Månedsmagasinet på Costa del Sol
Øyeblikk – En fotoutstilling av Beate Winther

Øyeblikk - En fotoutstilling av Beate Winther

 El Campanario (Sjømannskirken Costa del Sol) 28.10—15.12.22

«Det sies at fotografering har en helt spesiell hemmelighet, nemlig kravet til absolutt tilstedeværelse: Grip øyeblikket. Det er derfor jeg elsker å fotografere, å dra ut på tokt i det spanske og i det norske, på jakt etter bildene. Bilder som snakker for seg selv … og forbi seg selv. Til meg. Og kanskje til deg?»

– Beate Winther

Beate Winther (f.1949 i Oslo) har jobbet som lærer, forlagsredaktør, radioreporter og oversetter. Hun har utgitt 6 barnebøker samt en dokumentarbok og har publisert diverse skjønnlitterære tekster i en rekke medier. Hun bor sammen med mannen sin Stein og labradoren Dexi i Drammen om sommeren og i Fuengirola om vinteren.


Denne fotoutstillingen, som er Beates åttende, omfatter 32 fotografier:
«Denne gangen leker jeg med nye uttrykk. Bildene er fremkalt på akrylplater, og noen av dem har jeg malt og tegnet på. Andre motiver har jeg fotografert oppå andre av mine bilder, som en fotografisk dobbelteksponering.»

I sin jakt har hun fanget varierte motiver: kunstferdige mønstre i en knust bilrute i Kristiansand, urgamle steinformasjoner i Torcal, utsikt fra forsetet i en bil i en vasketunnel samt omfavnende armer rundt et grantre med et hjerte skåret inn i stammen. Med tiden har flere hjerter dukket opp for Beate, og de har blitt til en egen fotoserie:en hjerteformet vannpytt ved Drammenselva … Et gulmalt hjerte i asfalten i Lanjaron … En perfekt hjerteformet stein i sanden i Guardamar …

For mer informasjon, gå til: https://www.sjomannskirken.no/costa-del-sol/

Dos abrazos fuertes © Beate Winther

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.