Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (Mars2022)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

En av Den Norske Skolen Málagas absolutte favorittdager er karnevalet, som vi i tråd med spansk tradisjon feirer hvert år i overgangen til fastetiden. Fredag før vinterferien var skolen fylt med elever og lærere i alle slags kostymer, og på agendaen stod det Catwalk, kåringer og fastelavnsboller.

Ella vant både en individuell premie i lesekonkurransen og premien for beste hjemmelagde kostyme. (Ella var et druetre)

Flere gode grunner til jubel

I disse dager har skolen flere grunner til å feire. Vi kan nemlig også juble over at de ledige lærerstillingene for neste skoleår, som ble utlyst i januar, nå blir fylt med høyt kvalifiserte lærere. Søkerne, som ledelsen i disse dager er i gang med å intervjue, er håndplukket fra en imponerende bunke av engasjerte og høyt utdannede kandidater fra hele skolenorge. 

Skolen blir også smekkfull av elever neste skoleår, og mange står på venteliste. Det ser med andre ord ut som skolen går et solid år i møte, der det er elever nok til at alle kan finne seg nye venner innenfor alle aldersgrupper, fotballbanen får fulle lag og profesjonsfellesskapet blant lærerne får nye kilder til god, pedagogisk kompetanseutveksling. Alle forutsetninger for et trygt, godt og lærerikt skoleår ligger med andre ord godt til rette. Vi gleder oss.

Over 100 000 sider ble lest under konkurransen, som hvert år er med å løfte leseferdigheten og lesegleden for elevene på Den Norske Skolen, Málaga. Her mottar femte trinn hovedpremien under karnevalsfesten.

Lesekonkurransen er vunnet

Til sammen under årets lesekonkurranse har elevene på den norske skolen lest over 100 000 sider, forteller lesegeneral og norsklærer Monica Mørkve Wesøe. – Tredje, fjerde og femte trinn leste langt over forventning og knivet om seieren til siste slutt. 

Femte trinn dro i land en knepen seier, og vinnerne fikk en staselig premiepakke med bøker og spill til hele klassen, pyntet med ballonger.

Det ble også kåret og delt ut individuelle bokpremier for beste innsats på barnetrinnet, mellomtrinnet og ungdomstrinnet.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet