Månedsmagasinet på Costa del Sol
Unikt golftilbud på Den norske skolen

Unikt golftilbud på Den norske skolen

I samarbeid med Norges Golfforbund kan Den norske skolen på Solkysten nå tilby et unikt opplæringstilbud i golf. Åtte elever deltar i år på skolens nye Golfakademi.

– Ingen andre norske utenlandsskoler har samme tilbud om opplæring i golf som Den norske skolen Málaga. Vi har inngått en kontrakt med Norges Golfforbund som sikrer unge, norske golftalenter solid opplæring og oppfølging gjennom skoleåret, forklarer skolens daglige leder Henning Nordby.

Vil utvikle talenter
– Vårt mål er å utvikle talenter og gi et unikt idrettstilbud til juniorspillere innenfor golf. På Golfakademiet tilbyr vi vanlig norsk undervisning på ungdomsskolenivå og første trinn i videregående skole. I tillegg har elevene golf som valg- og fordypningsfag og bruker dessuten gymnastikktimene til golftrening, sier Nordby.
– Kontrakten med Norges Golfforbund betyr at elevene ved det nye akademiet får oppfølging og coaching via forbundets egen trener og talentutvikler i Norge, Anders Thelberg. Nylig var han på sitt første møte med skolens golftalenter. Avtalen med golfforbundet betyr nemlig at han to ganger i året besøker elevene ved Den norske skolen.

Finsliping av teknikken
Anders Thelberg var fram til 2004 coach for det norske kvinnelandslaget i golf. Nå har han byttet beite og jobber isteden med yngre årsklasser.
– Jeg oppdaget raskt at seniorspiller kan ha stor kompetansehull, og for å bli en bedre golfspiller er det ofte nødvendig å jobbe kontinuerlig med å forbedre teknikken. Men det er ikke så lett når du allerede er en etablert golfspiller i seniorklassen, sier han.
Thelberg mener det er mye lettere for barn og ungdom mellom 11 og 15 år å etablere et riktig grunnlag og så finslipe teknikken til det nivået man ønsker i forhold til ambisjoner og individuelle ferdigheter. Han sier videre at golfopplæringen må skje trinnvis og målbevisst. Man må være helt bevisst hva slags ferdigheter som må bedres, og deretter må det bygges stein for stein, forklarer han.

 

Seks nivåer
Golfforbundets nye treningsopplegg for talenter er tatt i bruk av de åtte elevene ved Golfakademiet. Thelberg mener prinsippet er tilsvarende det som gjelder i ulike typer kampsporter der utøverne går gradene med ulike farger på draktbeltene.
– Dermed vil målet for treningen være helt klart definert, sier han.
Elevene ved Golfakademiet får gjennom dette systemet kartlagt sine svake og sterke sider. De begynner på nivå 1 og gradene opp til nivå 6 der man på hvert nivå må mestre og dokumentere de ulike ferdighetene før man kan gå videre.
I praksis betyr det at elevene får et eget personlig øvelseskort for hvert nivå. Når man har tilfredsstilt kravene krysser elevene av på kortet og får samtidig underskrift fra sin egen pro (treneren på golfbanen) som bevis. Etter å ha nådd høyeste nivå, er det justeringer og finsliping som gjenstår.

På data
Alle opplysninger legges inn i en database. Det gjør det mulig for spillerutvikler Anders Thelberg å følge med på utviklingen til alle elevene, uansett hvor i verden han måtte være.
I Norge er mellom 500 og 600 juniorer med i et tilsvarende opplegg for spillerutvikling, og Anders har oppgaven med personlig å følge opp de 100 beste. Og i tillegg til dagens 8 elever ved Golfakademiet, står åtte aspiranter fra Den norske skolen Málaga også klare for å starte golfopplæringen etter dette systemet.
– Systemet er et viktig instrument for å bli kvalifisert for å delta på de fire årlige samlingene for juniorer i regi av Golfforbundet, forklarer Thelberg.

Minst 20 elever i året
– Målet er at vår nye golfsatsing skal sikre skolen et fundament på minst 20 ”golfelever” ved skolen fa 2011. Vi ønsker oss en stabil tilgang på tente og fokuserte juniorspillere som har som mål å nå langt innenfor golfsporten, sier skolens daglige leder Henning Nordby. Han vil at elevene ved det nye Golfakademiet etter opplæringen vil ligge på et høye nasjonalt nivå og kjempe om en plass på det norske juniorlandslaget i golf.
Vi ønsker å fortsette samarbeidet med golfforbundet. På sikt håper vi også å få statlig godkjenning for å gi undervisning for alle tre trinn i den videregående skolen. Da vil undervisningstilbudet ved skolen være komplett. I dag har vi bare statlig godkjenning for første år på videregående trinn, forklarer Nordby.
Han mener at Den norske skolen kan samarbeide med skoler i Norge slik at hjemlige golftalenter kan komme ned til Solkysten i en kortere eller lengre periode og kombinere golfopplæringen med vanlig skolegang.
– For med sin sentrale beliggenhet og med kort vei til mange golfbaner og med sesong året rundt, tilbyr Solkysten de beste forholdene for de elevene som vil satse på golf, avslutter Nordby.

Av Den Norske Skolen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.