eirik J. Petterson. Han hadde forsiktig håpet på mellom 20 og 30 frammøtte da det nye lokallaget skulle stiftes. At mer enn 100 mennesker møtte opp og fylte hele restaurant Regina i havna i Fuengirola på stiftelsesdagen 2. februar, lå skyhøyt over hans forventninger.
– Vi har bare bakt en eplekake, så her blir det ikke nok til alle, sa Eirik da han ønsket velkommen til stiftelsesmøtet.

Interimsstyret på plass
Allerede på stiftelsesdagen kunne det nye lokallaget registrere 50 nye FrP-medlemmer. Dermed er laget allerede større enn Høyres lokallag på Costa del Sol som ble stiftet sist høst.
Nytt interimsstyre ble valgt ved akklamasjon. De fem personene med foreløpig leder Eirik J. Petterson i spissen, skal styre lokallaget fram til første ordinære generalforsamling som vil finne sted i begynnelsen av april. Da skal etter planen FrP-leder Siv Jensen komme på besøk.
– Jeg må visst finne et enda større lokale til det arrangementet, humrer Petterson.

Lokallag nr. 357
Fremskrittspartiets nestleder og leder av Stortingets justiskomité, Per Sandberg, opplyste i sin tale at Málaga FrP nå er lokallag nummer 357 i partiet. Partiet har allerede to lokallag i Alicante-området, ett i Torrevieja med 220 medlemmer og ett i Alfaz Del Pi med rundt 80 medlemmer.
– Jeg er fantastiske overrasket over at så mange har møtt opp og vil bidra til å støtte FrP, fortsatte Sandberg. Han pekte videre på at selv om nordmenn av svært forskjellige grunner flytter til Spania, betyr ikke det at folk ikke lenger følger med i norsk politikk eller mister retten til å bry seg om det som skjer i Norge.

Angriper Arbeiderpartiet
I sin gjennomgang av aktuelle politiske saker, var det særlig den rød/grønne regjeringen og Arbeiderpartiet som fikk gjennomgå. Regjeringen ble beskyldt for å være passive innenfor alt fra helsesektoren til samferdselspolitikk og videre til innvandring.
– Norge går i revers, og det blir bare verre og verre, tordnet Sandberg. Han pekte også på at i 2013 fyller FrP 40 år. Det er akkurat like lang tid som det tok Arbeiderpartiet å bli største parti på Stortinget, fra partiet ble stiftet i 1887 til Stortingsvalget i 1927.
– Vi skal bli det nye Arbeiderpartiet, hevdet Per Sandberg.

Stoler ikke på noen
Når FrP-ledelsen endelig sier ja til å etablere et nytt lokallag på Solkysten, er det et ledd i strategien som skal sikre seieren ved Stortingsvalget i 2013.
Under sin tale til det nye FrP-laget, la partiets generalsekretær Geir A. Mo, ikke skjul på at Málaga FrP er viktig fordi det kan bidra til å gi partiet flere stemmer:
– Vi trenger alle og har oppgaver til alle, sa han og oppfordret folk til å ta i bruk de nye sosiale mediene som bl.a. Facebook, skape sosiale møteplasser og på andre måter å spre kunnskapen om FrPs politikk.
– Ved forrige Stortingsvalg manglet det rundt 25.000 stemmer på å få til en borgerlig regjering. Derfor er budskapet vårt å få flest mulig av nordmenn i utlandet til å stemme. Dere kan nemlig være med og avgjøre valget i Norge, sa Mo.
– Vi vil samarbeide med Høyre og Kristelig Folkeparti, men vi vet at vi bare kan stole på oss selv. Derfor vil vi at flest mulig stemmer på oss.

Hva mener du?

Tove K. Simonsen
– Jeg synes Fremskrittspartiet har en god politikk, selv om det er mye jeg også er uenig i, sier Tove K. Simonsen fra Alta. Dette er tredje året hun tilbringer perioden fra midten av september til midten av mai på Costa del Sol, først og fremst av helsemessige årsaker. Tove sier hun har stemt FrP i 15 år, men medlem ble hun først på stiftelsesmøtet i Fuengirola.

Mildred Loftaas
– Jeg er provosert av de nye reglene i Pensjonsforliket. For meg betyr det 1.200 kroner mindre i måneden å rutte med. Jeg ønsket å høre hva FrP mener om dette, forteller Mildred Loftaas fra Ski utenfor Oslo. De siste to årene har hun i kortere og lengre perioder feriert på Solkysten. Hun er opptatt av politikk, men meldte seg ikke inn i FrP.

Harry Aase
– Jeg har stemte Fremskrittspartiet helt siden Anders Langes tid tidlig på 1970-tallet. Først og fremst fordi partiet snakker mitt språk, sier Harry Aase fra Haugesund. Han har aldri vært medlem av partiet og meldt seg heller ikke inn denne gangen. Aase har bodd mer eller mindre fast på Solkysten siden 1981.


Frisk debatt med FrP-topper

– Hva mener Fremskrittspartiet om EU, om skatter og avgifter og om innvandring? Spørsmålene var mange og satt løst da stortingsrepresentant og nestformann i Fremskrittspartiet, Per Sandberg, og partiets generalsekretær Geir A. Moe besøkte Den norske skolen Málaga.

I begynnelsen av måneden fikk eleven ved Den norske skolen besøk av de to Fremskrittsparti-toppene. I forbindelse med stiftingen av et eget FrP-lag på Solkysten, ønsket Sandberg og Moe å besøke norske miljøer for å lære mer om nordmenns situasjon i Spania.
Mange av elevene benyttet sjansen til å spørre ut de to FrP´erne om partiets syn på ulike saker og ting. Per Sandberg som har sittet 13 år på Stortinget, fortalte villige vekk.

Støtter utvidet skoletilbud
– Fremskrittspartiet vil prøve å få til en rask endring av Friskoleloven, sier de to FrP´erne.
Bakgrunnen er at Den norske skolen Málaga i dag har godkjenning for 1. til 10. klasse i grunnskolen, men bare for første trinn på videregående skole. Skolen har i mange år forsøkt å få gjennomslag for å kunne tilby et fullverdig videregående skoletilbud, uten å ha lykkes.
– FrP har tidligere forsøkt å få endret Friskoleloven, bl.a. sammen med partiet Høyre. Kommer vi til makten etter Stortingsvalget i 2013, vil vi i alle fall sørge for å endre dette slik at skolen kan utvide og tilby alle tre trinn på videregående skole, lover Per Sandberg.

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet