Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sykler fra Oslo til Sør-Afrika – via Spania

Sykler fra Oslo til Sør-Afrika – via Spania

„Verrückt, aber cool!”, skriver en tysk avis. Mannen som omtales er Bjørn Heidenstrøm, tidligere profesjonell fotballspiller, på sykkeltur fra Oslo til Sør-Afrika – tilsynelatende splitter pine gal. Han syklet gjennom en stor del av Tyskland på vei mot Belgia. Senere skal han til Frankrike for deretter å krysse Pyreneene og den iberiske halvøya mot Sør-Spania.

20. juni begynte Bjørn Heidenstrøm på sin sykkeltur til Sør-Afrika. Hensikten med turen er å vise at fotball kan brukes til å mobilisere mot rasisme. Ruten går gjennom hele Europa på sykkel, mens han i Afrika skal både sykle og haike. Reisen startet fra Nobels Fredssenter i Oslo og ender på Robben Island i Sør Afrika, en 10 måneder lang sykkeltur som underveis vil bli dokumentert på internett.

Underveis til Spania tar han en pause fra pedalene for å skrive til Det Norske Magasinets lesere:
– I skrivende stund er jeg i Tyskland, og det er dag 105. Jeg har brukt noen dager på å hvile ut, men nå gleder jeg meg til å ta fatt på den lange ferden mot Spania gjennom Belgia, Tyskland og Sveits. Jeg har hatt fantastisk support så langt fra alle, men vet at Spania kommer til å være en veldig viktig del av turen. Hvorfor? Vel, jeg har administrasjon-support av en venn som bor i Spania og har en 5 ukers tur (vuelta) der. Det er mer tid enn jeg brukte i Skandinavia til sammen…
Jeg kommer via Barcelona, Valencia og Alfaz del Pi. Jeg kommer til å tilbringe en uke i den norske bosetningen i Alfaz og Torrevieja. Vi har et tettpakket program før jeg begynner på den lange turen videre ned Costa del Sol via Almeria.

Ankommer til Costa del Sol
Det Norske Magasinet lurer på om du kan si noe om når du kommer til Costa Del Sol. Tør du anslå noen dato nå?
Planen er å være i Malaga fra 20. til 27. november. Der håper jeg å treffe så mange som mulig av dere i løpet av den uken. Jeg kommer til å være i Los Boliches, svært nær mange av dere. Dere får full dagbok på www.theshirt.no (på norsk) og på www.theshirt2010.net. Vær så snill å følge meg, og skriv gjerne i gjesteboken min. Om noen ønsker at jeg skal komme til en skole, kirke, spille forball eller snakke i det norske samfunnet, vennligst kontakt meg og vi finner en tid. Jeg vet at basecamp planlegger å arrangere en 5-a-side fotball turnering (Norge vinner). Er det noen som vil spille med meg? Bare si fra. Det vil også bli en petanca-festival med påfølgende gallamiddag.

– Jeg forlater dere med denne tanken; det finnes 42 millioner flyktninger. De ville fylt Ullevål stadion 1.700 ganger. Det gir et bilde av hvor stor denne utfordringen er, hvorfor jeg gjør det jeg gjør og grunnen til at jeg håper å finne støtte hos dere.
Bjørn Heidenstrøm
 

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.