Månedsmagasinet på Costa del Sol
Unike kjøkken og totale boligløsninger

Unike kjøkken og totale boligløsninger

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Jeg har de siste 15 åren arbeidet med design av kjøkken, bad og garderobe. Interessen for arkitektur er likevel ikke blitt mindre gjennom årene, og nå sammenblandet med min pasjon for innredning, har jeg funnet min rette hylle. Jeg er i mitt ess når jeg sitter og tegner det perfekte kjøkken eller lager en ny rominndeling i et hus. Men det beste er likevel å se gleden i folks øyne når de får overrakt det ferdige resultatet. Det å skape et møbel eller en boligløsning som folk bruker hver eneste dag i mange år framover, er en fornøyelse.

Kjøkkenet er for mange av oss hjemmets viktigste rom. Her samles familien, og når det er venner på besøk, virker dette rommet som en akse som alt dreier seg rundt, og som et sted der man samles til prat og snakk om både hva som er i grytene og om verdens gang.
Derfor er det naturlig at kjøkkenet er episentret i hele boligens innredning, og derfor har innehaveren av kjøkkenforretningen Unique Lifestyle, Henrik Birch Kristiansen, spesialisert seg ikke bare på unike kjøkkenløsninger, bad og garderober, men også på individuelle design av totale boliginnredninger.
– En leilighet eller et hus oppført for 20 år siden lever kanskje ikke opp til familiens nåtidige krav og behov for rominndeling og design, og det kan eventuelt være en god idé å foreta en vurdering av dette før man går i gang med å lage nytt kjøkken. Kanskje kunne man få mye mer ut av boligen dersom kjøkkenet var plassert annerledes, sier Henrik som nå på 8. året driver forretningen i Fuengirola som forhandler Sønderborg Køkkenet.

Totale boligløsninger

Å få nytt kjøkken dreier seg altså ikke bare om valg av farger, overflater, håndtak og harde hvitevarer, men også om hvorvidt og hvordan kjøkkenet i høyere grad kan integreres i boligen.
– Jeg blander arkitektur og design. Noen ganger kreves det flere eller større vinduer, eller kanskje et tilbygg for at den indre designen kan bli perfekt, noe som igjen naturligvis har innflytelse på det ytre. Dette tar jeg med i mine designmessige overveielser for at både det indre og det ytre skal gå opp i en høyere enhet, fortsetter Henrik.
Han forklarer videre hvordan han mentalt flytter inn i en bolig når han tegner og designer det. Han tegner for eksempel møbler inn i stuen og bestemmer den perfekte plasseringen for tv, og han "går en tur" i det tredimensjonale datadesignet og sikre seg at lys- og stikkontaktene er plassert korrekt når man kommer inn i boligen.
– Det er ikke noe som er verre enn synlige ledninger, klumper med kontakter og ledninger eller manglede lampeuttak etter en kostbar renovering – bare fordi man ikke har tenkt seg om, sier Henrik.

Under huden på kunden
Fordi det er kundene som skal leve i boligen og bruke den, er det naturligvis viktig at Henrik kommer "inn under huden" på boligeieren. Han lager derfor et dybdeborende intervju når han er på besøk hos kunden for å finne inn til deres smak, krav og behov og for at han som designer deretter treffe blink med sine løsninger.
– Jeg spør kunden om mange ting, noe som ofte forbauser kunder som fortsatt ikke kjenner meg. Jeg vil blant annet gjerne vite om de har barn, om de ofte har gjester, om de har tenkt seg å bli boende lenge i den gjeldende boligen, om de er høyre- eller venstrehendte og mange andre ting som alt sammen har betydning for hvordan boligen best kan innredes til kundens personlige behov og smak, forklarer Henrik.
– Deretter lager jeg en skisse og en tredimensjonal visning av boligen, slik at kunden virkelig kan se hvordan boligen kan bli. Når vi først er i gang med arbeidet, så står jeg for prosjektstyringen. Om kunden ikke er her mens arbeidet pågår, så informerer vi regelmessig via internett om hvordan arbeidet skrider fram, avslutter Henrik.
Det har spesielt mange nordmenn hatt glede av fordi de ofte velger å installere kjøkken og bygge om eller til, mens sommeren tilbringes hjemme i Norge. Etter sommerferien kommer de så tilbake til en bolig som er skapt med omtanke, etter deres egne behov og med plassen utnyttet til fulle.

Unique Lifestyle
Avda. Clemente Díaz Ruíz
Fuengirola
Tlf.: 952 474 487
www.unique-lifestyle.com
Åpent mandag til fredag fra 10.00 – 15.00, samt etter avtale

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet