Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skandinavisk kvalitetsbygg med spansk touch

Skandinavisk kvalitetsbygg med spansk touch

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Middelhavet synes å være uendelig, bukten ved nabobyen Fuengirola ligger vakkert som et postkort et par kilometer unna og på denne klare høstdagen skimtes fjellene i Marokko i det fjerne, og en 180-graders panoramautsikt forstyrres bare av en palmekrone som blafrer lett i brisen.

Vi har besøkt Retamar Santa Matilde som ligger ved det buddhistiske tempelet i Benalmádena. Det er et luksuriøst boligprosjekt med 22 villaer som bygges av et dansk firma som setter kvalitet framfor foran alt annet.

Beliggenheten var den avgjørende faktor for Lars Bach som i 2008 åpnet de første showroom´ene i Retamar Santa Matilde. Han har stått bak flere luksuriøse boligprosjekter, og da beslutningen om også å bygge boliger i Sør-Europa var tatt, kikket han først på byggetomter ved bl.a. Nice og Cannes, men valget falt til slutt på Málaga, nærmere bestemt Benalmádena.
– Av alle de tomtene vi vurderte, har denne rett og slett den beste beliggenheten. Fra Benalmádena er det en fantastisk utsikt. Málaga by er interessant. Her er det et stor kulturelt tilbud og fantastiske restauranter. Når kapasiteten på flyplassen utvides og man et kvarter etter at man har landet kan sitte på terrassen og nyte utsikten, var det en avgjørende faktor, forteller Lars Bach.
Og alt er innenfor rekkevidde. Der er bare fem minutters kjøring fra villaene til både Benalmádena Costa, Fuengirola og Mijas, samt mange av strendene i området og få minutters gange til Benalmádena Pueblo som på tross av turismen og byggeboomen i området fortsatt framstår som den samme tradisjonelle, hvite andalusiske landsbyen som for få år siden.

Høy kvalitet og uendelige pools
Villaene ligger i fjellskråningen, og husenes tre etasjer smelter inn i området på en naturlig måte, akkurat som havet nesten synes å være en naturlig forlengelse av villaenes individuelle, "infinity pools".
Byggherrene har på lekkert vis kombinert nordisk byggestil – rene, minimalistiske linjer – med tradisjonelle, spanske elementer.
– Mange nordeuropeere kjøper bolig her i området fordi de har en forkjærlighet for Spania. Derfor har vi valgt å bygge moderne villaer med spansk touch, man skal jo føle at man er i Spania. De spanske detaljene gjelder f.eks. de utvendige murene som er hvitmalte og takene som er lagt med tradisjonell teglstein, sier Lars Bach.
Likevel har ikke de store panoramavinduer jerngitre som jo ellers er normen på spanske hus.
– Med denne utsikten ville det være trist å ha gitre foran vinduene. Derfor har alle villaene sikkerhetsruter. For øvrig er sikkerheten også et av de områdene som vi har prioritert. Villaene ligger i en lukket urbanisasjon med portvakt og et av markedets beste sikkerhetssystemer, fortsetter han.

Ingen kompromisser
Man er ikke gått på kompromiss med kvaliteten. Bare de beste byggematerialer er brukt, og innredningen er gjennomført ned til minste detalj. Rommene er store og lyse, kjøkkenet er åpent og også badene er det kjælet med.
– Alle bad er store nok til at to kan bade sammen, og det er to vasker slik at man også kan børste tennene samtidig, sier Lars Bach mens han viser oss detaljer som vinkjeller og sigarrom, i tillegg til et rom som kan brukes til treningsrom eller kontor. Hver villa har dessuten en lyssjakt som gir et fantastisk lys, en heis og i tillegg til egen pool, er det også en deilig hage samt parkering med plass til to biler.
– Mine forretningspartnere beskylder mig alltid for å bruke for mange penger, men jeg liker å levere produkter som er gjennomførte, uten at det er gjort kompromiss når det gjelder kvalitet, sier Lars Bach. Han er ikke bekymret for om det er marked for denne type kvalitetsboliger.
– Vi har allerede solgt flere villaer. For øvrig til skandinaver.

"Deleboliger" og utvidelser
Lars Bach selger noen av husene som "deleboliger", på den måten at man kan kjøpe en villa sammen med familie eller venner.
– Mange bruker bare boligen her nede 10-12 uker i året, og på denne måten kan de i stedet for å ha en vanlig leilighet, være medeier av og bo i en av kystens flotteste villaer. Vi har først nylig begynt å lansere konseptet, men det er allerede stor interesse, forklarer Lars som også planlegger å utvide Retamar Santa Matilde.
Han er derfor på jakt etter flere tomter i nærheten for å bygge tomannsboliger på 160 m2 og rekkehuse på 120 m2.
– På den måten har vi noe for enhver pengepung og temperament, sier Lars Bach som oppfordrer alle til å stikke innom Retamar Santa Matilde.
– Husene må sees. Det er dessuten lett å finne oss, man må bare kjøre mot Benalmádena Pueblo, og fra det buddhistiske tempel er det skilter mot Retamar Santa Matilde."


Kort om Retamar Santa Matilde
22 villaer
292 til 330 m2
3 – 5 soverom
180 graders utsikt fra alle villaer
5 min. kjøring fra Benalmádena Costa, Fuengirola og Mijas
Få min. gangtur til Benamádena Pueblo
Les mere på www.retamarsantamatilde.com.


 

Av Jette Christiansen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet