Månedsmagasinet på Costa del Sol

Vannrestriksjoner fortsetter til 30. september

Restriksjonene er begrensede, men de er der stadig. Costa del Sols tre store vannforsyningsselskaper Emasa, Axaragua og Acosol er, sammen med kommunene, enige om å fastholde dagens restriksjoner frem til utgangen av september. Dette betyr i grove trekk at alle… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Bankgebyr fjernes

Fra 2025 kan spanske banker ikke lenger kreve et gebyr for raske bankoverføringer. Det er bl.a. den spanske forbrukerorganisasjonen Facua som har vært etter bankene og som nå har fått medhold i deres klager. Avhengig av bank, beløp og valuta… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

80 % av søppelet i havet på Costa del Sol er plast

Kommuneforbundet for vestre Costa del Sol har også denne sommeren båter som plukker opp skrot fra vannet langs kysten. Rengjøringstjenesten begynte i andre halvdel av juni, og siden den gang har ikke mindre enn 22,75 m3 avfall blitt innsamlet. Av det innsamlede søppelet var 17,81 m3 plast, noe som tilsvarer 78,28 prosent av totalen.  Ellers var 1,77 m3 drivved, 1,34 m3… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

50 000 småbedrifter nedlagt de siste fem årene

Spania har for tiden 3 386 432 registrerte selvstendige næringsdrivende (autónomos) – det høyeste tallet siden 2008. Men akkurat denne sektoren lider grunnet fremveksten av store multinasjonale nettplattformer som Amazon og Alibaba samt bedrifter som Inditex og Corte Inglés. Det er… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Costa del Sols høysesong – for trafikkøer

Med høysesong for turismen kommer også høysesongen for trafikkorker til Costa del Sol – uten løsning i vente. Ifølge de siste tallene fra Det spanske transportdepartementet ble det registrert litt over 110 000 biler i døgnet på kystmotorveien A-7 på vestre… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.